Controale ale polițiștilor de la Transporturi! Ce nereguli au fost depistate în județele Constanța și Tulcea

Foto: IPJ TulceaÎn perioada 23 – 29 iunie a.c., polițiștii de la transporturi, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în stații de cale ferată, trenuri de călători, porturi și aeroporturi.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, au fost  desfășurate activități pentru prevenirea furturilor de la călători și combaterea faptelor cu violență, combaterea călătoriei frauduloase, prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară și din vagoanele de marfă.

Totodată, au fost desfășurate și acțiuni care au vizat verificarea respectării legislației privind transportul de persoane în regim de taxi și rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și prevenirea și combaterea braconajului piscicol.

Astfel, au fost legitimate 1.279 de persoane, fiind controlate 334 de autovehicule.

Totodată, au fost efectuate patrule în 158 de stații și triaje, dar și în 1.074 de trenuri de călători.

Polițiștii au efectuat verificări la 34 de nave și ambarcațiuni, au constatat 43 de infracțiuni și au cercetat 10 persoane.

Au fost depistate 4 persoane urmărite, verificate 45 de obiective de pază și 47 de permise de pescuit.

Polițiștii de la transporturi au reținut 6 certificate de înmatriculare, 8 permise auto și au aplicat 332 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 75.220 de lei.

De asemenea, polițiștii au indisponibilizat o ambarcațiune cu motor, un motor de ambarcațiune și 32 de kilograme de pește.  

Exemplu:


1.La data de 25 iunie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Postul de Poliție Transporturi Navale Galați Mineralier, au acționat pe linia prevenirii și combaterii faptelor de braconaj piscicol și altor fapte conexe ilegale în domeniul transporturilor navale.

În urma activităților, polițiștii au depistat un bărbat, de 52 de ani, din comuna Chiscani, satul Chiscani, județul Brăila, pe fluviul Dunărea, km 25, braț Vîlciu, în timp ce efectua activități de agrement prin traversarea fluviului respectiv (șenalul navigabil), din malul stâng în malul drept, cu ajutorul unei ambarcațiuni neînregistrate.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de arborarea fără drept a pavilionului român ori punerea în exploatare sau navigație a unei nave neînregistrate.

2. La data de 23 iunie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța - Postul de Poliție Transport Feroviar / Transport Naval Călărași, împreună cu lucrători din cadrul Asociaţiei Vânătorilor și Pescarilor Sportivi – Filiala Călărași, au acționat pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol pe canalul Siderurgic – zona municipiului Călărași, județul Călărași.

În urma activităților, la km 3 al canalului Siderurgic, în zona municipiului Călărași, județul Călărași au fost depistați doi bărbați, ambii din municipiul Călărași, județul Călărași, care ar fi pescuit prin metoda „japcă” și ar fi capturat 7 pești din specia „fitofag”,  în total 32 de kilograme, care a fost redat mediului acvatic.

Uneltele de pescuit, în valoare de aproximativ 400 de lei, au fost indisponibilizate în vederea confiscării.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuitul cu japca.

3. La data de 24 iunie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța - Postul de Poliție Transporturi Navale Fetești, au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, depistând, pe brațul Borcea, în zona kilometrului fluvial 39, comuna Stelnica, județul Ialomița, doi bărbați, în timp ce desfășurau activități de pescuit comercial dintr-o ambarcațiunea pescărească, folosind o plasă de pescuit, din ață, de 50 de metri.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că unul dintre bărbați nu este autorizat pentru a desfășura o astfel de activitate.

Ambarcațiunea, motorul și unealta de pescuit, în valoare de 10.000 de lei, au fost lăsate în custodia unui pescar autorizat.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit.

4.La data de 25 iunie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța - Biroul Județean de Poliție Transporturi Tulcea, au acționat pe linia prevenirii şi descoperirii furturilor de ambarcațiuni şi motoare de ambarcațiuni în zona brațului Tulcea al fluviului Dunărea.

În urma verificărilor, în zona Dunăre Braț Tulcea MM 47, polițiștii au depistat un bărbat, de 33 ani, din sat Parcheș, județul Tulcea, în timp ce se deplasa cu o ambarcațiune de tip lotcă.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că seria motorului corespunde unui motor sustras din Norvegia, semnalat ca fiind sustras de la data de 18 ianuarie 2014.

Motorul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și fals material în înscrisuri oficiale.

Citește și: 

În ultimele 24 de ore au fost reținute 408 permise de conducere, dintre care 131 pentru alcool

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Razii ale polițiștilor în gări și trenuri. Zeci de sancțiuni au fost aplicate. Polițiștii de la Transporturi au salvat o persoană care a încercat să se sinucidă

24 Mar 2018 1639