Copil legat de pat

1206300611.jpg

Minorul a fost gasit de politisti intr-o mizerie de nedescris, plangand de foame si de frig * Mama, care mai are trei copii abandonati, plecase la furat

Un baietel in varsta de aproximativ doi ani a fost eliberat de politisti. Copilul a fost gasit intr-o baraca, cu mainile si mijlocul legate, cu o funie, de pat. Cea care il tinea astfel era chiar mama sa. Micutul locuia, cu mama sa, intr-o baraca improvizata, undeva pe varianta. Cel care a anuntat politia a fost un vecin care avea o gradina de zarzavaturi in zona si care auzise deseori copilul plangand. Politistii de la Sectia 2, insotiti de reprezentanti ai Protectiei Copilului, au descins in locuinta cu pricina, unde li s-a infatisat o priveliste de groaza. Copilul, sumar imbracat, avand in picioare numai sosete, se afla pe podea, pe un morman de haine vechi, cu mainile si mijlocul legate, cu o sfoara, de patul de alaturi. Baietelul plangea cu disperare, de foame si de frig, si s-a linistit numai atunci cand asistenta sociala l-a luat in brate. Micutul nu prezenta urme de violenta, ba chiar s-au gasit vecini care au afirmat ca mama facea tot ce-i statea in putinta, avand in vedere ca este singura si nu are niciun venit. Chiar in momentul in care politistii patrunsesera in baraca, ea era plecata, se pare, la furat. Oamenii legii au reusit sa stabileasca identitatea femeii, Venera Benches, de 43 de ani, care se pare ca ii lasase micutului si... mancare, respectiv o bucata uscata de paine, pe care acesta oricum nu o putea manca, pentru ca nu-si putea folosi mainile. Copilul a fost transportat la spital si supus unor investigatii medicale, urmand ca autoritatile sa declanseze o ancheta sociala. In vreme ce baietelul era luat in grija de specialisti, politistii incercau sa dea de urma mamei. Vecinii sustin ca femeia le fura, deseori, din gradini, zarzavaturi, pe care apoi le vinde in piata, pentru a face rost de bani. Se pare ca obisnuia sa-si lege copilul pentru ca acesta sa nu se inece in Lacul Siutghiol, pe al carui mal era construita baraca. Dupa un timp, politistii au plecat, lasand in baraca un bilet prin care femeia era invitata sa se prezinte la sediul sectiei. Cum orele treceau fara ca aceasta sa apara, o patrula s-a intors la locul faptei. Au nimerit la fix. De suparare ca ii fusese luat copilul, mama se imbatase, daduse foc unor haine vechi si se incuiase in baraca, in incercarea de a se sinucide. Din fericire, oamenii legii au intervenit la timp, Venera Benches fiind internata la Palazu. Oamenii legii afirma ca femeia mai are trei copii, abandonati in orfelinate.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Achiziții Constanța Primăria Mangalia a cumpărat dotări pentru bazinele de înot din cadrul proiectului „Înființare Bază Sportivă și reabilitare infrastructură rutieră” (DOCUMENTE)

08 May 2024 336

Comuna Castelu anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru amenajare parc și teren de sport

08 May 2024 446

Cine va ridica autovehiculele abandonate din municipiul Mangalia? (DOCUMENT)

07 May 2024 499

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 879

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1500

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 396

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 439

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1869

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 679

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1055

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 979

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 660

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 823

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 693

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 970