Editorial Guvernul şi-a întors faţa către şoferi. Nu-i treabă bună!

Alocaţiile copiilor au fost dublate, a ieşit ştevia, au dat urzicile... gata, fraţilor, am scăpat de criză! Nu doar „posesorii“ de minori au parte în această perioadă de „tratament preferenţial“, ci şi cei de automobile.
 
Zilele trecute, Guvernul a anunţat aprobarea unui proiect de lege care „facilitează plata amenzilor contravenţionale, prin instituirea unui mecanism electronic de evidenţă şi comunicare în materia amenzilor contravenţionale, în măsură să permită furnizarea în timp real a datelor despre creanţele datorate (amenzile) şi despre plăţile efectuate“. Tot potrivit celor de la Guvern „accesarea acestor date ar urma să poată fi făcută atât de către autorităţi, cât şi de către contribuabili“.
 
Nu este de trecut cu vederea faptul că mecanismul propus va putea fi utilizat în „sistem pilot“ pentru amenzile contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice aplicate conducătorilor de autovehicule. Legea va putea fi aplicată şi pentru alte amenzi contravenţionale de către organele din care fac parte agenţii constatatori, pe măsura dezvoltării sistemului informatic de gestionare a titlurilor de creanţă electronice şi conectării la acesta.
 
Concret, proiectul de lege stabileşte unele măsuri pentru facilitarea plăţii amenzilor contravenţionale.
 
Tot din proiectul de lege mai reiese că „achitarea în numerar a amenzilor aplicate prin procese verbale conţinând seria unică de evidenţă se va putea face la orice unitate a Trezoreriei Statului, la casieriile unităţilor administrativ-teritoriale sau la alte entităţi abilitate, indiferent de domiciliul persoanei fizice sau de sediul persoanei juridice“.
 
Partea bună a acestui proiect este, după părerea mea, eliminarea obligativităţii pentru plătitor de a face dovada plăţii către agentul constatator.
 
Mai mult decât atât, o altă modificare importantă adusă o reprezintă intervenţia asupra condiţiilor în care se poate achita jumătate din valoarea minimă a amenzii prevăzute de actul normativ de sancţionare.
 
În contextul celor mai sus precizate, mai poate cineva să-i mai acuze de cei din Guvern că nu se gândesc şi la noi? La buzunarele celor care i-au pus în fotoliile mari de unde să vegheze (iepureşte) bunul mers al ţării?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Amenzi de peste 7.000 lei, aplicate de jandarmii din Tulcea în acest sfârșit de săptămână!

18 Mar 2024 525

În două zile Polițiștii de la imigrări au aplicat peste 80 de amenzi, în România

27 Sep 2023 634

Județul Tulcea Peste o sută de infracțiuni depistate în doar 24 de ore! Sancțiuni de zeci de mii de lei

05 Jul 2023 859

Constanța Zeci de șoferi sancționați pentru parcarea pe spațiile destinate persoanelor cu dizabilități

14 Jul 2022 1314

Misiunile Inspectoratului General pentru Imigrări din ultima săptămână. Amenzi în valoare de sute de mii de lei

14 Jun 2022 1062

ANRE. Amenzi de aproape 3 milioane de lei pentru furnizorii de energie electrică și gaze naturale

15 Mar 2022 1357

Acțiune a polițiștilor rutieri, pe DN22. Au fost date 68 de amenzi

03 Feb 2022 1169

Procesul verbal care demonstrează plata amenzilor contravenţionale nu mai trebuie trimis la poliţie

02 Dec 2021 1444

Controale ANPC în piețele din București. Mucegai, rugină și gândaci. O piață a fost închisă temporar (galerie foto)

22 Nov 2021 1582

ANPC a amendat 11 site-uri cu promoții speciale de Black Friday. Lista completă a magazinelor în care au fost descoperite nereguli

11 Nov 2021 2008

Opririle și staționările neregulamentare, sancționate la Constanța Polițiștii locali au aplicat peste o sută amenzi, într-o singură zi (GALERIE FOTO)

08 Nov 2021 1177

Procedura achitării amenzilor contravenționale, simplificată. Când intră legea în vigoare

03 Nov 2021 1394

Constanța Acțiune pentru siguranța rutieră. Șoferii vitezomani, sancționați. Ce îi sfătuiesc polițiștii rutieri pe șoferi

21 Sep 2021 1137

Acțiune a polițiștilor pe DN 39, în Eforie Nord Iată valoarea amenzilor aplicate. Au fost reținute și permise de conducere (galerie foto)

18 Sep 2021 2706

Controale ale jandarmilor constănțeni, în acest weekend. Au fost aplicate amenzi

09 Aug 2021 1413