Dosar restituit la parchetTribunalul Bucureşti îl vede liber pe constănţeanul arestat alături de angajaţii MAI şi RAR

niculoiuperchezitii_sursa_Adevarul_exposure.jpgDe altfel, în cadrul aceleiaşi şedinţe, judecătorii au hotărât restituirea dosarului la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru refacerea actului de sesizare a instanţei

Particularul constănţean Constantin Cornel Niculoiu, cercetat în stare de arest pentru că ar fi fost implicat într-o grupare de hoţi de autoturisme de lux şi care a fugit de sub nasul anchetatorilor imediat ce i-a expirat ordonanţa de reţinere, are şanse mari să iasă din spatele gratiilor. Şi asta graţie magistraţilor din cadrul Tribunalului Bucureşti, instanţă care a admis cererea privind înlocuirea măsurii arestării preventive şi a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Ofiţerii de la Anticorupţie spun că, prin rezoluţiile din 1 şi 3 august 2011, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de 37 de persoane (dintre care trei angajaţi RAR, trei agenţi de poliţie şi un jandarm), printre cei luaţi în colimator fiind şi Niculoiu.

Niculoiu-lucratorRAR.jpgPe lângă particularul constănţean Constantin Cornel Niculoiu, Tribunalul Bucureşti a mai acceptat înlocuirea măsurii arestării preventive şi a hotărât înlocuirea cu obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu şi pentru Cristian Hurmuzache. Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea, inculpaţii Niculoiu, Hurmuzache şi Adrian Vasile Păun sunt obligaţi să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, să se prezinte la secţia de poliţie pe a cărei rază îşi au domiciliul şi să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea Tribunalului Bucureşti. Mai mult decât atât, cei trei nu au voie să deţină, să folosească ori să poarte arme. „Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, impune inculpaţilor să nu se apropie de ceilalţi coinculpaţi, de inculpaţii şi învinuiţii faţă de care s-a dispus disjungerea cauzei, de membrii familiilor acestora, de martori, de părţile vătămate şi de părţile civile şi să nu comunice cu niciunul dintre aceştia direct sau indirect", conform minutei judecătoreşti. De menţionat că organele de anchetă au formulat recurs împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti. Nu este trecut cu vederea faptul că Niculoiu este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la înşelăciune, în formă continuată, tentativă de înşelăciune, conducere cu permis anulat şi uz de fals. Conform Direcţiei Generale Anticorupţie, Constantin Cornel Niculoiu şi ceilalţi suspecţi (dintre care trei angajaţi RAR, trei agenţi de poliţie şi un jandarm) sunt acuzaţi că „în perioada 2009-2011 au introdus în mod fraudulos pe teritoriul României 15 autoturisme (marca Audi, Mazda, BMW, Chrysler, Citroen, Volkswagen, Skoda, Mercedes Benz, Alfa Romeo, Nissan, Mitsubishi etc) sustrase sau închiriate din străinătate, fără intenţia de a fi restituite", au mai spus anchetatorii. În sarcina presupusei grupări infracţionale s-au reţinut 26 de infracţiuni de înşelăciune, 18 infracţiuni de fals, opt infracţiuni de corupţie şi abuz în serviciu, opt infracţiuni de tăinuire şi favorizarea infractorului, trei infracţiuni de divulgare a unor informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi o infracţiune de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu permisul de conducere anulat.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.