Constanța Minor filmat în timp ce realiza desene tip graffiti pe gardul Școlii Gimnaziale nr. 24 ,,Ion Jalea”. Ce măsuri au luat polițiștii locali

Sursa foto: Poliția Locală/Primăria ConstanțaÎn data de 26.06.2023, în jurul orei 16:30, polițiștii locali au fost contactați prin dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța pentru a le transmite o înregistrare surprinsă de camerele de supraveghere montate pe domeniul public, din care reiese faptul că o persoană realizează desene tip graffiti pe gardul Școlii Gimnaziale nr. 24 ,,Ion Jalea”.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, polițiștii locali s-au deplasat în zona indicată, unde au observat că pe gardul unității de învățământ era un desen realizat recent, dar la fața locului nu se afla persoana din filmare.

În urma discuțiilor purtate cu cetățenii aflați în proximitate a fost identificată persoana responsabilă de realizarea desenului. Polițiștii locali au luat legătura cu mama minorului și au întocmit un proces verbal de constatare și sancționare a contravenției pe numele acesteia pentru neluarea măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Totodată, oamenii legii au dispus măsura complementară de aducere a terenului la starea inițială în termen de 24 de ore.

„Atragem atenția că aceste desene și inscripții făcute ilegal, de regulă, de către minori și adolescenți, provoacă din punct de vedere legal pagube materiale pentru proprietarii de clădiri și creează costuri pentru îndepărtarea lor.

Polițiștii locali acționează în permanență pentru prevenirea și combaterea încălcării tuturor normelor de convețuire socială, între care se află și murdărirea orașului cu diferite desene - GRAFFITI - și mesaje obscene, de dragoste, etc. pe zidurile clădirilor publice sau private, în pasaje, pe poduri, etc.

Astfel, pentru a trăi într-un oraș civilizat și curat este nevoie de implicarea noastră a tuturor și solicităm cetățenilor municipiului Constanța să nu încurajeze acest fenomen și să sesizeze autoritățile ori de câte ori observă persoane cu astfel de ”talente artistice” care murdăresc clădirile, să apeleze dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța la numerele de tel. 0241.484.205 sau 0341.922“ - au mai precizta reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Citește și: 

Părinți amendaţi la Constanța! Copiii au desenat graffiti în zona pasajului de la Cora Brătianu (FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.