Deferit justiţiei alături de Comăniţă şi Secăreanu Sorin Blejnar, fostul şef al banilor din România, a dat în judecată ANAF (document)

Recent deferit justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), îşi caută dreptatea prin sălile de judecată.
 
Pe rolul Secţiei a VIII-a contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel Bucureşti, există un dosar ce are ca obiect „anulare act administrativ“. Conform Portalului instanţelor de judecată, în acest dosar, Sorin Blejnar are calitatea de reclamant, iar Agenţia Naţională a Finanţelor Publice este pârât. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 9 septembrie. Sorin Blejnar a fost trimis în judecată, zilele trecute, alături de Viorel Comăniţă, fostul director al Autorităţii Naţionale a Vămilor, şi de Florin Dan Secăreanu, ofiţer de poliţie în cadrul MAI - Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa.

Pe lângă cei mai sus precizaţi, lista celor deferiţi justiţiei este continuată de Radu Nemeş, Diana Nemeş, George Guliu, Dumitru Chirvăsitu, Mihai Buliga, Andrei Florin Jugănaru, Dumitru Emilian Preda, Ovidiu Ioan Moldovan şi Pavel Dumitru Ghişe. În cauză, procurorii Anticorupţie au calculat un prejudiciu în valoare de 242.642.205,44 de lei (aproximativ 56 de milioane de euro).

Comunicatul DNA privind trimiterea în judecată a fostului şef al ANAF precum şi a celorlalte persoane poate fi citit aici

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.