Cum se lucreaza intr-un santaj „Cui sa tai eu urechile?" „O sa ajungi in carucior"

judecatorie_constanta.jpgLa Judecătoria Constanţa a fost înregistrat, pe 22 iunie a.c., dosarul nr. 3495, având ca obiect apelul formulat într-un caz de şantaj, faptă incriminată de art. 194 Cod Penal. Părţile vătămate în dosar sunt Costel Frenţescu, din Mangalia, şi Marius Onofrei-Preda, din Techirghiol, în timp ce apelanţii (presupuşii făptuitori) sunt Rustem Beihan, zis Mico, Ismail Ibram, Lică Toader, Amet Ridivan şi Ismail Sali-Alcin.

Cei cinci au fost arestaţi în septembrie 2009 pentru şantaj şi, ulterior, cercetaţi în stare de libertate. Cei doi apelanţi au două cazuri distincte, „unite" doar prin numele infractorilor. Astfel, în ceea ce îl priveşte pe Costel Frenţescu, acesta declara, în dosarul iniţial de la Judecătoria Mangalia, că, pe 23 septembrie 2009, ar fi fost acostat de patru persoane de etnie rromă şi ameninţat de Lică Toader (unul dintre acestea) că, dacă nu îi sunt oferiţi 4.000 de lei, va avea de suferit şi el şi familia lui. „În urmă cu două săptămâni, Ismail Sali m-a acostat pe stradă şi mi-a propus să-i cumpăr un autoturism", explică, în rechizitoriu, Costel Frenţescu, modul în care ar fi intrat în vizorul interlopilor.

Din păcate, omul a „scăpat" informaţia potrivit căreia ar fi avut de ridicat de la o firmă de cablu din localitate o sumă destul de măricică de bani. Isteţi, infractorii i-au telefonat direct directorului acestei firme, care a confirmat faptul că Frenţescu muncise temporar la el. Aşa se face că cei patru au mers la sigur: i-au solicitat omului 5.000 de lei. Cum însă acesta fie îi cheltuise, fie încă nu îi încasase, nu i-a avut imediat de oferit celor patru. După zile de ameninţări, spune Frenţescu, a acceptat să le dea 3.000 de lei, în Piaţa centrală. Pentru a-i „mulţumi", omul a împrumutat 800 de euro, bani pe care i-ar fi şi dat celor patru, nu înainte să fie lovit peste faţă, în timp ce i se spuneau cuvinte de genul: „cui să-i tai urechile?", fapt confirmat de cei doi însoţitori ai lui Frenţescu, de la care omul împrumutase banii.

„O să ajungi în cărucior"

Pentru o privire de ansamblu, trebuie să menţionăm faptul că Frenţescu este departe de a putea fi considerat un om bogat. În urmă cu circa cinci ani, acesta şi cei doisprezece copii, alături de mai mulţi nepoţi, locuiau într-o veche cazemată dezafectată din staţiunea Saturn. Ulterior, omul a reuşit să îşi cumpere un apartament cu două camere, într-un cartier mărginaş al Mangaliei.

În cazul lui Marius Preda Onofrei, lucrurile au fost la fel de „simple". Omul accidentase, pe DN39, maşina lui Amet Ridivan. De atunci, omul - proprietar al unui bar - a fost ameninţat „de persoane necunoscute, cu acte de violenţă asupra sa şi asupra familiei", la care s-a adăugat şi o „promisiune" de incendiere a locuinţei sale, plus o ameninţare cu cuţitul la gâtul soacrei sale, în cazul în care nu ar fi oferit păgubitului 3.800 de euro. Un martor din dosar a declarat că, la una dintre „descinderile" rromilor la domiciliul lui Onofrei, aceştia i-ar fi spus: „o să te nenorocim şi o să ajungi în cărucior".

În timpul procesului, Frenţescu şi-ar fi schimbat declaraţiile în favoarea acuzaţilor. „Fondul a fost câştigat de către pârâţi, care au fost achitaţi. Noi am declarat apel şi sperăm să avem câştig de cauză", ne-a declarat prim-procurorul de la Mangalia, Octavia Daniela Toader.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

viorel

10 Dec, 2010 20:34

baga lumea nevinovati la puscarie frentescu si preda sa le fie rusine

vasile

08 Oct, 2010 23:23

baga lumea nevinovati la puscarie

vasile

08 Oct, 2010 23:22

frantescu si onefrei preda sunt niste mincinosi baga lumea nevinovati la puscarie

Articole asemanatoare

Oficial de la CFR despre accidentul mortal de la Medgidia, județul Constanța

10 May 2024 405

UPDATE Accident feroviar în gara Medgidia, județul Constanța. Victima a decedat!

10 May 2024 770

Accident tragic în Sankt Petersburg, Rusia. Un autobuz plin cu pasageri a căzut în râu

10 May 2024 362

Județul Constanța Accident pe autostradă! Un TIR și o autoutilitară s-au lovit (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 May 2024 612

Acțiuni de control ale polițiștilor în Județul Constanța. Au fost aplicate amenzi

10 May 2024 270

Accident rutier la ieșirea din municipiul Tulcea! Date oficiale de la IPJ Tulcea (FOTO)

09 May 2024 672

UPDATE. Accident cu victime la ieșirea din Tulcea către Agighiol. Implicate un microbuz și o mașină de teren (FOTO+VIDEO)

09 May 2024 843

Judecătoria Mangalia Audieri în Dosarul 2 Mai. Tatăl lui Sebi - „Tot ce vedem ne aduce aminte de băiatul nostru”

09 May 2024 452

Audieri în Dosarul 2 Mai Imaginile tragediei, în cuvinte - Mama lui Sebi - „Viața noastră ca familie s-a terminat. Cimitirul a devenit o a doua noastră casă”

09 May 2024 482

Nemulțumiri în sala de judecată Mama tinerei ucise în accidentul de la 2 Mai, către judecătoare - „Chiar nu știți nimic?”

09 May 2024 797

Accident rutier în incinta Portului Constanța. Un tânăr de 22 ani a fost rănit

09 May 2024 518

Judecătoria Mangalia Victimele accidentului din 2 Mai fac declarații cutremurătoare - „Am coșmaruri noaptea. I-am văzut pe cei doi decedați”

09 May 2024 857

Știri Constanța Șoferi drogați și băuți, ori cu permisul suspendat, depistați de polițiști în trafic – unul a provocat un accident

08 May 2024 399

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul din Săcele în care o victimă a decedat

08 May 2024 627

Județul Constanța Accident între un autoturism și un biciclist la ieșire din localitatea Săcele. O victimă a decedat

08 May 2024 725