Ce păţeşti dacă omori un politician Cinci ani după gratii pentru uciderea liberalului Căciuloiu

cap_1.jpgInstanţa a decis: cel care i-a curmat viaţa liderului liberal Gabriel Căciuloiu îşi va contempla fapta din spatele gratiilor Penitenciarului de Maximă Siguranţă Poarta Albă. Louis Ovidiu Adrian Creţu a fost condamnat definitiv de magistraţii Curţii de Apel Constanţa la cinci ani de închisoare, urmând ca pedeapsa să fie executată în regim de detenţie. Creţu a fost găsit vinovat de trei instanţe de comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, comisă prin conducere sub influenţa alcoolului şi fugă de la locul accidentului.

De menţionat că trei oameni şi-au pierdut viaţa în tragedia provocată de şofer. În urma deciziei Curţii de Apel, pe numele lui Louis Ovidiu Adrian Creţu va fi emis de către Judecătoria Constanţa mandatul de executare a pedepsei, acesta urmând să fie încarcerat până la sfârşitul săptămânii. După mai multe luni de proces, judecătorii Curţii de Apel au decis respingerea recursului lui Creţu, alături de celelalte recursuri promovate în cauză, hotărârea fiind definitivă. Şoferul care i-a adus moartea liderului liberal fusese condamnat anterior de judecătorii Tribunalului Constanţa la achitarea unor daune totale de circa 820.000 de lei, dar şi a unei prestaţii periodice lunare în valoare de 1.500 de lei către copiii lăsaţi orfani în urma tragediei rutiere.

Caciuloiu_Adrian_Cretu_04.jpg Mai exact, judecătorii Tribunalului hotărâseră ca Ovidiu Creţu să-i achite 1.000 de lei lunar minorei care şi-a pierdut ambii părinţi în accident şi alţi 500 de lei, tot lunar, băiatului pe care l-a lăsat orfan de tată. Nenorocirea s-a petrecut pe şoseaua Constanţa - Ovidiu, în urmă cu aproape cinci ani, alte două persoane pierzându-şi viaţa lături de Gabriel Căciuloiu. Penelistul, împreună cu soţia sa, se afla într-un autoturism Toyota Land Cruiser şi se îndrepta spre casă. Din sens opus veneau două maşini, respectiv un Mercedes cu şase persoane şi un Citroen în care călătorea un cuplu din Medgidia. Din cauza unor tineri care circulau pe marginea drumului, şoferul Mercedesului, Ovidiu Louis Creţu, a virat stânga, încercând să-i ocolească. Ulterior, Mercedesul a acroşat Citroenul, care a pătruns pe contrasens şi a izbit frontal Toyota în care se afla liderul PNL. Gabriel Căciuloiu a murit pe loc, la fel ca şoferul Citroenului, Ştefăniţă Daniel Ion, şi pasagera sa, Meri Pasata. Soţia lui Gabriel Căciuloiu a fost dusă la spital, în comă de gradul patru. Creţu a fost găsit la şapte ore după accident. În urma testării cu aparatul Drager, s-a stabilit că avea o alcoolemie de 0,36 mg/l.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

14 ani de la moartea liderului liberal Gabriel Căciuloiu. Când a fost eliberat şoferul ce a provocat teribilul accident

09 Jan 2020 3324

Consolidări de maluri şi lucrări de reabilitare la Canalul Dunăre - Marea Neagră, efectuate de firma soţiei defunctului Gabriel Căciuloiu (document)

09 Aug 2018 2702

Pentru construcţia unui dig la Agigea Firma soţiei defunctului Gabriel Căciuloiu scoate granit din munţii Măcinului

04 Jul 2015 5516