Puterea şi opoziţia au făcut troc. Unii iau localele, partidul lui MRU - generalele!

lavinia_bun.jpgPentru prima dată în ultima vreme au început să mă amuze chiar şi afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu. Dacă eram prieteni pe Facebook, pentru această postare, domnul Haşotti mi-ar fi dat like, like, like...

Revenind însă la preşedinte, acesta i-ar fi avertizat pe liderii PDL, în întâlnirea din Modrogan, că, dacă partidul nu obţine la alegerile parlamentare din toamnă cel puţin jumătate plus unu din scorul USL, acesta va trece în opoziţie. Chiar aşa? Şi cu articolul 103 din Constituţie care spune că preşedintele invită la consultări partidele reprezentate în Parlament, doar partidele, cum rămâne? Nu spunea chiar domnia sa că va aplica ad literam prevederile constituţionale privind formarea Guvernului, respectiv că la consultările pe tema formării Guvernului trebuie invitate partidele din Parlament, nu alianţele?! Mi-e greu să cred că, prin urmare, după generale, preşedintele va avea în vedere care partid obţine cele mai multe voturi. Sau poate se referea, cine ştie, chiar la partidul care va răspunde interesului clasei de mijloc şi care se va suda în jurul premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

Ar fi multe de spus pe marginea discuţiei purtate de premierul Ungureanu cu „reporterul" Realităţii, sigur putem remarca ideea creării un fond naţional de dezvoltare, o nouă schemă în baza căreia vor fi distribuite ajutoarele pentru primării, crearea Consiliului de Consultanţă Economică, chiar şi despre viziunea colaborării cu preşedintele. Probabil că toate aceste teme contează la prima vedere mai mult decât anunţul apariţiei unei noi formaţiuni politice, pe o scenă şi aşa agitată, cu partide schilodite şi măcinate din interior, în care foarte puţin din electorat se mai regăseşte. Pentru mine însă, reacţia preşedintelui de la sediul PDL, coroborată cu anunţul premierului, reprezintă o ştire. Aflăm printre rânduri cine va câştiga parlamentarele, pentru că, vorba lui Cristian Preda, „singura benzină care ar fi putut reporni maşina PDL era o victorie simbolică sau o victorie într-un loc simbolic pentru geografia politică". Şi enumera domnul profesor marile centre urbane în care PDL se pregăteşte să încaseze la locale înfrângeri spectaculoase.

Dacă n-a fost să fie „Albă ca Zăpada", iată că preşedintele demonstrează că a avut mereu în mânecă şi un plan B, această construcţie care va veni în întâmpinarea celor cu profesii liberale, a electoratului educat urban, a oamenilor aflaţi în plină vârstă activă.
Cine vor fi interfeţele acestei noi formaţiuni politice rămâne de văzut, pentru că e greu de crezut că noua mişcare politică se va hrăni cu hoiturile pedeliştilor, uneperiştilor, ţărăniştilor sau liberalilor reformaţi!

Povestea cu partidul nou este cu siguranţă una tehnică, demult pusă cap la cap, astfel încât, dacă vor pierde localele, vor trebui să câştige cu siguranţă generalele. Probabil de-aici şi această hemoragie de migrări dinspre PDL pe care încă nu le putem pricepe. Probabil, fiecare trebuie să adune ceva voturi şi să ajute la formarea noului partid. Noul partid va avea un singur candidat la postul de preşedinte: Mihai Răzvan Ungureanu, urmaşul lui Băsescu Traian.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

oficial

05 Apr, 2012 15:34

d-na(d-ra)lavinia ati priceput multe, dar razvan ungureanu nu se pregateste sa devina presedinte; nu i-ar folosi la nimic! el ca premier va face purici multi, fiindca stie prea multe...ca presedinte va fi impinsa (aleasa) alta persoana...mai incolo se va vedea!! daca observati cu atenti miscarile premierului, se pregateste pentru un drum mai lung..ce rost ar avea sa-l abandoneze la mijloc! d-voastra, il percepeti ca un tatuc, sau, un om de actiune??

Articole asemanatoare

„Folosește-ți votul. Sau alții vor decide pentru tine” Votul din iunie 2024 va decide direcția în care se va îndrepta Europa în următorii cinci ani

29 Apr 2024 333

Lista candidaților din partea PUSL pentru Consiliul Local Constanța și Consiliul Județean Constanța

29 Apr 2024 785

Oficial de la Biroul Electoral Central! În ce ordine vor apărea candidații la alegerile europarlamentare pe buletinul de vot

29 Apr 2024 368

Lista candidaților ADU la Consiliul Județean Constanța

29 Apr 2024 488

Lista candidaților la Consiliul Județean Constanța din partea PSD Constanța

29 Apr 2024 1163

Biroul Electoral Central Candidaturile propuse de partidele politice pentru alegerile europarlamentare, definitive! Vezi lista

29 Apr 2024 463

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 974

Lista consilierilor PNL pentru Consiliul Local Constanța și Consiliul Județean Constanța

29 Apr 2024 1444

Dosar incomplet Pesedistul Adrian Stan, obligat să redepună dosarul de candidatură pentru Consiliul Local Techirghiol!

28 Apr 2024 490

Candidații PNL, Florin Mitroi și Vergil Chițac își depun luni, 29 aprilie, candidaturile pentru alegerile locale

28 Apr 2024 647

Luni, 29 aprilie, dr.Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al CJC la Biroul Electoral Județean

28 Apr 2024 382

Anunț important de la Curtea de Apel Constanța! Sunt vizate alegerile locale

28 Apr 2024 401

BEC Tragerea la sorți pentru stabilirea numărului de ordine pe buletinele de vot are loc luni

27 Apr 2024 534

Alegeri Locale Constanța Lista candidaților PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 1263

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 502