Asociaţii - partea a douaSuveica Miralen şi şeful Vămii Constanţa Sud Agigea

După ce, în ediţia anterioară, am văzut cum proaspăt desemnatul şef al Vămii Agigea, Ovidiu Ion Tatu, are o afacere cu un coleg de breaslă suspectat şi condamnat în primă instanţă pentru multiple fapte de corupţie, poate că nu ar fi de trecut cu vederea nici ceilalţi asociaţi. Mai exact, suveica partenerilor de business ai şefului de la Agigea pare să ducă la o mai veche afacere, care la vremea ei a zguduit Constanţa prin prejudiciul-record înregistrat de păgubiţi: afacerea Miralen.

Aşa cum am arătat în ediţia anterioară, în acţionariatul Best Brand Business, după plecarea vameşului Adrian Cătălin Uzună, figurează şeful de la Agigea, Ovidiu Ion Tatu, colegul său de breaslă din Bucureşti, condamnat în primă instanţă pentru corupţie, Valentin Mugurel Blendea, dar şi Mariana Sponti. Foarte interesant, „firul" Mariana Sponti, dacă poate fi numit ala, ducă către afacerea Miralen. Mai exact, în Monitorul Oficial nr. 2393/2004 se arată că Vasile Sponti şi Elena Drăghici (nume strâns legat de furtul masiv de petrol din conductele Petrotrans devenit cunoscut drept „afacerea Miralen") au înfiinţat firma Tima Rom SRL Constanţa.

Ies Sponti şi Drăghici, intră alţi Sponti şi Drăghici

Întâmplător sau nu, ţinând seama de cursul dosarului Miralen, societatea avea drept obiect principal de activitate comerţul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi cu al produselor derivate, iar administrator a fost numit Vasile Sponti, pentru 99 de ani. Un an mai târziu, adică în 2005, Drăghici şi Sponti şi-au cooptat rudele în afacerea Tima Rom SRL. În Monitorul Oficial nr. 3239/2005 se arată că în firmă au intrat tulceanul Ion Zechiu, Mariana Sponti (nimeni alta decât asociata actualului şef al Vămii Agigea) şi Liviu-Gabriel Drăghici, în timp ce Vasile Sponti şi Elena Drăghici au renunţat la propriile acţiuni în favoarea nou-veniţilor. „Asociaţii care se retrag, respectiv Drăghici Elena şi Sponti Vasile, s-au desocotit faţă de societate la data prezentei, precum şi societatea faţă de aceştia, astfel că pe viitor niciuna dintre părţi nu va avea nicio pretenţie materială sau de altă natură faţă de cealaltă", se arată în documentul oficial. Totodată, Vasile Sponti a renunţat la cei 99 de ani de administrare, conducerea fiind preluată de Liviu Gabriel Drăghici. De menţionat că, la momentul la care Sponti şi Drăghici au pus bazele şi ulterior s-au retras din firma Tima Rom spectrul „afacerii Miralen" plana deja asupra lor, de circa doi ani de zile.

De la „baterea monedelor" la „depozitări" în Portul Constanţa Sud

Revenind la Mariana Sponti, asociata proaspătului şef de la Agigea, este de menţionat că, începând cu anul 2008, numele său figurează în firma Renta Office, societate care, o dată cu cooptarea în firmă a Marinei Sponti şi cu numirea în funcţia de administrator a lui Vasile Sponti îşi schimbă obiectul de activitate din „baterea monedelor" şi „activităţi de investigaţii" în „depozitări". Întâmplător, tot atunci s-a deschis şi punctul de lucru din port. Din Portul Constanţa Sud, mai exact. Zona Digului de Sud. La momentul respectiv, asociaţi erau Mariana Sponti şi Neculae Mihălică, fiecare având câte 50%. Un an mai târziu, Mariana Sponti a fost cooptată şi în firma Zeus Construct, alături de Florin Vizan şi Petrică Constantin Oprea. La momentul actual, aşa cum am arătat în ediţia trecută, Mariana Sponti, cea care pare a fi veriga dosarului Miralen privind furtul masiv de petrol din conductele Petrotrans SA, face afaceri cu Ovidiu Ion Tatu, şeful temporar al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea. Societatea recent înfiinţată se ocupă de comerţul cu carne de curcan.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.