DNA Constanţa trebuie să răspundă Ce legătură există între dosarul lui Epure şi cel al lui Ţarălungă

Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, rămâne în arest la domiciliu. Acesta este acuzat de luare de mită şi folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Judecată în aceeaşi cauză, sub control judiciar, Gabrielei Stanciu, fostul prorector al universităţii (suspectat de luare de mită şi de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii), i-a fost admisă, în parte, cererea de probatorii.
 
Mai precis, judecătorii au încuviinţat administrarea probei cu înscrisuri depuse la termenul din 26 februarie de către Stanciu, inclusiv formularul intitulat „Simularea tezei candidatei Toader Simina Mădălina“. „Încuviinţează administrarea probei cu martorii: Sîrbu Rodica şi Cornelia Bobe, care vor fi citaţi în vederea audierii pentru următorul termen de judecată. Admite cererea formulată de efectuare a unei adrese la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa prin care se solicită stadiul cercetării în dosarul ce are ca obiect plângerea formulată de Stanciu Gabriela împotriva lui Lilios Gabriela, Dumitrescu Denisa, Ţarălungă Gheorghe şi Arcuş Mariana“, au mai decis judecătorii în prezenta cauză.

Magistraţii au admis şi cererea formulată de efectuare a unei adrese la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa pentru a se comunica dacă există vreo legătură între obiectul cercetărilor ce-l vizează pe Gheorghe Ţarălungă (profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa, disciplina Farmacologie, Farmacoterapie, Farmacie Clinică, colonel în rezervă) în dosarele instrumentate de acest serviciu şi dosarul lui Epure, sens în care se va dispune înaintarea unei copii a rechizitoriului.
 
Amintim că, zilele trecute, Gheorghe Ţarălungă a fost trimis în judecată de Sorin Constantinescu, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, şi este acuzat de săvârşirea a 11 infracţiuni de luare de mită.
 
Citeşte şi
 
Gheorghe Ţarălungă a fost trimis în judecată. Oficial de la DNA

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.