Afaceristul Marian Tîrlungeanu, trimis în judecată de DNA Constanţa pentru şantaj

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a omului de afaceri Marian Tîrlungeanu, administrator al unei societăți comerciale, la data respectivă, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de șantaj.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut faptul că, în perioada aprilie - iulie 2014, inculpatul Marian Tîrlungeanu, în mai multe rânduri, pe fondul unor relații comerciale tensionate, a constrâns, prin amenințare, pe administratorul unei alte firme să-i dea suma de 83.856,34 de lei, reprezentând o datorie mai veche, cu scopul de a dobândi în mod injust acest folos patrimonial.
 
În acest context, inculpatul a transmis persoanei vătămate mai multe mesaje de amenințare, dar și unele cu un conținut jignitor, prin care îi cerea datoria, scopul acestor amenințări, care vizau viața și integritatea corporală a persoanei vătămate și a copiilor săi, fiind acela de a o determina să îi dea banii datorați.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

Ce firme deţine Marian Tîrlungeanu 

Conform Registrului Comerţului, numele lui Marian Tîrlungeanu apare în MTT Sani Pest SRL (radiată din 2004) şi în Mexis Construct SRL (insolvenţă).
 
Mexis Construct SRL a fost înfiinţată în anul 2008, de Elena Muşat şi Marian Tîrlungeanu. Sediul social era situat pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanţa, iar domeniul principal de activitate constă în lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. Marian Tîrlungeanu deţinea în firmă 40% din capitalul social total, echivalând cu opt părţi sociale, cu un aport de 80 de lei.
 
Pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul 7783/118/2014, în care Mexis Construct SRL cerea insolvenţa firmei. Instanţa a deschis, pe 5 decembrie 2014, procedura generală a insolvenţei, următorul termen fiind stabilit pe 6 martie.
 
Potrivit vrajitorul.eu, la finalul anului 2011, Mexis Construct SRL înregistrase o cifră de afaceri de 390.655 de lei, o pierdere de 2.600 de lei şi nouă salariaţi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.