LIVE VIDEO-TEXT Acțiuni de control la operatorii economici din industria carburanților. Declarații ale prefectului Coșa și inspectorului șef ISU Constanța (FOTO)



UPDATE 2

Amarandei ia cuvântul. 

Pentru coorodnarea activităților ce urmează a se desfășura avem în vedere categoria de obiective controlate și pe de altă parte echipa. Ei vor urmări să verifice condițiile care au stat la baza autorizării și dacă sunt îndeplinite normele de prevenire a incendiului și modul în care e asigurat managementul riscului. 

15 stații nu au autorizație de securitate la incendii - dar aici trebuie verificate situația exactă. 

 Au fost două reclamații pentru că unele stații gpl încărcau butelii de la populație. 

UPDATE 1

Începând cu ora 11.00, a avut loc o ședință de lucru care a inclus și modul de implementare a ordinului primului ministru, privind modalitatea de coordonare și eficientizare a controalelor pentru lubrifianți, carburanți, inclusiv gpl. Au fost identificați 130 de comercianți, dintre care 48 - comercializează și gpl.

Pentru a se pune în practică ordinul, inclusiv termenul pentru acțiuni - 31 octombrie - s-au constituit două echipe de control care își vor începe activitatea mâine. Reprezentanții ISU Dobrogea vor coordona acțiunea și vor fi și reprezentanți de la ISCIR, Garda de Mediu, IPJ Constanța, ANAF, Autoritatea Vamală Română, ITM, a precizat prefectul Coșa. 

Verificările se vor desfășură într-un mod centralizat, planul este să se verifice trei pe zi, iar în teritoriu vor fi doi pe zi. Acțiunea se va termina până la finele lui septembrie, iar în octombrie vor și acțiuni de tip follow up, a mai punctat prefectul. 


Astăzi, 30 august, în fața sediului Instituției Prefectului, au loc declarații de presă din partea prefectului județului și a inspectorului șef ISU Constanța, referitor la organizarea acțiunilor de control la operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL.

Declarațiile de presă sunt precedate de o ședință la care vor participa reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control. 

Amintim că, premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică, 27 august 2023, la Crevedia că în următoarea perioadă vor fi dispuse controale la toate staţiile de carburanţi şi GPL din ţară.

De asemenea, în cazul în care vor fi constatate neconformităţi de natură a pune în pericol vieţi omeneşti, unităţile respective vor fi închise.

În acest context, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa declară că în județul Constanța sunt 48 de stații GPL autorizate. 


Citește și:

Controale la toate staţiile de carburanţi şi GPL din ţară. Ultimele verificări din județul Constanța, efectuate în 2022 (VIDEO)



Declarațiile de presă integrale le puteți urmări aici: 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Controale ale polițiștilor în municipiul Constanța. Amenzi de 35.000 de lei

19 Apr 2024 371

Atenție, șoferi! Mașinile parcate neregulamentar se ridică în intersecția de la Dacia, în Constanța

03 Apr 2024 716

Caz incredibil la Constanța! Un fals polițist făcea controale pe litoral și cerea bani pentru a nu da amenzi

03 Apr 2024 799

IJJ Constanța Începând cu 01 aprilie 2024, noi modalități de verificare a documentelor de identitate

29 Mar 2024 918

Știri Constanța Controale ale inspectorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța. Constatări

27 Mar 2024 512

Primăria Constanța Sancțiuni aplicate pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale și a avizului de traseu, precum și pentru transportul deșeurilor (FOTO)

22 Mar 2024 484

Controale la agenți economici din Constanța și Murfatlar!

21 Mar 2024 870

ITM Constanța Controale în domeniul de demontare/dezasamblare a mașinilor şi echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor. Constatări

15 Mar 2024 503

Controale ale polițiștilor pe raza județului Constanța. S-au aplicat amenzi

14 Mar 2024 767

Constanța Controale ale comisarilor de la Protecția Consumatorilor în magazinele ce comercializează produse importate din China (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Mar 2024 860

Controale ale polițiștilor rutieri în municipiul Constanța. S-au întocmit dosare penale

02 Mar 2024 985

Controale și amenzi ale polițiștilor, în traficul din Mangalia, județul Constanța

24 Feb 2024 572

Amenzi pentru lipsa avizului de traseu, la Constanța (FOTO)

23 Feb 2024 650

Controale ale polițiștilor locali în municipiul Constanța. Au fost aplicate amenzi (FOTO)

15 Feb 2024 641

Controale și verificări ale ANPC în rețeaua magazinelor Mega Image din județul Constanța. Sancțiuni și opriri de la comercializare a unor produse (FOTO)

07 Feb 2024 935