Constanța Un autocar a lovit un limitator de viteză în Năvodari! Ce spun oficialii IGSU

Autobuzul avariat din Năvodari.
  • Un autobuz a intrat într-un limitator de viteză în orașul Năvodari, județul Constanța, aseară, pe 28 august 2023.
  • IGSU precizează că a fost activat Planul Roșu de intervenție în acest caz.
 
În cursul zilei de ieri, pompierii din întreaga țară au acționat pentru stingerea a 200 de incendii, 145 dintre acestea au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri și fond forestier), suprafața afectată fiind de peste 400 ha, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) într-un comunicat de presă.
 
Totodată, echipajele SMURD au intervenit la 1.541 de solicitări și au acordat asistență medicală de urgență pentru 1.558 de persoanele aflate în dificultate.
 
Concomitent cu intervențiile de stingere și acordare a măsurilor de prim ajutor, echipajele operative au gestionat cu promptitudine 294 de misiuni pentru deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții, inundații, fenomene hidrometeorologice periculoase și alte tipuri de intervenții destinate protecției comunităților.
 
De asemenea, în doar 24 de ore, pompierii au salvat 46 de persoane aflate în situații critice, iar echipajele de descarcerare au acționat în 11 cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.
 
O misiune complexă s-a produs ieri, în județul Constanța, unde salvatorii au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs pe raza localității Năvodari, eveniment în care a fost implicat un autocar.
 
Pentru gestionarea optimă a situației de urgență, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, opt victime au fost transportate la spital.
 
La nivel național, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 10 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele Argeș, Brașov și Harghita.
 
Pe lângă aceste situații, pompierii au continuat acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră. Astfel, pe parcursul zilei de ieri, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 175 pompieri și 54 de mijloace tehnice.

 
Misiuni externe
 

„În ultimele 24 de ore, salvatorii români care acționează în insula Corsica au participat la schimburi de bune practici, unde li s-au prezentat de către omologii francezi modul de intervenție în cazul unui incediu de pădure, normele de securitate atât pentru protecția individuală, cât și pentru cea colectivă, tehnica din dotare, precum și diferite tactici de intervenție“, precizează sursa.


Citește și:

Dosar penal întocmit în cazul accidentului de la Năvodari! Un autocar cu cetățeni ucraineni a lovit un limitator de înălțime (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Năvodari Oficial de la IPJ, în legătură cu evenimentul rutier în care a fost implicat un copil de 8 ani

23 Apr 2024 601

IPJ Constanța mută Poliția din Vama Veche, din container, într-o clădire a Gărzii de Coastă! Urmează reparații generale (FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 919

Șofer sub influența substanțelor psihoactive, depistat în urma unui accident rutier, în Năvodari, județul Constanța. S-a întocmit dosar penal

28 Mar 2024 736

UPDATE Accident rutier între o mașină și o motocicletă, în Năvodari, județul Constanța. Pompierii au intervenit (FOTO+VIDEO)

27 Feb 2024 3558

UPDATE. Județul Constanța Accident rutier pe drumul dintre Sibioara și Năvodari! Două persoane, rănite

15 Oct 2023 1346

Accident rutier pe drumul Năvodari - Constanța. O mașină a intrat într-un parapet (GALERIE FOTO)

01 Oct 2023 6293

Stiri Constanța azi Incendiu auto în parcarea Kaufland, Năvodari (FOTO+VIDEO)

29 Sep 2023 3850

În ce stare sunt răniții din accidentul de la Năvodari! Un autocar înmatriculat în Ucraina, implicat (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Aug 2023 950

UPDATE.Accident rutier la ieșire din Lumina spre Năvodari. Intervine elicopterul SMURD! (FOTO)

26 Jul 2023 5842

Când va fi condus pe ultim drum bărbatul mort în accidentul de muncă de la Petromida

15 May 2023 3802

„Mult prea devreme, încă vreau să cred că e o glumă“ Cine este șoferul decedat în accidentul rutier de la Năvodari (VIDEO)

15 May 2023 10373

Meciul de fotbal CS Năvodari - CS Medgidia are și o latură umanitară, pentru ajutorarea militarului Iulian Voinea. „Trebuie să continue lupta“

06 May 2023 1857

Primele măsuri luate în zona în care a avut loc cumplitul accident rutier de la Lumina. Ce se montează pe una dintre străzi (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 May 2023 9083

LIVE VIDEO+TEXT Județul Constanța Două persoane decedate și mai multe persoane rănite într-un grav accident la ieșire din localitatea Lumina (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 May 2023 23307

Conducător auto fără permis implicat într-un accident rutier la Năvodari

02 May 2023 1098