A doua zi de licitaţii la ABADL Hotelierii vor ca plajele să le revină de drept

Agitaţie mare ieri, în a doua zi a licitaţiilor pentru contractarea plajelor litoralului Mării Negre, mai ales că plajele care s-au licitau ieri erau cele mai bune din staţiunea Mamaia. Sectoarele licitate ieri erau delimitate de zona Butoaie şi zona Club Castel.

Printre cei care au fost ieri prezenţi la licitaţie s-a aflat şi Traian Bucovală, deţinătorul hotelul Tomis şi preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, care, venit şi el să liciteze pentru plaja din dreptul hotelului său, a reiterat aspectul legat de cei care ar trebui să deţină aceste plaje. „Poziţia asociaţiei, dar şi a ministerului este ca plajele să treacă la hotelieri printr-o hotărâre de Guvern şi fiecare hotel în parte să aibă plajă. Vrem o lege a plajelor. Până atunci, operatorii de plajă nu vor oferi servicii de calitate turiştilor. Hotelierilor ar trebui să li se acorde gratuit plajele. Milităm la ora aceasta pentru anularea licitaţiei", a mai spus Bucovală. Acesta precizat că este totuşi mulţumit că ABADL a ţinut cont de o sugestie venită din partea asociaţiei, dar şi a Ministerului privind organizarea licitaţiilor plajelor mult mai devreme, în lunile februarie-martie. Cât despre caietele de sarcini din acest an, cei prezenţi ieri la licitaţii şi-au exprimat nemulţumirea legată de faptul că în cazul unei asocieri ambele firme trebuie să plătească garanţia de participare. Şi aceasta este numai una dintre problemele pe care le-au scos ieri hotelierii la iveală. Bucovală a susţinut faptul că el, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Patronale Mamaia, nu a fost consultat în ceea ce priveşte întocmirea caietului de sarcini. „Punctajele diferă de anul trecut, spre exemplu", a mai precizat Bucovală.

Per ansamblu, aceiaşi hotelieri ca şi anul trecut, care speră să dea lovitura şi în acest sezon.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Mangalia, județul Constanța, scoate la vânzare un imobil într-o licitație publică

03 May 2024 467

Rezultatul licitației publicat în MO Primăria Constanța a vândut un teren din zona Campus (DOCUMENT)

03 May 2024 695

Primăria Orașului Cernavodă, județul Constanța, vinde la licitație 13 terenuri

02 May 2024 457

Licitații Constanța Primăria Comunei Independența vinde mai multe apartamente

02 May 2024 514

Cumpărări directe Constanța Primăria Medgidia, licitație deschisă pentru servicii de asistență și dezvoltare programe software (DOCUMENT)

02 May 2024 949

Licitații Constanța Obenman Construct SRL va încasa peste un milion de lei de la Primăria Cernavodă. Iată ce contact a obținut (DOCUMENT)

02 May 2024 433

Contractul de peste 2 miliarde de lei, scos la licitație CNAIR concesionează, pentru 20 de ani, spațiile pentru servicii de pe Autostrada A2 București – Constanța (DOCUMENT)

01 May 2024 540

Primăria Constanța a scos la licitație lucrările de reabilitare energetică a clădirii liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida”

01 May 2024 346

Achiziții Constanța CERONAV vrea să cumpere un simulator în valoare de aproape două milioane de lei (DOCUMENT)

01 May 2024 348

Investiție de aproximativ 1,5 milioane de euro Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” vrea să cumpere servicii pentru organizarea a două festivaluri (DOCUMENT)

01 May 2024 428

Licitația pentru asfaltarea unor străzi din localitatea Nistorești, comuna Pantelimon, județul Constanța, contestate la CNSC

30 Apr 2024 413

Licitații Constanța Școala Gimnazială nr. 1 din Chirnogeni va fi dotată cu echipamente digitale și mobilier. Investiție de aproximativ un milion de lei (DOCUMENT)

30 Apr 2024 438

Licitații Constanța Primăria Costinești vrea să atribuie contractul de delegare a gestiunii privind deșeurile municipale. La ce valoare este estimat (DOCUMENT)

30 Apr 2024 389

Licitații Constanța Unitățile școlare din Tuzla vor fi dotate, prin Planul National de Redresare și Reziliență, cu mobilier școlar și echipamente digitale (DOCUMENTE)

29 Apr 2024 383

Licitație importantă la Poliția din Constanța! Sunt vizate autospecialele IPJ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 852