Electori dovediti ca au votat de mai multe ori

Scandal electoral la Tulcea

Adrian Nastase, Traian Basescu si Corneliu Vadim Tudor au primit mii de voturi in plus fata de listele partidelor pe care le reprezinta * Judecatoria Tulcea a plimbat documentele electorale in punga prin oras # S-au descoperit situatii concrete de vot dublu pe listele speciale * Dupa rezultate, s-ar parea ca 11% dintre cei care au votat se aflau in excursie la Tulcea * Pana la ora inchiderii editiei, deja se descoperisera persoane care au votat de mai multe ori, plimbandu-se intre sectii * Toate aceste dovezi vor fi prezentate Biroului electoral, in sustinerea cererii de anulare a scrutinului * Uniunea PSD+PUR considera alegerile corecte * Reprezentantul Aliantei D.A. in Biroul electoral de circumscriptie, precum si cei ai PRM si AP nu au semnat procesele-verbale privind centralizarea voturilor * PRM a obtinut la Tulcea cu 7% mai mult decat media pe tara

Biroul electoral judetean Tulcea a finalizat inregistrarea si centralizarea rezultatelor alegerilor generale. Prezenta tulcenilor la vot a fost apropiata de media pe tara, adica 57,72%. Pe listele permanente au fost inscrise 109.058 persoane care si-au exprimat optiunea electorala, iar pe listele suplimentare au mai votat 13.245 alegatori. Numarul celor aflati pe aceste liste speciale este destul de mare (11% din totalul celor prezenti la urne) avand in vedere ca nu este nici sezon turistic si nici perioada de munci sezoniere.Pentru alegerea presedintelui Romaniei au votat 38,43% in favoarea lui Adrian Nastase, 34,13% pentru Traian Basescu si 19,75% pentru Corneliu Vadim Tudor. Se remarca faptul ca Nastase a obtinut un procent mai mic decat media pe tara (40,94%), iar Basescu si Vadim Tudor peste media care este de 33,92%, respectiv 12,57%. Acestia sunt urmati, la mare distanta, de George Becali (2,19%), Petre Roman (1,04%) si Gheorghe Ciuhandu (1%).Pentru Senatul Romaniei nici unul dintre candidatii propusi de judetul Tulcea n-a intrunit norma electorala, urmand ca repartizarea mandatelor sa se faca in urma redistribuirii. Cele mai multe voturi au fost in favoarea Uniunii Nationale PSD+PUR, 36,31%. Alianta D.A. a obtinut 31,15% din voturi, iar PRM 19,76%. La Camera Deputatilor Uniunea PSD+PUR inregistreaza cateva procente mai putin - 32,75%. Alianta D.A. PNL-PD a fost aleasa de 30,22% dintre votanti, iar pentru PRM s-au inregistrat 18,82% din voturi. Doar doi deputati au intrunit norme complete (unul de la Uniune, celalalt de la Alianta), restul beneficiind de completare la redistribuire.Se observa cu usurinta ca daca principalele doua aliante politice au obtinut in judetul Tulcea rezultate apropiate de cele pe tara, PRM devanseaza puternic media nationala, cu aproximativ 7%.Mai trebuie spus ca reprezentantul Aliantei D.A. in Biroul electoral de circumscriptie precum si cei ai PRM si AP nu au semnat procesele-verbale privind centralizarea voturilor.

Listele electorale au fost plimbate cu punga prin oras

Biroul Electoral Central a inregistrat o cerere de anulare a alegerilor pentru circumscriptia Tulcea, formulata de Alianta D.A., motivata de o suma de ilegalitati care s-ar putea constitui in elemente de frauda electorala. In principal, este vorba despre exercitarea dreptului de vot de mai multe ori, in diferite sectii de votare, utilizand deja cunoscuta metoda a dezlipirii timbrului de pe cartea de identitate. Alianta D.A. a intampinat insa numeroase probleme referitoare la eliberarea copiilor de pe listele electorale de la judecatoriile Tulcea, Babadag si Macin. Ca urmare, a mai formulat o contestatie in acest sens, anuntand ca de indata ce va intra in posesia listelor va produce si dovezi ale votului multiplu. Predarea copiilor dupa listele electorale nu s-a putut face si datorita faptului ca ieri judecatoriile au avut zi libera, ca toti bugetarii. O situatie deosebita s-a inregistrat in municipiul Tulcea, unde multiplicarea listelor nu s-a putut face la Judecatorie deoarece aici nu exista nici un copiator functional. Ca urmare, doua functionare au indesat listele in pungi si au plecat cu ele la sediul unei firme, unde s-a realizat xeroxarea. Inutil de spus ca aceste liste sunt documente oficiale electorale si in aceste conditii nu se mai poate vorbi despre siguranta lor.Chiar si in aceste conditii, la sediul Aliantei D.A. a inceput confruntarea voturilor, pe baza codurilor numerice personale. Pana ieri la ora inchiderii editiei, deja se descoperisera persoane care au votat de mai multe ori, plimbandu-se intre sectii. Toate aceste dovezi vor fi prezentate Biroului electoral, in sustinerea cererii de anulare a scrutinului

Uniunea PSD+PUR considera alegerile corecte

Intr-un comunicat de presa, filiala Tulcea a Uniunii Nationale PSD+PUR apreciaza desfasurarea alegerilor corecta. Unul dintre argumente este apropierea rezultatelor de cele ale exit-poll-urilor prezentate in seara alegerilor. Aceeasi alianta politica apreciaza ca votul demonstreaza increderea electoratului in actuala putere, optiunea tulcenilor fiind pentru continuitate si echilibru.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a fost ținta unei tentative de asasinat!

07 May 2024 265

IGI18 străini au fost depistați în situații ilegale în minivacanță

07 May 2024 214

Două persoane din județul Constanța, rănite într-un accident în județul Tulcea! Mașina victimelor, în flăcări după impactul cu un copac (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 May 2024 874

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Constantin Tohăneanu, secretar general al comunei Independența (DOCUMENTE)

06 May 2024 479

O firmă din Constanța, executată silit de fiscul din Tulcea. Mai multe bunuri deținute de SSS Global Systems SRL, scoase la licitație (DOCUMENT)

06 May 2024 478

Infotrafic Aglomerație pe drumurile din România – Vezi unde

06 May 2024 364

Firme Constanța AGA la Alliance Qwest Company SA, fondată de Mirea, Mazăre, Constantinescu, Secărea. Se repartizează profitul

06 May 2024 879

Infotrafic Cum se circulă pe autostrada A2 București-Constanța?

06 May 2024 457

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Petrică Răducan, secretar general la Comuna Istria (DOCUMENTE)

05 May 2024 455

Afaceri Constanța Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Complex Savoy SA, convocată în ședință

04 May 2024 468

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Anișoarei Brașovanu secretar general UAT la Comuna Gârliciu (DOCUMENTE)

04 May 2024 436

Infotrafic Porturile de la Marea Neagră, închise din cauza vântului puternic

04 May 2024 374

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Silviei Gheorghe secretar general UAT la Comuna Cuza Vodă (DOCUMENTE)

04 May 2024 428

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 756

Cum va fi vremea în Dobrogea în noaptea de Înviere?

03 May 2024 709