Cardinal Motors a deschis portile unui nou teritoriu Audi

La evenimentul de deschidere a noului showroom Audi din Constanta, care a avut loc ieri, in b-dul Ferdinand nr. 79, au fost invitate oficialitati locale, reprezentanti Porsche Romania, Audi AG, Porsche Leasing Romania, dar si numerosi clienti. Daca pana in acest moment, in Constanta, marcile Audi si Volkswagen erau prezentate impreuna, la Palazu Mare, la cerintele importatorului, asa cum politica de promovare si standardele Audi impun, a fost construit acest showroom exclusiv pentru Audi. Intr-un spatiu complet reconstituit, aceasta noua investitie a actionarilor dealership-ului local al marcii Audi este proiectata dupa cel mai recent dezvoltat concept arhitectural pentru tipologia constructiei din care face parte. Exclusivist, vizionar, spatiul evenimentului a fost umplut de o atmosfera de eleganta si lux, ceea ce se poate imagina pentru Audi. Evenimentul a fost inaugurat de discursul directorului general Cardinal Motors - George Balan, care a tinut sa multumeasca celor prezenti, echipei cu care a lucrat la acest proiect, actionarilor si tuturor celor care au participat la finalizarea lui. Au urmat cateva cuvinte adresate de reprezentantii Primariei, Prefecturii, de Brent Valmar - director general Porsche Romania, Paul Precup - actionar majoritar Cardinal Motors, si Alexander Buk - responsabil in Romania al Audi AG. Cele doua modele Audi prezentate - Audi A4 Cabriolet si Audi A6 - reprezinta succesul marcii in Constanta, depasirea asteptarilor clientilor, perfectiune prin profesionalism si relatie speciala cu fiecare client. Toate resursele investitorului sunt concentrate pentru a imbunatati continuu serviciile catre clientela stabila si avangardista a marcii.
 

0.ACTUALITATE

2.Unuicopil i-a explodat un proiectil in faţă

 

4.Lăsandu-se in voiacuriozităţii, un copil s-a jucat cu un obuz din al doilea război mondial şi aluat foc. Constantin Nică, in varstă de 13 ani, din comuna Topraisar, judeţulConstanţa, se intorcea miercuri seară cu vacile de la păscut. Cand a ajunsacasă, copilul curios a fost atras imediat de un obiect neobişnuit care se aflala loc ascuns, puţin indesat in pămant, sub porumbarul casei. Dornic să vadădespre ce este vorba, acesta a inceput să scormonească cu un briceag şi a datpeste un proiectil de artilerie calibrul 76 mm. Mama copilului, Anica Nica,găsise proiectilul in camp şi il adusese in curtea gospodăriei, cu scopul de a-lvalorifica la fier vechi. Bucuros că are in curtea lui o jucărie „magică“,băiatul s-a apucat să cureţe proiectilul şi, din cauza loviturilor repetate, adislocat focosul, care a explodat imediat, provocandu-i victimei plăgi lanivelul frunţii şi la mana dreaptă. Minorul a fost transportat de urgenţă şiinternat la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, cu diagnosticul arsură prinflacără deschisă. Medicii sunt de părere că sănătatea celui in cauză este, inmomentul de faţă, in afara oricărui pericol. Asistenta şefă din cadrulSpitalului Judeţean Constanţa, Nicoleta Risnovanu, afirmă că „dacă focosulobuzului ar fi detonat şi incărcătura din interior, consecinţele ar fi putut fimult mai grave pentru copil şi pentru cei care se aflau in preajma lui“. Incontinuare, aceasta a mai spus că „sătenii găsesc frecvent pe camp astfel deobuze, rămase din timpul celui de-al doilea război mondial, iar mulţi dintre eistrang muniţia pentru a o valorifica la centrele de colectare a fieruluivechi“.

5.MihaelaNINULESCU

9

0.ACTUALITATE

2.Noul secretar al Consiliului Judeţean a fost confirmat in funcţie

 

4.Mariana Belu are 43 de anişi este jurist de profesie

 

4.Ministerul AdministraţieiPublice a confirmat, la inceputul acestei săptămani, numirea Marianei Belu pepostul de secretar general al judeţului Constanţa. Postul a rămas vacant şi afost scos la concurs după moartea, in luna iunie, a lui Mircea Spanoche, care aocupat această funcţie incă din anul 1997. Mariana Belu are 43 de ani şilucrează in administraţia locală de peste 15 ani. Şi-a inceput cariera in anul1982 ca jurist la Şantierul Naval „2 Mai“ Mangalia. Intre anii 1987 şi 1990 aindeplinit funcţia de consilier juridic la Primăria oraşului Năvodari, iar dinanul 1990 a ocupat postul de secretar al Consiliului Local Năvodari. MarianaBelu a susţinut concursul de ocupare a postului de secretar general alConsiliului Judeţean Constanţa pe data de 12 august 2002, MinisterulAdministraţiei Publice transmiţand CJC, pe data de 10 septembrie, confirmarea pefuncţie.         Mariana Belu a declarat: „Nu mi-aş fi dorit să ocup acest post incondiţiile in care el a rămas vacant, prin decesul fostului secretar, MirceaSpanoche, cu care am avut o colaborare foarte bună de-a lungul timpului“. Noulsecretar general va participa, in cursul zilei de astăzi, 13 septembrie, laprima intalnire oficială cu conducerea Consiliului Judeţean şi consilierii, incadrul Delegaţiei Permanente.

5.LaviniaSICLITARU

9

0.EDITORIAL

2.Osama şiIntercontinentalul

 

4.Ziua de 11septembrie a fost aniversarea unui eveniment trist. Această zi a fosttransformată mediatic dintr-o infrangere intr-o victorie. Comemorarea in sine afost, in mare parte, un spectacol mediatic, ce a avut rolul să ii liniştească peamericani şi să arate lumii intregi că Uncle Sam este incă tanăr şi in putere.Niciodată in istoria omenirii, oamenii nu au participat la o comemorare atat debine păzită. Intreaga securitate americană, inşelată in urmă cu un an de caţivabărbaţi cu cuttere, a fost in alertă, pentru ca cetăţenii americani să poatăparticipa „liniştiţi“ la comemorare. Nici romanii nu s-au lăsat mai prejos. Şinoi am inchinat această zi marelui popor american şi civilizaţiei democratice.Şi la noi s-au luat măsuri speciale de securitate, la fel cum s-a intamplat şiin urmă cu un an. Bineinţeles că s-a găsit cineva să testeze vigilenţa forţelorde ordine. Cine alţii decat caţiva ziarişti! Ei s-au imbrăcat in haine demuncitori, au luat cu ei o scară şi au intrat in incinta Aeroportului Otopeni,fără ca cineva să ii legitimeze. Ajunşi in incintă, ei au inceput să schimbebecuri şi alte ansamble. In final, ei şi-au divulgat adevărata identitate, căciişi făcuseră treaba: demonstraseră că se poate intra la Otopeni, dacă eştidestul de inteligent ca să ii păcăleşti pe oamenii de ordine, lucru care, sărecunoaştem, nici măcar nu a fost prea greu de făcut. Şi nici măcar nu esteprima dată cand ziariştii reuşesc să intre fraudulos pe Aeroportul Otopeni.Prima dată s-a intamplat anul trecut, la cateva zile după 11 septembrie, deşifuseseră luate măsuri de securitate deosebite. Probabil că in Romania existăpuţine şanse să se producă atacuri teroriste, dar farsele care au reuşitdemonstrează incă o dată că mergem mai departe cu aceeaşi neseriozitate, să-izicem, balcanică. Intorcandu-ne la fraţii americani, trebuie să spunem că, dinpăcate, nici un sistem de securitate nu poate lupta eficient impotriva unoroameni fanatici, conduşi de ură şi exaltare, care sunt dispuşi la orice pentrucauza pe care o susţin. Mitul infailibilităţii securităţii americane s-aprăbuşit intr-o clipă, etaj cu etaj, la fel ca turnurile gemene. Incercand săţină situaţia sub control, autorităţile americane au ordonat ca forţele deordine să aibă exigenţă maximă. Ziua care simbolizează coaliţia forţelordemocratice din intreaga lume impotriva teroriştilor fanatici a fost şi ziua incare am inţeles cu toţii că prezumţia de nevinovăţie e pusă sub semnulintrebării. In numele democraţiei şi al libertăţii, cetăţenii americani au fostnevoiţi să se supună rigorii controalelor forţelor de ordine. Un sentiment acutde culpabilizare s-a strecurat in lumea noastră şi nimeni nu va mai putea trăiliniştit pe viitor. Poporul american vrea răzbunare, europenii se impart in maimulte tabere, iar noi, romanii, stăm şi privim de pe plaiul nostru aproapeeuropean, punand la cale farse care işi ating scopul şi privind prin binoclupăsările care, in zborul lor, se apropie prea mult deIntercontinental.

9

0.ACTUALITATE

1.După multeaşteptări

 

2.Cornel Boldeanueste prim-procurorul Parchetului Anticorupţie

 

3.Magistraţii dinConstanţa nu s-au „ingrămădit“ să lucreze in cadrul PNA * Procurorul VasileDrăghici a fost „luat“ la Bucureşti * El a fost numit procuror şef la secţia Idin cadrul PNA

 

4.In cursul zilei deieri, la sediul Parchetului constănţean au sosit numirile oficiale ale celorcare vor lucra in cadrul Parchetului Naţional Anticorupţie. In urmă cuaproximativ o lună de zile, procurorul general al Parchetului de pe langă Curteade Apel Constanţa, Valentin Pavel, a trimis la Bucureşti lista cu magistraţiicare au solicitat să lucreze in cadrul PNA. Deoarece Ordonanţa de Urgenţănumărul 43 privitoare la infiinţarea PNA prevede drept condiţii minime deinscriere vechimea in funcţia de procuror sau judecător de şase ani, conduitămorală ireproşabilă şi calităţi profesionale deosebite la inscriere, practic,aproape orice magistrat putea opta pentru această structură. Şi dacă PNA aprimit foarte multe solicitări din alte judeţe, cei din Constanţa nu prea s-au„ingrămădit“ la o astfel de „competiţie“. Singurii care au avut curajul săparticipe sunt procurorii: Cornel Boldeanu, Traian Poenaru, Nicoleta Bulgaru,Vasile Drăghici şi Ioan Oţel. Demn de menţionat că absolut nici un judecător dinConstanţa nu şi-a depus „dosarul“ pentru a lupta impotriva corupţiei.Prim-procurorul de pe langă Tribunalul Constanţa, Cristian Deliorga, a declaratcă, ieri, au sosit aprobările oficiale cu privire la cei care au solicitattransferul la PNA. Astfel, din cele cinci dosare depuse au fost aprobate doarale procurorilor Vasile Drăghici, Ioan Oţel şi Cornel Boldeanu. In altă ordinede idei, in cadrul Parchetului Anticorupţie de la Constanţa vor lucra doiprocurori, respectiv Boldeanu şi Oţel, primul fiind numit ca prim-procuror alParchetului Anticorupţie Constanţa. Cat despre magistratul Vasile Drăghici,acesta a fost transferat la Bucureşti ca procuror şef la secţia I din cadrulPNA. De asemenea, directorul comercial al Administraţiei Zonei LibereConstanţa-Sud, Florentin Cinatti, va renunţa la funcţia pe care o ocupă momentanpentru postul de expert vamal in cadrul PNA Constanţa. In următoarea perioadă,in cadrul PNA vor lucra şi doi poliţişti, dintre care unul de la cercetăripenale, iar celălalt de la economic, respectiv inspectorii Gabriel Neacşu şiEugen Martiniuc. In altă ordine de idei, Lucreţia Şuhani, din cadrul DirecţieiControlului Fiscal, va lucra tot sub „acoperămantul“ PNA. Surse neoficiale, dardemne de incredere, au declarat că la nivelul judeţului Constanţa PNA va fioperaţional abia la inceputul anului viitor.

5.CarmenMOCANU

9

0.ACTUALITATE

2.Şmen legal la „SC M&MExchange Group SRL“

 

3.La o casă de schimbvalutar din centrul oraşului, clienţii sunt minţiţi că nu se percepe comision,iar apoi aceştia constată contrariul * La fel se intamplă şi in Mamaia * Treipersoane au fost păcălite, marţi, in acest mod * Poliţia nu poate să facă nimic,pentru că societatea are afişat comisionul pe geam

 

4.Numai intr-o zi, treipersoane au fost păcălite de operatoarele a două case de schimb valutar, carepercep un comision de opt procente din sumă, cu aproape 800.000 de lei. ConformRegulamentului 3/1997 al BNR, casele de schimb valutar pot percepe comision, daroperatorii acestora sunt obligaţi să anunţe. In ultima vreme, aceste case deschimb valutar s-au inmulţit, angajaţii găsind tot felul de tertipuri pentru a-ipăcăli legal pe clienţi. Textul care anunţă că se percepe comision este aşezatintr-un loc in care este mai greu de vizualizat şi scris cu litere, şi nu cucifre, tot cu acelaşi scop. Orice reclamaţie ulterioară momentului in care s-afăcut schimbul şi a fost eliberat bonul de casă nu este luată in consideraţie.Mai mult, dacă clientul păcălit nu vrea să plece, adesea el este bruscat deoamenii de pază ai casei de schimb. Două astfel de incidente au avut loc, acumdouă zile, la casa de schimb „SC M&M Exchange Group SRL“, din centruloraşului şi din Mamaia. Doi dintre cei păcăliţi la casa de schimb valutar de pestrada Ştefan cel Mare au declarat că au intrat in cabină şi au intrebat-o peoperatoare dacă se percepe vreun comision, iar aceasta le-a spus că nu. După ceau făcut tranzacţia, ei au observat că aveau cu opt procente mai puţini banidecat ar fi trebuit, dacă şi comisionul ar fi fost, intr-adevăr, zero. Acestfapt era consemnat şi in bonurile de casă pe care cei doi le primiseră in urmaschimbului. Cei doi au incercat să işi ceară banii inapoi, dar casiera le-a spuscă tranzacţia fusese făcută şi trecută prin casă, deci nu se mai putea facenimic. Atunci cand bărbatul, O.S., i-a reproşat operatoarei că l-a minţit,spunand că nu se percepe comision, aceasta nu a recunoscut şi l-a dat afară.Femeia schimbase o sumă mică, 20 de dolari canadieni, şi fusese inşelată cu doar39.000 lei. Cu toate că suma era destul de mică, ea stătea pe bancă şi plangea,pentru că aceşti bani erau importanţi pentru ea, fiindcă voia să ii cumpere ogeacă fetiţei ei, care trece clasa a cincea. Pentru O.V., situaţia era ceva maigravă. El schimbase 205 dolari şi pierduse peste 500.000 lei. In afară de sumade bani pe care o pierduseră, cei doi erau intrigaţi că fuseseră minţiţi.Acelaşi lucru l-a păţit şi Cătălin G., din Iaşi, care schimbase la casa deschimb valutar ce aparţine aceleiaşi firme, de data asta din Mamaia, din faţaCazinoului, 100 de dolari. „Noroc că nu am schimbat mai mulţi, deşi aveam degand, dar m-am răzgandit in ultimul moment şi am pierdut 250.000 de lei“, ne-aspus Cătălin G.

 

3.Poliţia zice că nu poateface nimic

 

 

4.In faţa casei de schimbvalutar stătea un fel de agent de pază. El nu purta uniformă specifică şi nici oinsignă sau ecuson, putand astfel să fie confundat cu un oarecare de pe stradă.Am incercat să intrăm şi noi in dugheană, dar agentul de pază ne-a spus căinăuntru intră o singură persoană, iar celălalt trebuie să rămană afară. Ca săfie mai convingător, ne-a arătat un anunţ lipit pe uşă care spunea exact acestlucru. Inainte să intrăm, agentul de pază a anunţat-o pe casieră că „domnii dela ziar vor să schimbe nişte bani“. Asta ca să ştie şi ea cu cine are de-a faceşi să nu facă vreo gafă. Cat timp uşa a rămas deschisă şi noi o intrebam dacă sepercepe comision pentru operaţiunea de schimb, operatoarea nu spunea decat:„Inchideţi, vă rog uşa!“. Abia după ce unul dintre noi a intrat şi a inchis uşa,celălalt rămanand afară, fata a recunoscut că se percepe un comision de opt lasută. La ieşire, am cercetat cu atenţie toate afişele din faţa casei de schimbşi am găsit, intr-adevăr, scris cu caractere mici, faptul că se percepea uncomision de „opt la sută“, in litere, şi nu in cifre, ca să nu sară in ochiiclienţilor. Pentru a lămuri situaţia, am mers, insoţiţi de păgubiţi, la PoliţiaMunicipală. Ofiţerul de serviciu ne-a spus că nu se poate face nimic impotrivaproprietarului casei de schimb valutar, pentru că el afişează, conform legii,faptul că se percepe un comision pentru operaţiunea de schimb. Intr-un exces desinceritate, poliţistul a povestit că a păţit şi el la fel la o casă de schimbvalutar şi că nu a putut să facă nimic pentru recuperarea banilor. Intrebareaeste: „chiar nu se poate face nimic?“. Chiar aceşti patroni, care işi permitsă-şi bată joc de ataţia oameni, sunt atat de corecţi incat Poliţia nu-i poateprinde cu ceva?

5.LucaILIESCU

9

0.EVENIMENT

1.Fenomen care continuă să existe

 

2.Vineri, 13, ziua in care sataniştii beau sange depisică in ritualuri

 

3.Constanţa este unul dintre oraşele in care mişcareasatanică a avut nuclee insemnate * Anul acesta, sataniştii şi-au făcutritualurile in peştera Limanu şi in pădurea de la Mamaia-Sat * Cu toate căfostele nuclee s-au autodesfiinţat fenomenul mai are incă adepţi * Internetuleste puntea de legătură intre satanişti şi potenţialii adepţi * „Paranoia“ bate rockotecile constănţene cu Biblia Satanicăla subraţ, incercand să convingă turiştii „să-şi piardă sufletele“ * In cadrulintrunirilor pe care le organiza in Cimitirul Ortodox din oraş, psihopatul D.R.Mihai, din Cernavodă, condamnat la inchisoare cu suspendarea executării pedepseipentru furt calificat, incita adepţii la omor şi sinucidere * Aflaţi subinfluenţa halucinogenelor, aurolacii Horaţiu Pintilie, fratele său, Tiberiu şiCristinel Andronache au săvarşit două crimeabominabile

 
4.Unul dintre intemeietorii satanismului modern este un fost saltimbanc. Acesta a devenit inapt pentru profesia de circar pentru că era un impătimit al drogurilor. Acesta se numeşte Anton (Antal) Szandor La Vey. In anul 1969, respectivul a redactat un fel de catehism satanic un fel de „BIBLIE SATANICĂ“, ce nu are caracter teologic, ci se limitează la parafrazarea rudimentară şi blasfematoare a unor fragmente de text biblic. Szandor La Vey a inlocuit cuvinte din rugăciunea Tatăl Nostru şi a făcut din această rugăciune o inchinăciune la infern şi Satan. Demersul lui Szandor La Vey este mai mult o inşiruire de porunci de genul: „Nu ai voie să crezi in Dumnezeu“. Conţinutul este total lipsit de valoare teologică sau ezoterică. De altfel, La Vey nici nu a formulat pretenţia că „BIBLIA SATANICĂ“ ar fi produsul vreunei „revelaţii“, fie ea şi infernală, drept pentru care şi-a asumat statutul de autor, acumuland o avere considerabilă din copyright. Szandor La Vey a intemeiat Biserica lui Satan („CULTUS SATANAS“). America deceniului al şaptelea al secolului trecut era marcată de o evoluţie dramatică ascendentă a consumului de droguri in mediile de tineret. Pe bună dreptate, anturajele implicate in narcotrafic, formate din clanuri ale criminalităţii organizate transfrontaliere, au descoperit in teoriile nihiliste, imorale ale lui La Vey o „justificare“ pseudo-cultică de natură să faciliteze racolarea unor medii de tineret la consumul de droguri – practică pe care Biserica lui Satan a inceput să o promoveze sub pretextul că ar fi „indispensabil“ comuniunii cu „Duhurile Intunericului“. Ulterior, s-a demonstrat că Szandor La Vey a fost sprijinit de clanuri mafiote americane care se ocupau cu traficul de droguri şi care au găsit in fostul saltimbanc un promotor ideal. In anii de glorie ai generaţiei „Flower-Power“, zeci de asociaţii şi grupări s-au declarat „cultice“, ca de exemplu: BISERICA FRĂŢIEI SATANICE, BISERICA ORTODOXĂ SATANISTĂ DE RIT NETHILUN, ORDI TEMPLI SATANAS, FRĂŢIA BERBECULUI, ORDINUL BERBECULUI NEGRU şi altele. In anii `90, fenomenul satanist a inregistrat in Occident o involuţie generală, ca urmare a intervenţiei organelor de siguranţă naţională din ţările ale căror societăţi au fost afectate de acest fenomen. După moartea lui La Vey, pe fondul disputelor dintre urmaşii săi, mişcarea satanistă infiinţată de el s-a dizolvat. Cu totul alta a fost insă situaţia in Europa Centrală şi de Est, inclusiv in Romania.
 
3. Fenomenul satanist in Romania
 
4.Schimbările de după 1989 au deschis noi oportunităţi narcotraficului şi la noi in ţară. La inceput fiind doar ţară de tranzit, Romania a ajuns uşor şi o piaţă de desfacere. Extinderea fenomenului satanist a inceput mai intai prin formarea, pe filiera germană, a unor grupări sataniste in Ungaria, Polonia şi Cehia. Al doilea val de expansiune a inceput din 1991, cand, cu sprijinul sataniştilor polonezi, iau naştere in Ucraina grupări de această factură. Satanismul a intrat in Romania pe filiera ucraineană. Prima grupare satanistă care a „sondat“ in 1992 posibilitatea extinderii in Romania a fost grupul „galaxienilor“ din Kiev, care se inchinau „celor 33 de spirite astrale“ sub conducerea unui fost ofiţer KGB, reangajat de grupările mafiote post-sovietice, cunoscut sub pseudonimul „Pater Disciplinarius“. In această primă etapă, accesorii de tip satanist (CD-uri, publicaţii, amulete) au fost difuzate pe teritoriul Romaniei preponderent de grupări ungare. Primele concerte de „satanic trash“ şi „dead metal“ au fost susţinute, in ţara noastră, de formaţia ungară THE BELDAMN, cu prilejul turneului efectuat in mai multe oraşe din Transilvania in perioada 21 septembrie – 1 octombrie 1992. Primele formaţiuni sataniste au fost „Ingerii Morţii“ din Brăneşti – anturaj in care, la inceputul anului 1993, s-a inregistrat primul suicid ritual. A urmat „Epoca Romparkin“ (1993-1995). Semnele de apartenenţă la „clubul select“ al consumatorilor de intestine de pisică „ritual sacrificată“ erau „crucea lui Nero“ (intoarsă), „crucea Vieţii“ (cu ansă), pentagrame, stele in cinci colţuri, evocand simbolul comunist, şi amulete macabre, in general, confecţionate din resturi de cadavre. Incepand din 1994, s-au semnalat primele cazuri de prozelitism satanic in randul unor elevi de liceu, care erau marcaţi de ratare şi eşec şcolar. Astfel, in 1994, nucleul de boschetari „satanişti“ constituit la Dorohoi, judeţul Botoşani, a reuşit să racoleze două eleve de liceu, pentru a le convinge să participe la practicile orgiastice ale grupării. Celor două fete le-a fost administrat un amestec de Carmol cu excremente de caine, care le-a adus in stare de comă alcoolică, pentru stabilizarea leziunilor hepatice şi cerebrale fiind necesară spitalizarea de urgenţă. O a treia elevă, de la Liceul „Grigore Ghica“, din Dorohoi, nu a mai putut fi recuperată neuropsihic, sinucigandu-se după puţin timp. Evoluţia fenomenului a fost relativ lentă. Incidentul de la Constanţa reprezintă, in opinia observatorilor fenomenului satanist din ţara noastră, momentul iniţial al „Epocii Anioşa“, intitulat aşa după numele unui canabis ieftin, dar caracterizat printr-o ridicată radioactivitate reziduală, ca urmare a faptului că este cultivat in arii de pe Spaţiul Est, afectate de catastrofa de la Cernobil. Printre primele nuclee sataniste care au aderat la consumul de droguri mai mult sau mai puţin infestate cu cesiu şi stronţiu s-a numărat gruparea aurolacilor care trăiesc in canalele din zona Gării de Nord din Bucureşti, pompos denumită „Fraţii Stăpanului“. O grupare similară bucureşteană a fost „Allzdam“ care vine de la „All is Damned“. Cei in cauză „reinvesteau“ sumele obţinute prin prostituţie, in general homosexuală, in droguri venite pe diferite filiere nistrene. Treptat, in această grupare au fost cooptaţi elevi de la liceele din Bucureşti, dar şi din alte localităţi. Nucleul bucureştean a migrat la Constanţa, cu sprijinul a doi satanişti locali: D. Marius, zis „Şacalul“, elev la Liceul ENERGETIC, şi M.D. Andrei, zis „Hiena“, fără ocupaţie, care au acceptat să se implice in traficarea drogurilor vehiculate de emisari ai „Fraţilor Stăpanului“, revanzandu-le in mediul elevilor de la liceele ENERGETIC, „TRAIAN“ şi „GEORGE CĂLINESCU“ din Constanţa. Printre boschetarii constănţeni racolaţi s-au numărat Horaţiu Pintilie, fratele său, Tiberiu şi Cristinel Andronache, toţi fără ocupaţie. Sub influenţa halucinogenelor, cei trei au săvarşit două crime abominabile pe data de 3 şi 8 mai 1995. De fapt, in Romania se repeta „scenariul“ care s-a derulat in anii `70, in S.U.A. şi Europa de Vest, iar in anii 1990-1992 in Europa Centrală. Un alt exemplu este D.G., poreclit „PARANOIA“, care bate rockotecile constănţene cu Biblia Satanică la subraţ, incercand să convingă turiştii „să-şi piardă sufletele“. In alte cazuri, este vorba de psihopaţi periculoşi. Este cazul lui D.R. Mihai, din Cernavodă, condamnat la inchisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru furt calificat. Satanistul cernavodean, in cadrul intrunirilor pe care le organiza in Cimitirul Ortodox din oraş (in locul cunoscut sub numele „La Cavoul lui Farmache“), incita adepţii la omor şi sinucidere. Una dintre tinerele aflate sub influenţa sa, C.V., i-a urmat indemnurile, incercand să se sinucidă. Tanăra a fost salvată in ultimul moment. Mai puţin norocoasă a fost altă membră a grupului, care şi-a reuşit sinuciderea in aprilie 1997. Se pare că, la finalul anului 1998, a apărut o nouă formă de manifestare a sataniştilor: „Epoca NetSurf“. In prezent, „vechea gardă“ de la „Allzdam“ şi „Fraţii Stăpanului“ din Bucureşti beneficiază de programul „Din nou acasă“. Intemeietorii „Ingerilor Negri“ din Ploieşti sau ai „Fiilor lui Lucifer“ din Cluj-Napoca au schimbat „cămaşa lui Satan“ cu cea de forţă, ei aflandu-se sub ingrijire psihiatrică aprofundată, iar veteranii de la „SATANIC WERMACHT“ din Deva, ori „Cavalerii Iadului“ din Galaţi depun muncă in ajutorul comunităţii, in cazul in care au avut un comportament model in celulă. Fenomenul satanist rămane prezent, in diferite forme, in 20 de judeţe şi municipiul Bucureşti. Orgiile din cimitire s-au impuţinat, profanările de morminte nu mai sunt la modă. Mulţi dintre satanişti sunt mai mult surferi pe Internet decat băutori de sange de pisică sau cocoş. 
 

3.Peştera Limanu, preferatasataniştilor

 

4.Pentru toţi sataniştii, ziua de vineri, 13, are osemnificaţie deosebită. De aceea, in noaptea de 13, ei se intalnesc in locurisecrete, pentru a săvarşi ritualuri satanice. După scandalul provocat de crimade pe valea portului, autorităţile au făcut cercetări ample in care audescoperit mai multe grupări de satanişti in Constanţa şi in alte oraşe dinjudeţ. Sataniştii se intalneau in Tomis Nord, in zona Inel II, pe plaja„Modern – la movila de pămant sau incazemate. De atunci, sataniştii din Constanţa sunt mult mai discreţi. Cu toateacestea, ziariştii au reuşit să descopere două locuri in care adoratoriidiavolului işi continuă ritualurile. In păduricea de langă Mamaia-Sat, a fostdescoperit, in urmă cu patru ani, un altar improvizat, unde sataniştii jertfeauanimale, iar caţiva săteni chiar au văzut astfel de momente. Un loc in care s-audesfăşurat ritualuri chiar in acest an, despre care am scris şi noi, estepeştera Limanu. Aici au fost descoperite sanctuare precreştine, fapt care i-adeterminat, probabil, pe satanişti să continue ritualurile in varianta lor. Eitrasează pe pămantul peşterii pentagrama, iar apoi marchează unghiurile prinlumanări aprinse. In centru, unul dintre ei jertfeşte un animal, de regulăcocoş, găină sau pisică, stropindu-i pe toţi cei din jur cu sange. Acesteritualuri se săvarşesc la miezul nopţii sau la ora şase dimineaţa, profitandu-sede simbolistica acestei cifre. Alte zile preferate de ei sunt cele de şase alefiecărei luni.

5.Mihai ROTARU

5.Doru IORDACHE

9

0.SOCIAL

1.Părinţide profesie

 

2.Foarte mulţi asistenţimaternali adoptă copiii pe care ii au in ingrijire

 

3.Pentru cacineva să devină asistent maternal trebuie indeplinite o serie de condiţii,extrem de stricte * Din numărul total de cereri pentru asistenţă maternală, suntadmise cel mult o treime * In cadrul unui program Phare s-a incercat incredinţarea copiilor unor asistenţi maternali de tip familie * Ultima serie deasistenţi maternali a incheiat cursurile de pregătire in ziua de 10septembrie

 

4.Faptul că asistenţiimaternali au devenit o necesitate stringentă in societatea romanească a mai fostsubliniat in cotidianul ZIUA de Constanţa in repetate randuri. Tocmai din acestmotiv am incercat să aflăm mai multe amănunte in legătură cu această ocupaţie,devenită deja, practic, o meserie. Prin nouastrategie pe termen lung in domeniul protecţiei copilului incearcă să se ajungăla dezinstituţionalizarea copiilor aflaţi in dificultate şi desfiinţareacentrelor de plasament. S-a luat această măsură intrucat s-a ajuns la concluziacă ingrijirea intr-o casă de copii nu asigură nici pe departe cadrul emoţionalşi afectiv de care are nevoie un copil şi se doreşte suplinirea acestui lucru.In plus, nu s-a intamplat niciodată ca un copil ingrijit de un asistent maternalsă creeze probleme de ordin social. Pentru ca cineva să devină asistent maternaltrebuie indeplinite insă o serie de condiţii, extrem de stricte. Conformdeclaraţiilor Eugeniei Munteanu, director in cadrul Direcţiei pentru ProtecţiaCopilului (DPC) Constanţa, selecţia este foarte riguroasă, astfel că din numărultotal de cereri pentru asistenţă maternală, sunt admise cel mult o treime. „Seface o selecţie strictă, nu toată lumea poate corespunde cerinţelor impuse deaceastă meserie, intrucat asistenţa maternală a devenit, practic, o meserie“.Tendinţa urmărită in momentul de faţă este cea de mărire a număruluiasistenţilor maternali din Constanţa. Florentina Puşchilă, şefa Serviciului deAsistenţi Maternali din cadrul Direcţiei, a declarat că, la ora actuală, injudeţul Constanţa există 199 de asistenţi maternali angajaţi cu carte de muncăin cadrul direcţiei, care au in ingrijire 214 copii. Pe langă aceştia, in cadrulunor programe speciale, mai activează incă aproape 50 de asistenţi maternali. Incadrul unui program Phare, desfăşurat in mediul rural şi coordonat de psihologulŞtefan Tudose, s-a incercat incredinţarea unui anumit număr de copii către 16asistenţi maternali de tip familie, respectiv soţ şi soţie, pentru crearea unuicadru cat mai adecvat, apropiat de cel al unei familii reale. „Un asistentmaternal poate avea in ingrijire doi, trei sau chiar patru copii. In general, semerge pe ideea că fraţii nu trebuie despărţiţi“, a mai declarat FlorentinaPuşchilă. „Există două feluri de asistenţi maternali, respectiv cei care aucopii in plasament, respectiv pană in momentul in care familia de origine işirezolvă problemele cu care se confruntă, şi incredinţarea, care se poate asemănacu o adopţie“. Poate cel mai benefic lucru pe care il determină existenţa„meseriei“ de asistent maternal este faptul că, după implinirea varstei de 18ani, tanărul nu se mai vede aruncat in stradă, cum li se intamplă celor caresunt nevoiţi să părăsească centrele de plasament. „Sunt foarte multe cazuri incare asistenţii maternali se ataşează atat de mult de copiii pe care i-au avutin ingrijire, incat şi după varsta de 18 ani continuă să ii considere copiiilor, ba chiar ii adoptă“, a declarat Florentina Puşchilă. „Avem foarte multecazuri de acest gen, deşi practic, după ce copilul implineşte 18 ani, asistentulmaternal nu mai obţine nici un venit. Este cazul unei fete de 17 ani şijumătate, care va fi adoptată de cea care a avut-o in ingrijire“. In general, sesperă ca numărul asistenţilor maternali să crească, in cazul in care organigramao va permite. Ultima serie de asistenţi maternali, respectiv 19, a incheiatcursurile de pregătire in ziua de 10 septembrie.

5.KristinaDEPPNER

9

0.SOCIAL

1.Conducerea spitalului ademarat acţiunile de remediere a neajunsurilor create de proasta igienizare aSpitalului Judeţean

 

2.Bordeianu işi va dademisia dacă starea tensională va continua

 

3.„Am achiziţionat unspălător, iar pe la mijlocul acestei luni vom avea un al doilea uscător şi incătrei maşini de spălat“ * Conform declaraţiilor directorului Direcţiei deSănătate Publică Constanţa, profesor doctor Vasile Sarbu, hainele de lucru alemedicilor erau spălate şi călcate la un loc cu lenjeria pătată de sange abolnavilor * Cele mai mari nereguli s-au intalnit in cadrul secţiei depediatrie. Igiena secţiei lăsa mult de dorit, plafoanele erau improvizate,spaţiul de lucru era impropriu, bucătăria nu era igienizată in modcorespunzător, iar sacii de plastic pentru resturile menajere serefoloseau

 

4.Directorul SpitaluluiClinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, doctor Ion Bordeianu, a declarat că atrimis ancheta efectuată in cadrul acestui spital către Ministerul Sănătăţii şiFamiliei. Acesta a mai precizat faptul că a răspuns, tot in scris, la un numărde 18 intrebări, pe care le-a comunicat comisiei trimise de Direcţia de SănătatePublică. „Răspunsurile pe care le-am dat sunt acoperite, dat fiind faptul că inacest spital nu există nici un fel de lipsă de implicare in partea managerială“,a explicat directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Unadintre intrebările adresate de către comisia Direcţiei de Sănătate Publică sereferea la o creanţă neincasată, in valoare de două miliarde de lei. DirectorulSpitalului Clinic Municipal Constanţa a afirmat că suma mai sus-menţionată nicinu era reală. Ion Bordeianu a mai precizat faptul că Spitalul Clinic JudeţeanConstanţa se află de doi ani in proces cu Casa Transporturilor pentru penalităţiin ceea ce priveşte prestaţiile medicale, in valoare de 163 milioane de lei.Următorul termen stabilit de Curtea de Justiţie este pe data de 24 septembrie aacestui an. Referitor la neregulile depistate in urma ultimului control efectuatde echipele de expertiză ale Ministerului Sănătăţii şi Familiei, directorulSpitalului Clinic Judeţean Constanţa, medicul Ion Bordeianu, a declarat că s-auluat deja măsuri de reglementare a acestei situaţii. Doctorul Bordeianu aafirmat că cele mai mari nereguli s-au intalnit in cadrul secţiei de pediatrie.Igiena secţiei lăsa mult de dorit, plafoanele erau improvizate, spaţiul de lucruera impropriu, bucătăria nu era igienizată in mod corespunzător, iar sacii deplastic pentru resturile menajere se refoloseau. Secţia nu poate fi văruitădeoarece, momentan, se lucrează la repararea plafonului. Directorul SpitaluluiClinic Judeţean Constanţa, doctor Ion Bordeianu, a mai precizat faptul că, inzilele imediat următoare, se va rezolva şi problema legată de spălătoriaspitalului. „Am achiziţionat un spălător, iar pe la mijlocul acestei luni vomavea un al doilea uscător şi incă trei maşini de spălat“, a explicat medicul IonBordeianu. Conform declaraţiilor directorului Direcţiei de Sănătate PublicăConstanţa, profesor doctor Vasile Sarbu, hainele de lucru ale medicilor erauspălate şi călcate la un loc cu lenjeria pătată de sange a bolnavilor. Deasemenea, directorul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, doctor Ion Bordeianu,a mai declarat că un număr de 4.500 de saci menajeri şi 7.000 de pungi menajeresunt aduse lunar pentru fiecare secţie, iar secţia de Terapie Intensivă consumăin jur de 300 de pungi şi 500 de saci menajeri pe lună. Directorul Direcţiei deSănătate Publică Constanţa, profesor doctor Vasile Sarbu, a afirmat că actualuldirector al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Ion Bordeianu, segandise să demisioneze, insă, pe parcurs s-a răzgandit. Ion Bordeianu a afirmatcă, in cazul in care starea de tensiune se menţine, este hotărat să işi depunădemisia din funcţie. „Dacă starea tensională din cadrul spitalului se menţine,sunt hotărat să cedez. Sunt mulţi care nu mă vor aici, aşa că o să-mi daudemisia“, a conchis directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, doctorulIon Bordeianu.

5.OanaMANOILĂ

9

0.SOCIAL

1.Casa deAsigurări de Sănătate informează populaţia

 

2.Gratuităţi pentru anumitepersoane, prevăzute in Legea asigurărilor de sănătate

 

4.Conform informaţiilor pusela dispoziţie de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa, intermenul ambulatoriu, prescripţiile medicale aferente medicamentelor fărăcontribuţie personală se eliberează doar in anumite cazuri. Astfel, copiii subvarsta de 18 ani, gravidele şi alte persoane prevăzute in Legea asigurărilor desănătate vor continua să beneficieze de medicamente gratuite sau compensate.Această hotărare a fost transmisă după ce Casa Naţională de Asigurări deSănătate a transmis o notă prin care farmaciştii din toate judeţele erauatenţionaţi că, de la inceputul acestei luni, contravaloarea medicamenteloreliberate fără reţetă nu va mai fi rambursată. Decizia luată pe data de 1 augustde către CNAS nu lua in calcul faptul că cei mai afectaţi vor fi copiii sub 18ani, femeile gravide sau lehuze, veteranii de război şi soţiile acestora,deţinuţii, persecutaţii politic şi eroii Revoluţiei din 1989. Elevii şistudenţii care urmează o formă de invăţămant in altă localitate decat in cea dereşedinţă pot beneficia, in caz de urgenţă medicală şi dacă suferă de afecţiuniacute, de medicamente prescrise pentru maximum trei zile de către medicul dincabinetul şcolar sau studenţesc. Medicii din aceste cabinete au obligaţia sătransmită, prin scrisoare medicală, medicului de familie la care este inscriselevul sau studentul, diagnosticul şi tratamentul prescris.

5.OanaMANOILĂ

9

0.SPORT

1.Oţelul Galaţi – CS TomisConstanţa 26-22

 

2.Obişnuite cu bătaia indeplasare

 

3.Echipa noastră plăteşte incontinuare tribut ratărilor imense

 

4.Echipa de handbal femininCS Tomis Constanţa ne-a obişnuit deja cu rezultatele pe care le obţine in acestcampionat. Infrangeri in deplasare şi victorie acasă. După ce a pierdut laSilcotub Zalău (37-25) şi Selmont Baia Mare (36-27), ea a caştigat sambătatrecută acasă, cu CSM Sibiu (26-24). Miercuri după-amiază, echipa lui DumitruMuşi a pierdut din nou in deplasare, la Oţelul Galaţi, cu 26-22 (15-13). Conformcalculelor hartiei, CS Tomis ar trebui să invingă in etapa a cincea pe care o vasusţine duminică, de la ora 10.00, in Sala Sporturilor. Dar adversarul, RapidCFR Bucureşti, are un lot extrem de valoros, achiziţionand in intersezon multejucătoare cu nume, una dintre ele fiind chiar ex-constănţeanca AmeliaBusuioceanu. Drept urmare, CS Tomis nu are un viitor prea roz in lupta pentruevitarea retrogradării. Să nu uităm insă că, slăbită financiar, CS Tomisapelează in acest campionat la foarte multe jucătoare tinere şi fără experienţă.Partida de la Galaţi a fost una frumoasă. „Se putea intampla orice. Meciul afost echilibrat. Am avut momente bune, dar suntem in continuare tributari lafinalizare. Am ratat trei lovituri de la 7 m şi am ratat cinci situaţii de unula unu cu portarul“, spunea ieri antrenorul Dumitru Muşi, subliniind că a avutparte şi de un arbitraj excelent. Pentru CS Tomis au marcat: Galcă (10), AnaMaria Moldoveanu (4), Borcan (4), Osman (2), Văduva (2).

5.AdrianDINU

9

0.SPORT

 

1.„CupaRomaniei“ la fotbal

 

2.Cu patru echipe in faza a patra

 

3.Callatis Daewoo şi Electrica Dobrogea vor fi, in urnatragerii la sorţi, alături de AS Midia Năvodari şi ASMMedgidia

 

4.Derby-ul judeţean al fazeia treia a „Cupei Romaniei“ la fotbal ce s-a disputat la Constanţa intre Portulşi Callatis Daewoo Mangalia s-a incheiat cu victoria echipei oaspete, care s-aimpus cu 2-0 (0-0) in urma golurilor marcate de Offenberg (min. 62 – pen.) şiCornăţeanu (min. 70). Cele două echipe au utilizat următoarele formule de joc:Portul – Laurenţiu, Sarbu, Ciupală, Croitoru, Diaconu, Dimşa, D. Stoica,Mihăilă, Andrei, Chelariu, Suliman; Callatis – Mina, Ungureanu, Toma,Epaminonda, Parvu, Cornăţeanu, Offenberg, Doicaru, I. Ilie, Baldovin, Stoianof.Au mai evoluat Prodan, Arnăutu, la Portul, şi Ştefan, Chelaru, Carabaş, laCallatis. Cea de-a doua echipă constănţeană, Electrica Dobrogea Constanţa, areuşit o victorie importantă in deplasare la Tulcea, unde a trecut de SN Tulceacu scorul de 3-0 (0-0). Au marcat: Marin (min. 70), Mustacă (min. 74, 81). Inechipa constănţeană au evoluat: Milanovici, Şerban, M. Posteucă, Scarlat, Comşa,I. Posteucă, Mustacă, Nedelea, Marin, Petrescu, Sarbu. In faza a IV-a a „CupeiRomaniei“ vor intra in competiţie divizionarele B AS Midia Năvodari şi ASMMedgidia, in timp ce FC Farul va juca abia in„şaisprezecimi“.

5.AdrianDINU

9

0.SPORT

1.Divizia D defotbal

 

2.La Ovidiu, meciul a ţinutdoar 39 de minute

 

3.Fotbaliştii de la CSVictoria Techirghiol au părăsit terenul de joc după ce portarul Daniel Drăghicia fost eliminat

 

4.In decurs de trei zile, peterenurile din judeţ s-au disputat etapele cu numărul doi şi trei alecampionatului Diviziei D de fotbal. In etapa a doua, disputată sambătă, trebuiemenţionate victoriile obţinute in deplasare de ITC (0-2 la Ştiinţa Poarta Albă)şi Axiopolis Cernavodă (0-2 la Prima 02 Agigea). In rest, reuşite normale departea gazdelor, rezultatele etapei fiind următoarele: Rapid Ovidiu – AS CarsiumHarşova 3-0, Unirea Topraisar – AS Gloria Băneasa 2-1, Viitorul Nisipari – ASGloria Albeşti 2-0, Victoria Cumpăna – Aurora 23 August 1-0, FC Eforie Sud –Perla Murfatlar 4-0, Farul Tuzla – Victoria Techirghiol 4-1, Ştiinţa Poarta Albă– ITC Constanţa 0-2, Prima 02 Agigea – Axiopolis Sport Cernavodă 0-2. Cea de-atreia rundă, disputată marţi, a adus cu ea şi primul scandal al acestui inceputde campionat. Partida Rapid Ovidiu – CS Victoria Techirghiol s-a intrerupt inminutul 39 deoarece oaspeţii au părăsit terenul de joc. Motivul care a stat labaza acestei decizii a fost eliminarea portarului Victoriei, Daniel Drăgici.Scorul in acel moment era 1-1. In celelalte meciuri ale etapei s-au inregistraturmătoarele scoruri: AS Gloria Albeşti – AS Ştiinţa Poarta


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Misha și Lidia Buble dau tonul distracției la Constanța, în această seară

02 May 2024 555

Evenimente Constanța de 1 Mai Artiști îndrăgiți cântă la mare în minivacanța de 1 Mai. Programul evenimentelor

30 Apr 2024 7336

Evenimente anunțate în minivacanța de 1 Mai și Paște în Constanța

07 Apr 2024 2117

Constanța Surprize pregătite pentru fani la ediția aniversară din acest an a festivalului NEVERSEA

05 Jul 2023 1664

Melodia zilei MIRA x LORA - Tu cu Ea | Official Video

16 Apr 2022 2233

Melodia zilei F.Charm feat. @LORA - Perfect defect (Videoclip Oficial)

30 Oct 2021 2275

Melodia Zilei LORA – O rană

05 Sep 2020 2061

Lora – Rămas bun (Official Video)

03 Nov 2017 5120

Lora - Ruga

03 Dec 2016 5181

Concert Lora, live, la Constanţa

13 Aug 2016 6492

Melodia zilei Anda Adam, George, Lora, What's Up - Moşu' e român

27 Dec 2015 4426

Ultima din acest sezon Petrecere în Princess Summer Club

11 Sep 2015 3918

Lora revine pe scena Princess Summer Club

10 Aug 2015 3469

Melodia Zilei Lora feat. Naz Tokio - Fire Up

26 Jul 2015 4904

Lora, într-un concert live la Constanţa

15 Jul 2015 2874