București Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc

Sursă foto: IGPR
  • Astfel, în prima cauză instrumentată s-a stabilit faptul că, în perioada martie - aprilie 2023, o persoană bănuită ar fi comercializat diferite cantități de heroină (drog de mare risc), către consumatori din municipiul București.
 
La data de 26 septembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală, pun în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și două mandate de aducere, în două cauze penale privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Astfel, în prima cauză instrumentată s-a stabilit faptul că, în perioada martie - aprilie 2023, o persoană bănuită ar fi comercializat diferite cantități de heroină (drog de mare risc), către consumatori din municipiul București.
 
În cea de a două cauză, din cercetări a reieșit că o persoană, din municipiul București, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi comercializat droguri de risc (canabis) și de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal și MDMA) consumatorilor din municipiul București.
 
Audierile se efectuează la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT.
 
Acțiunea beneficiază de sprijinul Jandarmeriei Române.
 

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Cercetat pentru trafic de droguri de mare risc la București

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.