Autoscara ISU Dobrogea, blocată după incendiul de amploare din Năvodari! Ce se întâmplă dacă izbucnește un nou incendiu la înălțime

Col. Cristian Mihail Amarandei
  • Comandantul ISU Dobrogea, colonelul Cristian Mihail Amarandei, a explicat, pentru ZIUA de Constanța, că, în prezent, sunt patru autoscări în dotarea ISU pentru județul Constanța.
  • „Încă de aseară (nr., joi, 5 mai 2022), a fost adusă o autoscară de la Cernavodă în municipiul Constanța. În momentul de față, în cazul izbucnirii unui incendiu la înălțime ori unde ar fi nevoie de o astfel de autoscară, avem la dispoziție patru scări în tot județul, iar în municipiu, există cea adusă de la Cernavodă. În paralel, se va face constatarea de către o persoană autorizată cu privire la autoscara blocată“, a explicat col. Cristian Mihail Amarandei.
 
Un incendiu de amploare a izbucnit în cursul zilei de noi, 5 mai 2022, la mansarda unui bloc de locuințăe din Năvodari, județul Constanța.
 
Intervenția echipajelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea s-a desfășurat pe parcursul mai multor ore, la finalul intervenției, însă, una dintre autoscările pompierilor s-a blocat în momentul în care urma să se strângă.
 
În acest context, comandantul ISU Dobrogea, colonelul Cristian Mihail Amarandei, a explicat, pentru ZIUA de Constanța, că, în prezent, sunt patru autoscări în dotarea ISU pentru județul Constanța.
 
„Încă de aseară (nr., joi, 5 mai 2022), a fost adusă o autoscară de la Cernavodă în municipiul Constanța. În momentul de față, în cazul izbucnirii unui incendiu la înălțime ori unde ar fi nevoie de o astfel de autoscară, avem la dispoziție patru scări în tot județul, iar în municipiu, există cea adusă de la Cernavodă. În paralel, se va face constatarea de către o persoană autorizată cu privire la autoscara blocată“, a explicat col. Cristian Mihail Amarandei.
 
Potrivit comunicatului oficial remis de ISU Dobrogea în urma intervenției de la Năvodari, la misiune au participat peste 70 de pompieri militari.
 
Intervenția a durat circa șapte ore, flăcările cuprinzând mansarda unui bloc de locuințe din Năvodari.
 
Bilanțul oficial al incendiului din Năvodari
 
Reprezentanții ISU Dobrogea au precizat că „alerta a fost dată în ziua de 05.05.2022, ora 11.27, printr-un apel la numărul unic de urgență 112. La locul solicitării au intervenit opt autospeciale de stingere cu apă cu spumă, din care două venite în sprijin de la inspectoratele pentru situații de urgență din Ialomița și Călărași, trei autospeciale pentru intervenție și salvare de la înălțime, un SMURD tip B, o autospecială pentru transport victime multiple, o descarcerare, o autocisternă și două ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță Constanța“.

 
„S-a acționat pentru localizarea, limitarea și stingerea incendiului atât din interior, cât și din exterior, una din cele patru laturi ale blocului cu patru scări fiind inaccesibilă. Flăcările s-au extins cu repeziciune din cauza vântului dar și a materialelor ușor inflamabile utilizate în construcția mansardei – lemn, OSB, vată minerală. Din cauza flăcărilor puternice, bucăți din părțile laterale ale acoperișului din tablă s-au desprins; nicio persoană nu a fost rănită“, au mai spus reprezentanții ISU.
 

„Pompierii militari au reușit să decoperteze parțial acoperișul, facilitându-se astfel stingerea incendiului de la exterior, cu ajutorul autoscărilor. Nu s-au înregistrat victime; 14 persoane s-au autoevacuat, iar o alta în vârstă de 82 ani a fost evacuată de forțele de intervenție. În trei dintre apartamente, pompierii militari au găsit doi câini și o pisică; animalele au fost evacuate și predate proprietarilor“, potrivit autorităților.
 
Acestea au mai spus că mansarda blocului a ars generalizat, pe o suprafață de peste 2.000 mp.
 
„Opt apartamente aflate la masardă au fost afectate în totalitate de incendiu iar alte opt, situate tot la mansardă, au fost afectate în proporție de 30-40% fiecare. Șaisprezece apartamente situate la etajul IV al blocului au fost afectate de apa provenită de la operațiunile de stingere a incendiului. Incendiul a fost lichidat la ora 17.52; două autospeciale au rămas pentru asigurare măsuri PSI“, conform sursei citate.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Județul Constanța Incendiu violent la un bloc din Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier la ieșirea din Gălbiori, județul Constanța. Un tir încărcat cu piatră s-a răsturnat!(Galerie FOTO)

25 Apr 2024 657

ISU Constanța – Incendiile pot pune în pericol viețile omenești!

24 Apr 2024 372

Incendiu la un boiler, în Satu Nou, județul Constanța

23 Apr 2024 536

Aproape 160 de misiuni executate de pompierii militari din Constanța, în perioada 19-21 aprilie

22 Apr 2024 314

Intervenție a pompierilor ISU Constanța în Cimitirul Central. Ce s-a întâmplat (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 1374

Accident rutier în Eforie Nord, județul Constanța. O mașină a ieșit de pe carosabil și a intrat în peretele unei case

20 Apr 2024 963

UPDATEAccident în dreptul Hanului Morilor, județul Constanța. O mașină a părăsit carosabilul

19 Apr 2024 707

UPDATE Incendiu în localitatea Băltăgești, județul Constanța

17 Apr 2024 475

Știri Constanța Un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul bărbatului rămas captiv în urma accidentului de la Castelu (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1010

În Județul Constanța Locuitorii din satul Conacu deplâng dispariția tânărului spânzurat (VIDEO)

15 Apr 2024 1169

Liniștea satului Conacu, județul Constanța nu ar fi prevestit o tragedie. Un bărbat s-ar fi sinucis din gelozie și a lăsat în urmă doi copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 3214

Amânare de pronunțare în dosarul unui fost angajat al ISU Dobrogea, acuzat de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale!

15 Apr 2024 361

Știri Constanța Weekend de foc pentru pompierii ISU Dobrogea

15 Apr 2024 472

Știri Constanța Incendiu în toiul nopții în stațiunea Mamaia! Panică în rândul a zeci de persoane, printre care și copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1963

Mașină în flăcări, pe A4, spre Ovidiu, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

14 Apr 2024 1628