Condorii Sult, partenerii pusi pe harta

cap2.jpgAşa cum arătam în ediţiile anterioare ale cotidianului nostru, nu este uşor să faci afaceri cu firma prahoveană SC Condorii Şulţ SRL. Dincolo de procesele în care reprezentanţii Condorilor au obiceiul de a-şi târî colaboratorii, este demn de toată atenţia faptul că, cel puţin de la începutul acestui an, nu pare să fi trecut o lună fără ca SC Condorii Şulţ SRL să nu depună o contestaţie (sau două, sau trei) a vreunei licitaţii pe masa Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Certăreţi sau nu, cert este că, numai în acest an, CNSC a fost nevoit să soluţioneze cel puţin 16 contestaţii introduse de SC Condorii Şulţ. De pildă, prin decizia nr. 44/C9/6096, pronunţată pe 8 ianuarie 2009, CNSC a respins plângerea Condorilor împotriva Primăriei Comunei Albeşti-Paleologu, din judeţul Prahova. Litigiul în cauză a pornit de la o licitaţie pentru modernizarea drumurilor care fusese anulată de primărie. CNSC a dat dreptate autorităţii locale. Nici bine nu s-a uscat cerneala pe stiloul CNSC, că instituţia a fost chemată din nou să împartă dreptatea privind achiziţiile publice. De această dată, prin decizia 462/C8/17, din 29.01.2009, Consiliul a respins contestaţia Condorii Şulţ împotriva Consiliului Judeţean Brăila, neînţelegerile pornind tot de la o licitaţie pentru asfaltarea drumurilor. O zi mai târziu, pe 30.01.2009, Condorii primeau o nouă lovitură. Nu numai că li s-a respins contestaţia formulată împotriva Consiliului Local Urlaţi, din Prahova, dar au fost la un pas de a fi sancţionaţi pentru „exercitarea abuzivă a dreptului de a depune contestaţii". Suspect sau nu, în chiar aceeaşi zi, SC Condorii Şulţ SRL a mai pierdut o bătălie, de această dată cu Consiliul Judeţean Brăila, dat fiind că, prin decizia nr. 475/C8/15, Consiliul le-a respins acţiunea, ca nefondată.

Li s-a dat şi lor dreptate

Luna martie a venit cu veşti mai bune pentru societatea prahoveană. Pe 11 martie, CNSC a admis contestaţia lor în contradictoriu cu Consiliul Local al Comunei Chiajna, în litigiul cu Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA, competenţa de soluţionare a fost declinată în favoarea Curţii de Apel Bucureşti. În aprilie, Condorilor li s-a dat din nou dreptate, într-o luptă cu Consiliul Local al Comunei Chiajna, iar licitaţia pentru reabilitarea străzilor şi trotuarelor din comună a fost anulată. Totuşi, la sfârşitul lunii mai, Condorilor li s-a respins contestaţia formulată în contradictoriu cu Consiliul Judeţean Buzău, iar pe 4 iunie, societatea prahoveană a obţinut un oarecare câştig de cauză, alături de alte contestatoare, împotriva Primăriei Corbii Mari. Pe 18 iunie, în două dosare în care au fost depuse mai multe contestaţii împotriva Primăriei Oraşului Buftea, cea a Condorilor a fost singura respinsă. Pe 7 august, Consiliul a respins contestaţia Condorii Şulţ împotriva Primăriei Comunei Limanu, legat de modernizarea drumurilor din Limanu, Vama Veche şi 2 mai - Shabla. Înainte ca luna să se termine, firma prahoveană s-a prezentat din nou cu jalba-n proţap la CNSC. Pe 20 august, CNSC a admis contestaţia formulată în contradictoriu cu Primăria Comunei Scorţeni, obligând instituţia să comunice rezultatul procedurii atribuire. După o săptămână, Consiliul a împărţit dreptatea între Condorii şi Consiliul Local Corbeanca, respingând plângerea Condorilor. Consiliul pentru Soluţionarea Contestaţiilor s-a văzut nevoit, pe 4 septembrie, să admită în parte contestaţia Condorilor, alături de altele introduse şi de alte firme, în contradictoriu cu Primăria Ploieşti, în două dosare. Nu în ultimul rând, pe 1 octombrie 2009, Condorii Şulţ s-au plâns CNSC de Consiliul Local al Comunei Dărmăneşti şi au obţinut câştig de cauză. Cu toate acestea, fie că aveau dreptate sau nu, cert este că SC Condorii Şulţ SRL Prahova reprezintă un partener de afaceri mai degrabă pus pe harţă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Primăria Comunei Oltina investește în asfaltarea străzii Pelinului din localitatea Răzoarele (DOCUMENT)

29 Apr 2024 274

IPJ Constanța investește peste 100.000 de euro pentru reparațiile de la Poligonul de tragere

29 Apr 2024 266

Licitații Constanța Primăria Medgidia cumpără mobilier școlar, materiale didactice și echipamente cu peste 730.000 de euro (DOCUMENT)

28 Apr 2024 365

Licitații Constanța Primăria Ovidiu cumpără mobilier specific și materiale didactice (DOCUMENT)

27 Apr 2024 603

Licitații Tulcea Regia Autonomă Administrația Zonei Libere Sulina modernizează portul Sulina Zona Mol-Bazin Maritim-Perimetrul II (DOCUMENT)

27 Apr 2024 466

Cumpărări directe Constanța Primăria Murfatlar investește în lucrări de reparații sistem rutier (DOCUMENT)

27 Apr 2024 473

Cumpărări directe Constanța Apollo Ecoterm SRL cumpără puieți ornamentali din specia Brad de Caucaz (DOCUMENT)

27 Apr 2024 339

Licitații Constanța Primăria Tîrgușor investește în dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale Târgușor (DOCUMENT)

27 Apr 2024 381

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Amzacea cumpără servicii de consultanță implementare cerere de finanțare (DOCUMENT)

27 Apr 2024 389

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța deschide o nouă procedură pentru modernizarea Poligonului de tragere! Contract estimat la 170.000 de euro (DOCUMENT)

26 Apr 2024 425

Creștere a eficienței energetice Licitație pentru iluminatul public în Cobadin, județul Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 396

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 513

Licitații Constanța Primăria Cobadin investește în lucrări pentru implementarea unei investiții publice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 475

Cumpărări directe Constanța Utilități Publice-Gospodăria Comunală SRL Cernavodă, contract de furnizare de agregate de carieră și de balastieră (DOCUMENT)

22 Apr 2024 442

Licitații Constanța Achiziție de peste jumătate de milion de lei făcută de Utilități Publice – Gospodăria Comunală SRL. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

22 Apr 2024 538