Anchetă la Spitalul Județean Sibiu după ce un pacient a căzut de la etajul al treilea

Sursa foto: Ministerul DezvoltăriiUn pacient internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu a fost internat la ATI după ce a căzut de la etajul trei al secţiei de Neurochirurgie.

Potrivit unui comunicat al spitalului Județean Sibiu, în cursul serii de 1 iunie, pacientul a căzut de la etajul 3 al secţiei Neurochirurgie, în circumstanţe necunoscute.

„S-a intervenit de urgenţă conform protocoalelor şi procedurilor şi pacientului i s-a acordat primul ajutor, atât de personalul secţiei şi din Unitatea de Primiri Urgenţe. Medicul şef al secţiei a informat conducerea spitalului precum şi familia pacientului, cu care a discutat personal. De asemenea, s-a intervenit chirurgical de urgenţă, pacientul fiind operat de o echipă mixtă (chirurgie - ortopedie). Ulterior bărbatul a fost internat în cadrul secţiei ATI, intubat. Spitalul urmează să declanşeze o anchetă administrativă pentru a identifica exact toate circumstanţele acestui caz regretabil", au precizta reprezentanții Spitalului Județean Sibiu. 


Potrivit sursei citate, pacientul a fost adus la spital în cursul zilei de marţi 30 mai, cu o plagă fronto-parietală dreapta, care a fost suturată în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe.

„Examenul tomografic a evidenţiat şi fisurarea cutiei craniene, motiv pentru care pacientul a fost preluat pentru supraveghere şi tratament în cadrul Secţiei Clinice Neurochirurgie. Subliniem că la momentul prezentării in UPU şi în momentul internării pacientul a fost perfect conştient, cooperant, nu a fost agitat psihomotor şi nu a prezentat halenă etanolică. Prin urmare nu a fost necesară nicio măsură specifică suplimentară. Pacientul a comunicat permanent cu personalul pe toată perioada internării şi nu a existat suspiciunea unui posibil sevraj. În ziua de joi, 1 iunie, în urma reexaminării la Computerul Tomograf s-a evidenţiat o evoluţie favorabilă. De asemenea, în cadrul vizitelor medicale de la orele 11.00 şi 14.00 pacientul a continuat să fie cooperant, comunicativ şi fără semne de agitaţie psihomotorie care se determine măsuri speciale, situaţie consemnată. de altfel, aşa cum am menţionat, pe tot parcursul internării." - au mai menționat reprezentanții unitării sanitare. 


De asemenea, IPJ Sibiu a demarat o anchetă în acest caz în urma informaţiilor apărute în spaţiul public.

"Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public privind un bărbat care ar fi căzut de la etajul 3 al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu s-a dispus verificarea aspectelor sesizate în vederea stabilirii circumstanţelor în care s-a produs accidentul, iar în funcţie de rezultatul acestora, dispunerea unor măsuri în consecinţă. Precizăm faptul că Poliţia Municipiului Sibiu nu a fost sesizată cu privire la acest eveniment", au precizat reprezentanții IPJ Sibiu. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare. Un pacient s-ar fi spânzurat de mânerul unei ferestre de la toaletă

13 Feb 2022 1499

UPDATE Fată de 14 ani din Corbu, județul Constanța, internată în spital după o tentativă de suicid

14 Jan 2022 6467

Constanța Tânără, căzută de la etaj, pe strada Adamclisi

31 Oct 2020 13947

Adolescentă, în stare gravă după ce a căzut de la etajul patru

05 Feb 2020 1803

Tentativă de sinucidere în Capitală Un băiat de 15 ani s-a aruncat de la etajul patru după o ceartă cu iubita

02 Feb 2020 2209

UPDATE. Tragedie. O grefieră din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași s-a aruncat de la etaj. În ce stare este victima

24 May 2019 1590

Caz șocant. Fratele unui cunoscut fotbalist și antrenor român, în stare gravă după ce s-ar fi aruncat de la etaj

11 Feb 2019 1976

Caz șocant. O fetiță de 13 ani s-a aruncat de la etaj. Incredibil de ce a luat această decizie

09 Nov 2018 1834

Tragedie. Un pacient s-a aruncat de la etajul 1 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Bărbatul a murit

12 Oct 2018 1671

Caz incredibil. O minoră a căzut de la etajul patru al unui bloc și a scăpat cu viață. În ce stare este victima

24 Sep 2018 1364

Caz șocant la Hunedoara. Un bărbat s-a aruncat de la etajul cinci al Spitalului Municipal

21 Apr 2018 1991

Anchetă în cazul polițistului care a încercat să se sinucidă. Ce au stabilit superiorii. Câte dosare penale avea acesta în lucru

21 Mar 2018 1824

Un fost magistrat este în stare gravă după ce a încercat să se sinucidă

18 Mar 2018 2300

Infirmierul suspectat că a ucis o asistentă în Spitalul din Slatina a lăsat bilet de adio. Ce a menţionat bărbatul în scrisoare

04 Mar 2018 1921

Focşani. Elevă găsită plină de sânge în toaleta liceului. A încercat să se sinucidă

23 Jan 2018 26098