155 de intervenții ale pompierilor din județul Iași în ultimele 72 de ore

Sursă foto: ISU Iași
  • În perioada 8 - 10 septembrie 2023, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 155 de evenimente.
 
Conform unui comunicat din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași, în perioada 8 - 10 septembrie 2023, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 155 de evenimente, dintre care amintim:
 

6 intervenții pentru stingerea incendiilor, dintre care:

 
  • 3 incendii de vegetație uscată, în localitățile Ursoaia, Zanea și Slobozia unde au ars aproximativ 11 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise;
  • 1 incendiu izbucnite la o anexă gospodărească în localitatea Bălțați, unde a ars o bucătărie de vară. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost amplasarea materialelor combustibile lângă soba fără acumulare de căldură;
  • 2 incendii produse la case în localitatea Mihail Kogălniceanu și municipiul Iași. Nu au fost înregistrate victime.
 
131 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 3 misiuni de asistența persoanelor - 2 misiuni pentru transportul persoanelor și 1 intervenție pentru o persoană cu probleme medicale.
  • 2 misiuni pirotehnice în localitatea Dancu și Costești. De la locul asanării au fost ridicate 23 de proiectile explozive de calibru 122 de milimetri în vederea distrugerii.
  • 5 misiuni la accidente rutiere în localitatea Popricani, Mălăiești, Cârlig, orașul Târgu Frumos și Muncelu de Sus.
 
La accidentul rutier de la Popricani au fost implicate un autobuz și un autoturism, în urma căruia au rezultat 3 victime, care în urma evaluării medicale au refuzat transportul la spital.
 
În evenimentul rutier de la Mălăiești, a fost implicat un singur autoturism, care a luat foc și au rezultat 2 victime, care în urma evaluării medicale au fost transportate la spital.
 
La accidentul rutier produs pe raza localității Cârlig au fost implicate două autoturisme, cu patru persoane, din care 3 au fost transportate la spital.
 
În evenimentul rutier produs în orașul Târgu Frumos, a fost activat „Planul Roșu de Intervenție”, unde un autocar cu 31 de persoane a derapat într-un șanț, iar un autoturism cu 2 persoane la bord a fost acroșat. Au rezultat 6 victime, conștiente, neîncarcerate. A fost dezactivat „Planul Roșu de Intervenție” după evaluarea medicală, iar 4 victime au fost transportate la spital.
 
Forțele de intervenție ale inspectoratului au asigurat măsurile de prevenire a situațiilor de urgență la evenimentul rutier din localitatea Muncelul de Sus în care a fost implicat 1 autoturism cu 3 persoane. După evaluarea medicală a victimelor, acestea au fost transportate la spital de către echipajele medicale SAJ sosite la locul intervenției.
 

8 alte misiuni:

 
  • 3 misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență pe timpul desfășurării evenimentului „Raliul Iașului”;
  • 2 misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență pe timpul desfășurării evenimentului „DISKOteka Festival 2023 - Retro Nostalgia MUSIC”;
  • o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență pe timpul desfășurării evenimentului sportiv „Turul Ciclist al Orașului Târgu Frumos”;
  • o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență pe timpul desfășurării evenimentului „Woodscape” din localitatea Ciurea;
  • o activitate de informare preventivă la „Tabăra din pridvorul satului” din localitatea Ruși.
 

3 activități de control și informare preventivă:

 
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 3 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
 

Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
 
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

 

„Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
ISU Bihor: Incendiu violent la o casă din Oradea. Au intervenit pompierii

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Cantina unei școli a luat foc, în Iași. Pompierii intervin pentru stingerea incendiului

23 Jan 2024 6545

Casă cuprinsă de flăcări, în Iași! Ce s-a întâmplat cu proprietara de 96 de ani (FOTO)

22 Jan 2024 753

Incendiu la acoperișul unei case, în județul Iași. O femeie de 95 de ani a suferit arsuri la nivelul feței

22 Jan 2024 658

Arde o casă! Forțele și mijloacele de intervenție, suplimentate

21 Jan 2024 852

Accident rutier la Iași! O victimă încarcerată! Un TIR și un autoturism, implicate (GALERIE FOTO)

17 Jan 2024 772

Probleme la Muzeul Universității din Iași. Pompierii intervin la fața locului

12 Jan 2024 720

UPDATE. Apartament cuprins de flăcări! Un copil de cinci luni și mama lui, în stare gravă! (FOTO)

10 Jan 2024 1001

Pompierii din Iași, în misiune de iarnă. Zeci de persoane rămase blocate in zăpadă, în 15 mașini

09 Jan 2024 772

Incendiu cu final tragic la o casă din Iași

27 Dec 2023 807

UPDATE. Accident rutier cu victime în Iași! Două mașini implicate

25 Dec 2023 1157

Accident rutier în județul Iași! Sunt mai multe victime. O persoană, decedată (GALERIE FOTO)

11 Dec 2023 919

Alertă la Iași! Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu la un apartament

06 Dec 2023 942

Urgență în Iași Incendiul dintr-un bloc pune în pericol locatarii! (FOTO)

29 Nov 2023 979

Accident rutier cu victime DN 28!

28 Nov 2023 1090

Accident în Iași O autocisternă condusă de un șofer din Ucraina a părăsit partea carosabilă și a intrat în curtea unei case!

25 Nov 2023 1068