Cine sunt românii care se află pe lista „Most Wanted“ a EUROPOL

Omul de afaceri israelian Avraham Morgenstern a fost capturat în Argentina, pe aeroportul din Buenos Aires! Acesta fusese condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la opt ani de închisoare, pentru o presupusă evaziune fiscală de 10 milioane de euro din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa.
 
De asemenea, în cauză, societatea comercială Shapir Structures SRL a fost condamnată la pedeapsa de 240 de zile-amendă pentru evaziune fiscală. „Stabileşte cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă la suma de 1.000 de lei, inculpata urmând să plătească statului suma totală de 240.000 de lei. Condamnă pe inculpata SC Shapir Structures SRL la pedeapsa de 240 de zile-amendă pentru evaziune fiscală. Stabileşte cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă la suma de 1.000 de lei, inculpata urmând să plătească statului suma totală de 240.000 de lei. Aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea, de 240.000 de lei, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă aplicată, respectiv 80.000, inculpata urmând să execute pedeapsa rezultantă de 320.000 de lei“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
În legătură cu dispariţia afaceristului israelian Avraham Morgenstern, DNA a trimis, potrivit digi24.ro, plângeri penale către Ministerul de Interne, către Poliţia Română, precum şi către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Amintim că, în cauză, Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este suspectat că, „în perioada 2009 - 2014, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“.
 
Într-un alt dosar, denumit generic „dosarul Campusului Henri Coandă“, Avraham Morgenstern a fost trimis în judecată alături de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, dar şi de fratele acestuia, senatorul Alexandru Mazăre. În cauză, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat şi au obţinut arestarea în lipsă a omului de afaceri Elan Schwartzenberg, el fiind cercetat pentru complicitate la dare de mită.
 
Revenind la prinderea omului de afaceri Avraham Morgenstern, conform EUROPOL, după o investigaţie complexă, bărbatul a fost depistat în Buenos Aires, unde trăia în condiţii de lux.
 
„Aceasta este a 42-a arestare a unui fugar care a apărut pe platforma de căutare UE“ - se mai arată în comunicatul EUROPOL. În acest caz, poliţiştii au colaborat cu anchetatori din peste 26 de state, în special cu cei din Spania şi Germania. În prezent, se derulează procedura legală în astfel de situaţii.
 
În continuare, pe lista „Most Wanted“ a EUROPOL se mai află doi români: Gregorian Bivolaru, liderul Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut, dar şi Gheorghe Clapon, născut la data de 10 septembrie 1967, domiciliat în Iaşi. Potrivit datelor oficiale, ultimul menţionat s-ar sustrage de la executarea pedepsei de nouă ani şi patru luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, uz de fals şi spălare de bani. Conform anchetatorilor, în calitate de reprezentant al firmei SC F. -ES. cu sediul în Nikolaev, Ucraina, dar şi cu sprijinul unor cetăţeni ucraineni neidentificaţi, a indus şi menţinut în eroare, la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale (înşelăciune), pe persoanele vătămate SC M. T. M. & T. SRL Bucureşti şi T. GMBH (Germania), cu prilejul încheierii şi executării contractelor de intermediere vânzare/cumpărare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Omul de afaceri Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre ar fi fost prins în Argentina

14 Dec 2017 3569

Apropiat al lui Mazăre, prejudiciu de peste 10 milioane de euro adus României Avraham Morgenstern, reţinut pentru 24 de ore

19 Nov 2014 2712

DNA Avraham Morgenstern, reţinut pentru evaziune fiscală. Este cercetat, alături de Radu Mazăre, în dosarul Campusului "Henri Coandă"

18 Nov 2014 2423

Radu Mazăre se duce astăzi la DNA

16 Apr 2014 2260