Alertă falsă pe Dunăre, la Capidava Pompierii, chemaţi să salveze trei pescari aflaţi... la mal!

„O şalupă cu şapte persoane la bord s-a răsturnat în Dunăre!“, anunţa, ieri, un apel la Serviciul Unic de Urgenţă 112. Incidentul a avut loc în zona Capidava. Echipaje ale pompierilor, cu scafandri profesionişti, aparţinând staţiei de la Cernavodă, au pornit imediat pentru salvarea victimelor. De asemenea, mai multe ambulanţe au pornit spre locul presupusului accident nautic.
 
Numai că, odată ajunşi acolo, salvatorii au constatat cu totul altceva. Era vorba de trei pescari, aflaţi într-o barcă trasă la mal, ambarcaţiune care a fost răsturnată de curenţii puternici din fluviu. Cel puţin asta au concluzionat autorităţile. Reprezentanţii ISU Dobrogea spun că pompierii sosiţi la faţa locului au găsit trei persoane în apă, dar care nu aveau nevoie de ajutor.
 
Echipajele de intervenţie au fost induse în eroare de apelul de urgenţă iniţial, cu atât mai mult cu cât persoana care a apelat numărul 112 nu a mai putut fi contactată ulterior. Dacă va fi depistată, aceasta riscă o amendă severă pentru că a alertat degeaba autorităţile.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.