Avocata Nicoleta Dascălu a fost arestată la domiciliu

Curtea de Apel Galaţi a respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA pe numele Nicoletei Dascălu, avocat în cadrul Baroului Tulcea.
 
Instanţa a decis ca femeia să fie plasată în stare de arest la domiciliu, însă hotărârea a fost atacată, ieri, de DNA la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Nicoleta Dascălu este cercetată pentru trafic de influenţă (şapte infracţiuni), dar şi pentru spălare a banilor (cinci infracţiuni). Conform anchetatorilor, „în perioada 2008 - 2011, inculpata Dascălu Nicoleta, în calitate de avocat în cadrul Baroului Tulcea, atât direct, cât și prin intermediar, a pretins sumele de 35.000 de euro și de 35.000 de lei și a primit 3.500 de euro și 34.500 de lei de la mai mulţi martori denunţători, părţi în mai multe cauze civile“.
 
„În schimbul acestor sume“, continuă anchetatorii, „inculpata a lăsat să se creadă că are influenţă și a promis că va determina mai mulţi magistraţi din cadrul instanţelor de pe raza judeţului Vrancea să pronunţe soluţii favorabile în dosarele care-i priveau în mod direct pe martorii denunţători. Pentru a disimula originea și scopul ilicit al sumelor primite de la persoanele respective, în scopul menţionat mai sus, inculpata Dăscălu Nicoleta a încheiat cu martorii denunţători mai multe contracte de împrumut și acte sub semnătură privată“, se mai arată în documentele anchetatorilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Detalii din spatele uşilor închise Cerere în căsătorie într-un referat de arestare întocmit de procurorii Anticorupţie (document)

02 Feb 2016 3702

Avocata Nicoleta Dascălu, dusă la arestare

29 Jan 2016 2336

Nicoleta Dascălu, avocat în Baroul Tulcea, reţinută

28 Jan 2016 2876