UPDATE. Caz șocant la Urziceni! O tânără de 24 de ani a născut o fetiță în fața spitalului! Polițiștii au deschis o anchetă (VIDEO)

Foto+Video: Sursa FacebookO tânără de 24 de ani a fost nevoită să nască pe trotuarul din fața Spitalului din Urziceni asistată doar de cadrele medicale de la Ambulanță. 

Aceasta a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă. 

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a afla de ce nu a fost primită pacienta în unitatea sanitară pentru a naște. 

„Ca urmare a imaginilor apărute în mediul online, cu privire la o femeie care naște în fața unei unități medicale, în județul Ialomița, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița este abilitat să comunice următoarele: La data de 31 iulie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița s-au sesizat din oficiu, deplasându-se la unitatea medicală în cauză, urmând a se efectua verificări pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale ce se impun“ - au precizat reprezentanții IPJ Ialomița. 

În mediul online au apărut mai multe reacții negative în acest caz, cadrele medicale de la unitatea sanitară fiind acuzate că au refuzat să-i acorde primul ajutor tinerei.

„Săptămâna începe cu o nouă viață! În această dimineață în jurul orei 6.00, echipajul 97 al SAJ Ialomița, substația Urziceni a asistat la naștere o tânără de 24 ani, mama celei de a treia fetițe perfect sănătoasă!
Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra pentru profesionalism și implicare!
PS. Aș atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total și nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivandu-se că vor chema ambulanța. Un caz cu happy-end dar nu toate se pot încheia așa“ - a transmis ambulanțierul Marian Iordache pe Facebook.


UPDATE: Oficial de la Ministerul Sănătății UN INCIDENT INACCEPTABIL PRIVIND ASISTENȚA MEDICALĂ CARE TREBUIE ACORDATĂ UNEI FEMEI GRAVIDE S-A ÎNTÂMPLAT LA URZICENI 

Este inacceptabil că la Spitalul Municipal din Urziceni, aflat în subordinea Primăriei din oraș, s-a întâmplat un eveniment de o gravitate deosebită, deoarece o femeie gravidă nu a fost asistată și supravegheată de personalul spitalului și a născut în spațiul exterior Compartimentului de Primiri Urgențe. 

În jurul orei 5, o femeie în vârstă de 24 de ani, gravidă, mamă a altor 2 copii, s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Urziceni. Cu toate că în spital există o secție de obstetrică ginecologie cu compartiment de neonatologie, spitalul nu a putut asigura gardă specializată însă a existat un medic chirurg care trebuia să coordoneze acordarea asistenței medicale. Invocând lipsa medicului de gardă specializat, personalul din CPU a contactat Serviciul de Urgență 112, care a trimis o mașină aflată în imediata apropiere. Din primele informatii, se pare ca pacienta nu a fost consultată, supravegheată și însoțită până la masina Ambulanței, ceea ce a determinat declanșarea nașterii în spațiul exterior al clădirii, unde a primit îngrijiri de la echipajul Ambulanței. 

„Precizăm faptul că în momentul de față, copilul și mama sunt în stare bună și sunt internati la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Inspecția Sanitară de Stat s-a deplasat la fața locului pentru control și pentru aplicarea măsurilor necesare conform legislației în vigoare. 

În cursul după amiezii va avea loc o videoconferință a ministrului Sănătății cu toate Direcțiile de Sănătate Publică județene și a municipiului București, pentru a revizui și a aduce din nou în atenția autorităților locale care au în subordine spitale, responsabilitatea care le revine în asigurarea asistenței medicale și protejării sănătății cetățenilor din comunitățile pe care le conduc“ - au mai precizat reprezentanții Ministerului Sănătății.


Citește și: 

Ministerul Afacerilor Interne, laude adresate lui Mihai, ofițerul-erou care a prevenit o sinucidere în Slobozia!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.