Decizia DIICOT Constanţa, confirmată de instanţăBulgarii acuzaţi de evaziune încă nu pot pleca din România

Sătui să nu poată pleca din România, deşi sunt cercetaţi penal de procurorii DIICOT Constanţa, cetăţenii bulgari Nikolai şi Ivan Ivanov, acuzaţi de anchetatori de evaziune fiscală comisă prin comerţul cu cereale, s-au adresat instanţei de judecată, solicitând ridicarea interdicţiei.

Cererile lor au fost analizate la sfârşitul săptămânii trecute de magistraţii Tribunalului Constanţa, fiind respinse. Totuşi, decizia Tribunalului nu este definitivă, ci poate fi atacată în recurs, acesta urmând să se judece la Curtea de Apel Constanţa, adică aceeaşi instanţă care a decis la sfârşitul anului trecut eliberarea din arest preventiv a celor doi bulgari acuzaţi de un prejudiciu ce s-ar ridica la sute de mii de euro.

Procurorii Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au decis pe data de 11 iunie să prelungească interdicţia de a părăsi teritoriul României pentru Nikolai Ivanov şi Ivan Ivanov, pe care îi cercetează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală prin comerţul cu cereale. Bulgarii, la rândul lor, n-au pierdut timpul şi s-au adresat instanţei, cerând să li se ridice interdicţiile. Judecătorii Tribunalului au fost însă de aceeaşi părere cu procurorii, anume că bulgarii nu pot fi încă lăsaţi să plece din România, ancheta fiind în plină desfăşurare. Însă, aşa cum am precizat anterior, bulgarii mai au o şansă pentru ridicarea interdicţiei, la Curtea de Apel Constanţa.

Să nu se apropie de presupuşii complici

Printre interdicţiile impuse celor doi bulgari la momentul lăsării în libertate, instanţa a stabilit că aceştia nu aveau voie să se apropie de restul persoanelor cercetate în acelaşi dosar al DIICOT Constanţa. Mai exact, cei de care bulgarii încă nu au voie să se apropie sunt Petar Chenkov, Petkov Dimitar, Asterios Mavrikos, Raul Florinel Sava, Hasan Halil, Evangelos Kadoglou, Kleomenis Giannikas, Vasileios Dalianis, Milen Tsvetanov, Krasimir Krastev, Angel Kamareshev, Mersin Dail, Valentin Gavazov, Borislav Ganchev, Plamen Kavakov, Radoslav Georgiev, Erdinch Dail, Georgi Georgiev, Antonio Yordanov, Vladimir Kolev, Prodan Prodanov, Vladimir Sarafov, Krasimir Tinkov, Daniel Pankov, Gospodin Gospodinov, Nikola Kostov, Evgeni Milkov Ivanov şi Cristian Florin Vasiliu. Nikolai şi Ivan Ivanov au fost acuzaţi de procurorii DIICOT Constanţa de evaziune fiscală şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, după ce anchetatorii au stabilit că ar fi desfăşurat comerţ ilegal cu cereale, prin intermediul mai multor firme pe care le-ar fi înfiinţat în România.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Averea și interesele Cameliei Mădălina Hira, șefa DIICOT Constanța, una dintre cele mai bune structuri anti-mafia din țară! (DOCUMENTE)

20 Jun 2023 2777

Paul Ardeleanu rămâne şeful procurorilor Antimafie din Constanţa

20 Oct 2016 3743