Constanța Bărbat, luat pe sus de jandarmi la Festivalul Sunwaves din Mamaia (FOTO+VIDEO)



Un tânăr care participa la Festivalul Sunwaves din Mamaia a fost ridicat, în această dimineață, de către forțele de ordine. Acesta a fost dus la poliție, pentru declarații. Gruparea de Jandami Mobilă Tomis a transmis că prima zi a Festivalului s-a încheiat fără evenimente negative pentru cei 3.000 de participanți.
 
Redăm mai jos comunicatul integral emis de Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis:
 
Prima zi de desfășurare a festivalului SUNWAVES a fost una fără evenimente negative pentru cei peste 3.000 de participanți.

Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță.Măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului, format din lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne (Politie, Jandarmerie, IGI, BCCO), au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror evenimente.

Astfel, obiectivul de prevenire a fost atins și nu au fost înregistrate incidente de ordine publică.

Reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Constanța au contribuit prin mesajele dedicate, informând tinerii cu privire la fenomenul traficului de persoane și cele mai utilizate metode de recrutare a victimelor, oferind sfaturi pentru evitarea situațiilor periculoase și materiale preventive unui număr de 280 de persoane.

Specialiștii din cadrul Agenției Naționale Antidrog au realizat o serie de activități cu caracter preventiv, atât premergător începerii festivalului, cât și pe perioada de desfășurare a evenimentului, în urma cărora 258 de persoane interesate au fost informate și consiliate cu privire la efectele și riscurile asociate consumului de substanțe interzise, reducerea consecințelor negative asociate consumului, precum și modalitatea prin care pot cere sprijin în caz de urgență.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv, concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale.
Astfel, structurile Ministerului Afacerilor Interne au efectuat verificari și controale specifice, dintre care peste 129 de verificări în aplicația eDAC, și au aplicat sancțiuni contravenționale, astfel:     -  2 amenzi în valoare de 1.000 lei, în baza Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice      -   9 persoane amprentate și fotografiate;     -   140 testări drager și alcooltest;     -   12 societăți comerciale verificate.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile proactive de verificare adoptate au fost oprite din a participa la festival 11 persoane depistate având asupra lor substanțe interzise.

Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare, atenția forțelor de ordine fiind concentrată și pe parcările, restaurantele și barurile din zona apropiată locului  de desfășurare a festivalului.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează proactiv, desfășurând activități pe mai multe paliere, la nivel național, inclusiv în gări și autogări care au legături directe cu litoralul Mării Negre.

Mulțumim participanților care au ales să se bucure de muzică și atmosferă într-un mod responsabil.



Citește și:
Constanța Un participant la festivalul Sunwaves a fost săltat de mascați (FOTO+VIDEO) 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Bărbat arestat preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice

16 May 2024 484

Știri Constanța Tragedie la Techirghiol! Bărbat decedat în urma unui incendiu ce i-a cuprins locuința (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 May 2024 998

S-a sunat la 112 Biroul Control Intern din IPJ Constanța, „activat“ în cazul fostului șef al Poliției Costinești

15 May 2024 1086

Oficial de la IPJ Constanța, despre șoferul care a fost implicat în tamponarea de pe Podul Agigea

14 May 2024 674

Știri Constanța Cine este bărbatul care s-a aruncat de pe podul de la Agigea? (VIDEO)

14 May 2024 2341

Accident în Năvodari! Un pieton a fost lovit de mașină

14 May 2024 468

Știri Constanța azi Un bărbat a decedat după ce s-a aruncat de pe podul de la Agigea, în urma unui eveniment rutier (FOTO+VIDEO)

14 May 2024 3963

Județul Tulcea Un șofer a fost rănit într-un accident rutier, după ce ar fi adormit la volan

13 May 2024 507

Medgidia Bărbat, reținut de polițiști, după ce ar fi tâlhărit o femeie, pentru un telefon mobil

13 May 2024 476

Știri Constanța Prins de polițiști la volan, drogat - Vehiculul, staționat

09 May 2024 498

Știri Constanța Prins de polițiști când încerca să fure un generator, la câteva zile după ce ar fi tâlhărit un bărbat în Satul de Vacanță

08 May 2024 464

Știri Constanța Dosar penal întocmit unui tânăr de 20 de ani. Acesta ar fi comis mai multe infracțiuni

07 May 2024 820

Județul Constanța Fără permis de conducere, a pornit la drum băut și drogat într-o mașină cu numărul de înmatriculare „împrumutat”

07 May 2024 483

Constanța Bărbat, prins cu droguri în flagrant delict la un festival din Mamaia

06 May 2024 561

Caz șocant în Timiș, de Sâmbăta Mare. Un bărbat și-a dat foc în încercarea de se sinucide

04 May 2024 348