Cetățeni bulgari reținuți pentru trafic de migranți! Ce au găsit anchetatorii în microbuzul suspecților (GALERIE FOTO)

Foto: IPJ Ialomița
Polițiștii  Serviciului Județean de Poliție Transporturi Ialomița,  din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au depistat doi cetățeni bulgari, bănuiți de comiterea infracțiunii de trafic de migranți. 

Conform anchetatorilor, la data de 18 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Fetești au depistat, în trafic, pe raza municipiului Fetești, un microbuz condus de un cetățean bulgar de 28 de ani, care era însoțit de un conațional în vârstă de 29 de ani. 

În urma controlului efectuat de către polițiști asupra mijlocului de transport, în interior au fost depistate 30 de persoane, cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 15 și 39 de ani. Având în vedere că persoanele depistate nu au putut face dovada intrării legale pe teritoriul României și nu au putut prezenta documente de ședere legală, au fost conduse la sediul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Fetești.

Potrivit anchetatorilor, în urma verificărilor a reieșit că sunt cetățeni de naționalitate afgană, care au declarat că au tranzitat frontiera pedestru, cu intenția de a ajunge într-o țară din spațiul Schengen.
 
„În cursul zilei de 18 aprilie, a fost continuată urmărirea penală față de cei doi bărbați, de cetățenie bulgară, bănuiți de comiterea infracțiunii de trafic de migranți. 
Polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, iar în cursul acestei zile au fost prezentați instanței,  care a dispus arestarea pentru 30 de zile a acostora.
Cei în cauză au fost încarcerați la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița.
Polițiștii de la Transporturi au efectuat urmărirea penală sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomița.  
De asemenea aceștia au colaborat cu reprezentații Gărzii de Coastă și ai Biroului pentru Imigrări Ialomița,  în vederea repatrierii acestora“ - au mai precizat anchetatorii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.