Autoritățile din județul Constanța în alertă după emiterea Codului Portocaliu de vreme rea

Foto: Prefectura ConstanțaAstăzi, 24 noiembrie a.c., prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), în vederea votării hotărârii nr. 50 ce prevede completarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției (CJCCI) de la nivelul județului Constanța, pe perioada Avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit Prefecturii Constanța, având în vedere avertismentele meteo, emise sau preconizate, de intrare a județului Constanța sub avertizarea codului portocaliu/roșu de vreme severă, structura Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției a fost completată cu reprezentanți ai instituțiilor și operatorilor economici din componența Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, după cum urmează: Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, Drumuri Județene Constanța S.A., Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța – Secția de Autostrăzi, S.C. E - Distribuţie Dobrogea S.A., S.C. R.A.J.A. S.A. Constanţa, Direcția Regională de Distribuție Est Distrigaz Sud Rețele.

Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției va funcționa la sediul ISU „Dobrogea” Constanța. Toate U.A.T.-urile au fost prealertate și se culeg date în mod constant din teritoriu. În tot județul, pentru acțiunile de deszăpezire de pe tronsoanele de autostradă, drumuri naționale și drumuri județene, sunt pregătite să acționeaze aproximativ 180 de utilaje.

Pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice asupra circulației pe drumurile publice, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a angrenat efective si mijloace auto din cadrul Serviciului Rutier, respectiv un număr de 11 echipaje ce pot fi sprijinite, în funcție de necesitate, de alte 24 de echipaje arondate orașelor și municipiilor din județ și 13 autospeciale, repartizate în funcție de zona manifestării riscului. În ceea ce privește asigurarea circulației feroviare, Sucursala Regională de Căi Ferate Constanța pregătește formații de 6-8 muncitori în consemn și 7 utilaje de intervenție.

Pentru a putea interveni pe perioada vremii nefavorbile, Serviciul de Ambulanță Județean Constanța a pregătit autospecialele pentru a putea fi utilizate pe timp de iarnă. De asemena, se urmărește menținerea în funcțiune a parcului auto (7 autosanitare tip C2, 53 autosanitare tip B2, 4 autosanitare tip ACD, 3 autosanitare tip A1-A2) ceea ce poate asigura în permanență un număr de 35 de echipaje pregătite pentru intervenție.

Totodată, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dobrogea” al Județului Constanța are pregătite să intervină un număr de 81 de mijloace de intervenție si 180 de cadre pe tură.

Pentru asigurarea furnizării de utilități necesare utilizatorilor casnici și non-casnici, furnizorul de energie S.C. E - Distribuţie Dobrogea S.A. a raportat un număr de 20 de echipe proprii și un număr de 10 echipe de terți pentru intervenții în rețelele electrice. Furnizorul de servicii de alimentare cu apă și de colectare-tratare a apelor uzate, S.C. R.A.J.A. S.A. Constanţa dispune de un număr de 21 de echipe și 4 generatoare mobile disponibile să intervină în zonele critice.

În funcție de dinamica situației, numărul mijloacelor de intervenție și al personalului de interveniție al instituțiilor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență la nivel județean poate fi suplimentat.

‘’Din raportările prezentate astăzi în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, reiese faptul că instituțiile cu atribuții în ceea ce privește prevenirea riscurilor legate de condițiile meteo nefavorabile dar și de îndepărtarea efectelor acestora au la dispoziție utilajele, materiale și resursa umană necesară. Manifest încrederea că persoanele cu atribuții de conducere vor acționa responsabil în coordonarea tuturor resurselor pe care le au la dispoziție, astfel încât locuitorii județului să fie în siguranță’’, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa.

Citește și: 

ALERTĂ METEO! Județul Constanța, sub Cod Portocaliu de vreme rea! În weekend sunt așteptate ninsori, iar vântul va viscoli zăpada

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătoriile din Constanța și Tulcea ies din criza de judecători! Anunțul membrului CSM Alin Ene

19 Apr 2024 389

UPDATE Atenție! Avertizare de Cod portocaliu de vânt puternic pentru județele Constanța și Tulcea

17 Apr 2024 825

Bilanț IGSU Probleme în mai multe județe, printre care și Constanța din cauza vântului puternic. Manevrele în porturile la Marea Neagră, suspendate

02 Apr 2024 673

Alertă meteo Se strică vremea în toată țara! Județele Constanța și Tulcea sub avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben

01 Apr 2024 7061

Drumuri Județene Constanța Peste 120 de persoane și zeci de utilaje au acționat pe drumurile județene

26 Nov 2023 1612

Fotoreportaj Constanța Scene contrastante în Parcul Tăbăcărie din Constanța (FOTO)

26 Nov 2023 4050

Situația actualizată la Constanța Vreme severă la Constanța. Zeci de autoturisme blocate, drumurile județene și naționale din județ, în continuare închise

26 Nov 2023 1338

Vreme severă la Constanța "Din motive de siguranță extremă, să nu vă aventurați cu mașina pe drumurile județene sau naționale din județul Constanța" (VIDEO)

26 Nov 2023 1512

Fotoreportaj Constanța Prima ninsoare la Constanța. Ținutul alb de la malul mării (FOTO+VIDEO)

26 Nov 2023 1216

Primăria Constanța Cod roșu de vânt prelungit până la ora 16

26 Nov 2023 1054

Primăria Constanța avertizează! Evitați pe cât posibil deplasările!

25 Nov 2023 1412

Meteo Constanța Avertizări de vreme severă pentru Constanța! Ce trebuie să știe șoferii

25 Nov 2023 3303

Meteo Constanța Avertizări meteorologice extreme în municipiul Constanța! Măsurile de siguranță recomandate de primărie

25 Nov 2023 2613

RAJA Constanța Lipsă de apă în Eforie Sud și Tuzla, ca urmare a unei căderi de tensiune!

25 Nov 2023 959

Atenție șoferi! Plouă tare la ieșire din Constanța, pe A4! (FOTO+VIDEO)

25 Nov 2023 1223