„Cu 2MAI puțini“ Acțiune în amintirea celor doi tineri care și-au pierdut viața în accidentul rutier de la 2 Mai (GALERIE FOTO+VIDEO)

Un pelerinaj în amintirea celor doi tineri care și-au pierdut viața în accidentul rutier de la 2 Mai, în vara 2023, are loc astăzi, 2 mai 2024, cu plecare din Vama Veche spre locul accidentului.
 
În ciuda vremii ploioase, participanții nu au renunțat la acțiunea sub sloganul „Cu 2MAI puțini“, care face trimitere la locul producerii accidentului, dar, mai ales, la cei doi tineri care și-au pierdut viața.

La eveniment participă și părinții lui Sebi, unul dintre tinerii decedați în accident. 

Participanții poartă și un banner pe care scrie „Cel mai iubit dintre pământeni este înger! Îți vom face dreptate!“ alături de o fografie a lui Sebi. 
 

„Este foarte dureros să refacem acel traseu. Suntem foarte supărați că avem același judecător. Vom merge pe data de 9 fără nicio speranță. Vom face tot posibilul să se facă dreptate“ - a precizat tatăl lui Sebi. 


Întâlnirea de astăzi a fost organizată prin intermediul paginilor de Facebook „Tânărul de azi, schimbarea de mâine“ și „Corupția ucide“ și are ca punct de plecare Vama Veche, urmând să se meargă spre locul accidentului.
 
Oamenii au fost chemați să participe în această seară, de la ora 17.00, la întâlnirea de pe strada Ion Creangă, din Vama Veche.
 

„În urma unui tragic accident petrecut în vara anului trecut la 2 Mai, în care doi tineri au fost rupți din viață de un șofer băut și drogat, iar justiția pare să fie oarbă și surdă la strigătele de dreptate, ne unim într-un act de solidaritate și protest.
Pornim din Vama Veche și ne îndreptăm către locul accidentului, pentru a demonstra că oamenilor din Vama le pasă și că nu suntem de acord cu modul în care este judecat acest caz.
Ne dorim să arătăm lumii că suntem uniți în fața injustiției și că nu vom tolera ca vinovații să scape nepedepsiți.
Nu uităm și nu vom uita niciodată pe cei doi tineri, Sebi și Roberta, care și-au pierdut viața într-un mod atât de tragic și nedrept. Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate.


Alătură-te nouă și arată că dreptatea nu poate fi ignorată!“ - au precizat organizatorii în mesajul transmis în mediul online

 
Dosarul în care este anchetată uciderea din culpă a tinerilor decedați în accident și rănirea celorlalți trei, proces care îl are ca suspect principal pe Vlad Matei Pascu, se desfășoară la Judecătoria Mangalia.
 

Următorul termen în proces este programat să se desfășoare la data de 9 mai 2024, de la ora 10.00.
 
Oricare va fi decizia Judecătoriei Mangalia la finalul procesului, ea va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel Constanța.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și: 


„Cu 2MAI puțini“, acțiune în memoria tinerilor pieriți în tragedia de la 2 Mai, în Vama Veche

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

riseproject.ro Afaceri pe spinarea femeilor bătute

25 May 2017 4730

Protestul copiilor, în Piața Victoriei

04 Feb 2017 2594

Cea mai mare mobilizare înregistrată vreodată în istoria Franței

11 Jan 2015 1505