Focuri de armă într-o comună din județul Galați! Un bărbat agresiv, împușcat de polițiști

Polițiști în acțiune. Foto: IPJ Bistrița NăsăudPolițiștii din județul Galați au făcut uz de armamentul din dotare pentru a aplana un scandal provocat de un bărbat înarmat cu un cuțit. În momentul în care i-a observat pe polițiști suspectul i-a amenințat și pe aceștia cu cuțitul. 

Potrivit IPJ Galați, la data de 2 septembrie 2023, ora 18.21 Poliția Orașului Târgu Bujor a fost sesizată prin intermediul S.N.U.A.U. 112, de către o femeie, de 60 de ani, din localitatea Chiraftei comuna Măstăcani, județul Galați, cu privire la faptul că o vecină are un conflict cu socrul sau, care ar amenința-o cu un cuțit.

„La adresa indicată, a ajuns în scurt timp un echipaj de poliție din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești – Post Poliție Fârțănești, moment în care persoana reclamată, un bărbat, de 78 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice a ieșit din locuința sa, cu un cuțit în mâna și a început să-i amenințe cu moartea și pe polițiști.

Bărbatul a fost somat să înceteze acțiunile violente, însă acesta nu s-a conformat, motiv pentru care polițiștii au folosit spray iritant lacrimogen, aspect care nu l-a determinat pe bărbat să se oprească. 

Chiar mai mult, bărbatul s-a îndreptat cu obiectul contondent asupra agenților de poliție amenințându-i cu acte de violență și cu moartea“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Galați. .


Întrucât bărbatul a încercat să-l lovească cu cuțitul pe unul dintre polițiști, celălalt polițist, folosind armamentul din dotare, a executat șase focuri în direcția agresorului, în zona membrelor inferioare, neavând timp necesar pentru somație în plan vertical. 

„În urma focurilor de armă trase asupra agresorului, acesta a suferit o plagă împușcată în zona femurului piciorului drept, a căzut la pământ, iar polițiștii l-au deposedat de cuțit și l-au imobilizat. 

A fost solicitată intervenția unui echipaj de ambulanță, în vederea acordării de îngrijiri medicale agresorului, iar apoi acesta a fost transportat la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, pentru infracțiunea de amenințare și a fost informat atât Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, cât și Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, cu privire la infracțiunile constatate, precum și cu privire la uzul de armă.

De asemenea, a fost completat formularul de evaluare a riscului și a rezultat faptul că există risc iminent, astfel că a fost emis un ordin de protecție provizoriu față de agresor.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor și ai Secției 5 Poliție Rurală Rădești, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost comise faptele“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Galați.

Citește și: 


Cetățean român împușcat în Grecia de un preot de pe Muntele Athos. Suspectul ar fi încercat să țintească o pisică

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incident violent în fața unei case de amanet din Galați! Patru tineri implicați

29 Nov 2023 469

Scandal în Galați! Un bărbat a dat buzna peste două vecine ale sale, provocând distrugeri și agresându-le fizic și verbal

25 Oct 2023 670

Acte de violență în Galați! Doi tineri, loviți cu bestialitate până au ajuns la spital

24 Oct 2023 514

IPJ Galați Bătaie până la sânge! Doi tineri au ajuns la spital

16 Oct 2023 696

Scandal la o cafenea! S-a lăsat cu focuri de armă

12 Dec 2022 2167

Scandal într-o locuință din Galați. Copil de 12 ani tăiat cu un ciob de sticlă de propriul tată. Bărbatul, reținut de polițiști

07 May 2022 974

Galați Șapte victime au ajuns la spital, dintre care patru înjunghiate, după o bătaie cu zeci de persoane

01 May 2022 1268

A provocat un accident rutier Fiul unui fost șef al Finanțelor Galați, beat în Mamaia

21 Jun 2015 4967