Adevărul pur din dosarul morţii Larei Şaban „Am luat o sticlă de suc de lămâie pentru că îmi era greaţă. (...) Şaban a tras pe dreapta pentru a-şi satisface nevoile"

saban_-_saban_1.jpgIeri, la Tribunalul din Constanţa a debutat, efectiv, judecata în dosarul în care Gilberto Ghiunal Şaban şi George Davidescu sunt acuzaţi de uciderea Larei Şaban, sora primului menţionat. În faţa magistraţilor, George Davidescu a descris cu lux de amănunte ceea ce s-a întâmplat în seara zilei de 3 mai, când Lara Şaban a fost ucisă într-un apartament din Constanţa de care se îngrijea Davidescu. „Azi declar adevărul pur, din perspectiva mea", a dat asigurări Davidescu. Tot acesta a menţionat că Gilberto Ghiunal Şaban a insistat să fie prezent la întâlnirea cu Lara Şaban pentru ca primul menţionat să se simtă mai în siguranţă. „(...) Am luat de la un chioşc o sticlă de suc de lămâie pentru că îmi era greaţă. (...) Şaban a tras pe dreapta pentru a-şi satisface nevoile fiziologice. (...) Când ne-am întors la maşină am observat că nu mai erau cadavrul şi mocheta", a mai spus Davidescu.

saban_-_saban_2.jpgDe menţionat că audierea celor doi inculpaţi a avut loc după ce Tribunal din Constanţa a respins cererile formulate de avocaţi prin intermediul cărora s-a cerut evacuarea jurnaliştilor din sală, dar şi a celor care nu au legătură cu dosarul. De asemenea, avocaţii inculpaţilor au mai cerut, fără succes, refacerea urmăririi penale. „(...) Eu am intrat în apartament. Gilberto Ghiunal Şaban a rămas afară să-şi aştepte sora (n.r. Lara Şaban). După 10 minute au venit şi ei. Le-am deschis uşa, i-am poftit în sufragerie, unde s-au aşezat pe canapea. Gilberto Ghiunal Şaban a sunat pe cineva. A vorbit în turceşte, nu ştiu pe cine a sunat. După alte 15 minute, la uşă a bătut cineva. Şaban a deschis uşa, au intrat doi bărbaţi. Sora lui (n.r. Lara) s-a ridicat şi s-a dus pe hol să vorbeasă. Era o discuţie normală. După 5 minute, Şaban a venit în sufragerie. În mai puţin de 5 minute, din hol s-a auzit o bufnitură foarte puternică, ne ţiuiau urechile. Până să reacţionăm, cei doi au intrat în sufragerie şi ne-au ameninţat cu pistoalele", a mai spus Gilberto Ghiunal Şaban. „Am dat să mă ridic. Şaban a spus să stau jos pentru că cei doi ne-ar fi spus să nu ne ridicăm până ce nu ies ei din casă. După ce ne-am ridicat, Şaban avea lacrimi în ochi şi mi-a spus «Stai puţin. Cred că nenorociţii ăştia mi-au omorât sora». Am ieşit din sufragerie. Şaban a rămas pe canapea. Pe hol am văzut victima cu faţa în sus. Avea ochii deschişi. M-am întors în sufragerie. Şaban plângea. Am ieşit din apartament. Şaban s-a aşezat pe o bordură şi şi-a aprins o ţigară. (...) Am vrut să sun la poliţie, dar Şaban a spus că cei doi (n.r. presupuşii asasini) ştiu unde locuim. După traducerea lui Şaban, ameninţările celor doi au fost directe asupra familiilor noastre. Mi-a spus că cei doi i-au spus să nu afle poliţia. (...) Şaban a plecat după maşină. Eu am rămas în centru. Am luat de la un chioşc o sticlă de suc de lămâie pentru că îmi era greaţă", a mai povestit Davidescu.

La cumpărături

Mai departe, bărbatul a spus că a mers la un magazin, de unde Gilberto Ghiunal Şaban a cumpărat produse de curăţat, iar apoi s-au întors la apartament. După aceea, cei doi au transportat de la etajul doi în maşină cadavrul împachetat în saci de plastic. Fără a avea o destinaţie anume, Şaban şi Davidescu au plecat la drum, iar la un moment dat Gilberto Ghiunal a tras pe dreapta pentru a-şi satisface nevoile fiziologice. Davidescu a continuat relatarea susţinând că în spatele maşinii lor a oprit o dubă înmatriculată în Bulgaria din care au coborât mai multe persoane. Una dintre ele l-a lovit în stomac pe Davidescu, iar acesta a leşinat. După ce şi-a revenit, Davidescu susţine că a observat cum Şaban a fost lovit tot în stomac. Ulterior, Şaban şi Davidescu s-au îndreptat către maşina lor şi au observat că lipseşte cadavrul. „Ne-am gândit că au luat ei cadavrul (n.r. bărbaţii cu duba înmatriculată în Bulgaria). (...) În zilele următoare am fost singur la apartament şi am mai curăţat din sânge", a mai declarat Davidescu. De menţionat că trupul Larei Şaban a fost găsit în liziera situată între localităţile Năvodari şi Lumina.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 842

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1440

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 376

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 411

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1839

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 665

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1041

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 976

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 657

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 819

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 690

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 950

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1568

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 829

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 564