Ambarcațiune scufundată pe canalul Sulina. O persoană dispărută

  • Cei doi bărbați se aflau la pescuit. 
 
Azi-noapte, în jurul orei 23:00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“ al județului Tulcea a fost anunțat despre faptul că pe canalul Sulina între mila 5-6 s-a scufundat o ambarcațiune.
 
În ambarcațiune se aflau două persoane de sex masculin, una dintre ele a fost salvată de niște pescari aflați în zonă, iar cealaltă persoană este posibil dispărută.
 
La locul evenimentului s-au deplasat de urgență doi subofițeri de la Pichetul de Pompieri Nave Operative Crișan cu o ambarcațiune RIB, Căpitănia Sulina, Poliția Transporturi și ambarcațiuni din cadrul Grupului de Nave Sulina - Garda de Coastă.
 
Persoana salvată de pescari a fost preluată de echipajul ambarcațiunii de la Căpitănie, în șoc hipotermic, ulterior transportată la Sulina.
 
Forțele de intervenție au reușit ancorarea epavei, iar căutările au fost întrerupte în jurul orei 02:00 urmând ca acestea să fie reluate dimineață.
 
Cei doi bărbați se aflau la pescuit. Cercetările privind circumstanțele producerii acestui eveniment sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens.  

Persoana dispărută din București, iar cealaltă persoană din Ilfov.

Ce spun polițiștii Biroului Județean de Transporturi Tulcea 


Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea au fost sesizati cu privire la faptul că pe fluviul Dunarea, în zona localității Sulina, o ambarcatiune s-ar fi scufundat.

Din primele verificări a rezultat ca o ambarcatiune acostată la mal, la bordul căreia se aflau două persoane, ar fi luat apă din motive necunoscute, ulterior scufundandu-se.

În urma acestui eveniment, unul dintre ocupanți  ar fi ajuns la mal, iar cealalt, un bărbat de 47 de ani, din București, a dispărut în apele fluviului Dunărea.

Barbatul a fost căutat in zona producerii evenimentului, fără a fi găsit.

În continuare se efectuează activități de cautare de către polițiști împreună cu reprezentanți ANR  pentru găsirea persoanei dispărute si stabilirea cu exactitate a condițiilor in care a avut loc evenimentul.

La activitate participă si reprezentanți ai ISU și ai Poliției de Frontieră.

Foto cu rol ilustrativ
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dobrogea - File de istorie Pagini din trecutul orașului Constanța. Partea a V-a - DBSR (galerie foto)

01 Dec 2017 8370

Braconaj pe canalul Sulina

20 Nov 2014 2117

La forumul de la Cernavodă s-a reluat în discuţie un proiect mai vechi Amenajarea falezei Canalului Dunăre-Marea Neagră (galerie foto)

15 Jun 2013 2121

S-au suspendat manevrele navale. Iată unde şi de ce

29 Dec 2012 1585

Comandament antigheaţă pentru canal

06 Dec 2012 1462

Setci confiscate în Delta Dunării

26 Oct 2012 1230

Setci confiscate în Delta Dunării

25 Oct 2012 954

Trafic suspendat în porturile maritime, pe canal şi la Bara Sulina

28 Jan 2012 1384