Avocatii si-au amanat protestul

Pentru sensibilizarea institutiilor statului, divergentele dintre Uniune si "Barourile lui Bota" trebuiau sa se concretizeze intr-un protest al avocatilor * Reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii au luat in discutie posibilitatea dezamorsarii acestui conflict, prin promovarea unui recurs in interesul legii * Impedimentul cu privire la aceasta problema este ca, in prezent, nu are cine sa semneze recursul in interesul legii, in conditiile in care postul de procuror general, cel care are aceasta atributie, este vacantConsiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania a decis, vineri seara, amanarea timp de o luna a protestelor anuntate fata de existenta Baroului Constitutional. Protestele fusesera programate pentru ziua de azi, avocatii fiind nemultumiti de faptul ca membrii Baroului Constitutional pledeaza in instante si folosesc mai multe insemne care le permit desfasurarea activitatii. Reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au luat in discutie, marti, posibilitatea dezamorsarii acestui conflict, prin promovarea unui recurs in interesul legii. Impedimentul cu privire la aceasta problema este ca, in prezent, nu are cine sa semneze recursul in interesul legii, in conditiile in care postul de procuror general, cel care are aceasta atributie, este vacant. Vineri dimineata, a avut loc, la Hotelul Marriott, o intalnire la care au participat membri ai CSM, ai Ministerului Justitiei, ai Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ai curtilor de apel, ai tribunalelor, decanii barourilor si membri ai Consiliului National al Uniunii Barourilor din Romania. Intalnirea a avut ca scop discutarea problemelor dintre magistrati si avocati, astfel ca s-a propus imbunatatirea colaborarii dintre instanta si barou in cazul incuviintarii cererilor de asistenta judiciara gratuita, a masurilor procesuale in scopul asigurarii celeritatii judecarii proceselor si verificarea unor modalitati alternative de solutionare a conflictelor.Totodata, in cadrul acestei intruniri, membrii Uniunii au luat act de pozitia oficiala a Parchetului si instantei supreme privind sanctionarea conform legii a persoanelor care exercita clandestin profesia de avocat, pentru restabilirea ordinii de drept.In aceste conditii, s-a hotarat constituirea unei Comisii de monitorizare care, in functie de rezultatul masurilor luate, va hotari declansarea sau nu a protestelor la data de 9 octombrie. In alta ordine de idei, mai multi reprezentanti ai Barourilor de Avocati din tara s-au aratat nemultumiti de faptul ca s-a incalcat o hotarare stabilita in cadrul Congresului Avocatilor desfasurat in urma cu doua luni. Aceasta privea declansarea unui protest al avocatilor, incepand cu 11 septembrie, in caz ca doleanta privind functionarea ilegala a "barourilor lui Bota" nu va fi indeplinita.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 203

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 205

Declarații de Avere Constanța Camelia Cumpănașu, secretar general al Comunei Poarta Albă deține două autoturisme (DOCUMENTE)

02 May 2024 214

Decizii ale acționarilor Plusenerg SA, controlată de regele eolienelor, Emanuel Muntmark

02 May 2024 271

Firme Constanța Ce decizii au adoptat acționarii Tar 02 Special SA în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor

02 May 2024 272

Firme Constanța Noul administrator al societății ML Greencherry SRL este Cristian Chivu

02 May 2024 278

Acţionarii S.C.U.T. SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2024

01 May 2024 363

Licitații Constanța Cazinoul din Constanța, la un pas de renaștere! Aedificia Carpați, compania ce restaurează monumentul, se va ocupa și de lucrările exterioare (DOCUMENT)

01 May 2024 522

Afaceri Constanța Ce decizii a luat Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Ostrovit SA

01 May 2024 337

IGPR InfotraficTrafic întrerupt pe DN 26 Galați-Murgeni

01 May 2024 245

Acționarii Companiei de Pilotaj Pilot Service SA, convocați de Pilot Service SA în Adunare Generală

01 May 2024 367

IGPR Infotrafic Circulație restricționată pe DN 17 Bistrița-Beclean

01 May 2024 226

IGPR InfotraficAglomerație pe A1 pe sensul Nădlac spre Deva

01 May 2024 214

Declarații de avere Constanța Elena Poteleanu, secretarul general al comunei Mihai Viteazu, avere și interese. Soțul său este preot (DOCUMENTE)

30 Apr 2024 516

Firme Constanța Se decide repartizarea profitului pe 2023 la Mobicom SA

30 Apr 2024 459