Captură impresionantă de cannabis în județul Neamț! Peste o tonă de droguri, confiscată (GALERIE FOTO+VIDEO)

Foto: Politia RomânăPolițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, au documentat activitatea infracțională a 3 persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc și deținerea de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

Potrivit Poliției Române, din cercetări a reieșit că, pe parcursul anului 2023, o persoană ar fi înființat și întreținut, în scopul comercializării, două culturi de canabis, una într-o seră situată în spatele locuinței,  iar cea de-a doua pe un teren agricol situat în proximitatea proprietății, disimulată într-o cultură de porumb.
 

„Celelalte două persoane bănuite, având cunoștință despre cultura de canabis situată pe terenul agricol, ar fi recoltat, în mod repetat, mai multe plante, pe care le-ar fi depozitat într-un imobil abandonat, în scopul de a le comercializa, fiind prinse în flagrant delict, la data de 1 octombrie a.c., de  polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț și jandarmi, în timp ce ar fi transportat o parte din plantele depozitate.
 
Pentru a-și asigura scăparea, unul dintre bănuiți a fugit, reușindu-se prinderea sa de către polițiști și jandarmi, după efectuarea somației și executarea mai multor focuri de armă în plan vertical. 
 
În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate 246 de plante de canabis,  în greutate de peste o tonă (1.200 de kilograme) de pe terenul agricol și 59 de kilograme canabis, provenite din cultura dezvoltată în seră“ - au mai precizta polițiștii.

 
Din imobilul abandonat, au fost ridicate aproximativ 18,5 kilograme de canabis.
 

„La data de 2 octombrie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea celor 3 persoane bănuite de trafic de droguri de risc și deținerea de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.
 
În cursul  acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț, cu propunere de arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.
 
La activități au participat polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Neamț – Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.


 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat polițiștii.



Citește și: 

Sute de percheziții efectuate de polițiști în ultima săptămână! Peste 150 de ordonanțe de reținere emise

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Adolescentă de 16 ani, decedată după ce ar fi consumat droguri împreună cu un prieten! Trei suspecți, reținuți de DIICOT

02 Aug 2023 1191

DIICOT Percheziții în județul Neamț. Mii de kilograme de droguri, descoperite

12 Nov 2020 1678

Închisoare cu executare pentru un DJ care organiza petreceri tehno în cluburi din Constanța

15 Jun 2020 1983

Care sunt acuzaţiile Un tânăr DJ, care organiza petreceri în Constanţa, arestat la cererea procurorilor DIICOT

30 Aug 2018 1769

DJ care organiza petreceri tehno în cluburi din Constanța, reținut de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri. Ce au constatat anchetatorii (document)

29 Aug 2018 4129

DIICOT. Bărbat, reținut pentru trafic de droguri de risc şi mare risc. Drogurile erau procurate cu monede virtuale (document)

06 Jul 2018 2875

Anchetă în cazul unor tineri prinşi cu droguri asupra lor. Doi dintre ei sunt minori

03 Nov 2017 1885

UPDATE Prinși de polițiști cu sute de comprimate de ecstasy

23 Sep 2016 3633