UPDATE Garda de Mediu Constanța, despre explozia urmată de un incendiu de pe platforma Rompetrol Rafinare

În data de 21.06.2023 orele 15:15, s-a produs o explozie urmata de un incendiu pe platforma Rompetrol Rafinare, uzina Rafinare, la instalația de prelucrare țiței hidrocracare blândă MHC.

Potrivit Gărzii de Mediu Constanța, comisarii Garzii de Mediu Constanta care s-au deplasat pe amplasament au constatat ca incendiul este localizat, arde în continuare cu flacără în instalația MHC.

„Produsul existent in instalatie este distilatul de vid, motorina grea. Instalația MHC este oprita. Se intervine cu mai multe echipaje de pompieri.  Laboratorul Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta a efectuat analize pentru determinari de formaldehida si COV, la limita amplasamentului, urmand sa emita buletinele de analiza“ - au mai precizat reprezentanții Gărzii de Mediului Constanța.

UPDATE: ora 18.10

La aceasta ora, incendiul a fost stins si se intervine ptr racirea instalatiei. Nu se mai degaja fum in atmosferă și nu se percepe miros, cu disconfort olfactiv.

Reamintim că, un incendiu cu degajări mari de fum a izbucnit în această după amiază la instalația de distilare a motorinei, iar pentru gestionarea cu eficiență a misiunii de stingere, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica, în jurul orei 15.00 pompierii au fost solicitați prin apel unic de urgență să intervină la Rafinăria Petromidia pentru lichidarea unui incendiu.

„Intervin peste 70 de pompieri din cadrul ISU Dobrogea. Din fericire nu au fost identificate victiume. Au fost trei angajați pe stația de hidrocracat care din fericire s-au autoevacuat. Intervenim cu 9 autospeciale de stingere, autospeciala pentru victime multiple, echipaj CBRN, 5 echipaje  SMURD, 8 SAJ și două autoscarări plus echipajele de pompieri din cadrul Rafinăriei.

Din ordinul inspectorului general de la nivelul IGSU s-a decis să vină în ajutor 9 autospeciale de la București-Ilfov, Ialomița, Călărași, Tulcea. De la ISU B-IF vin în ajutor 4 roboți de stingere. În jurul orei 15.44 a fost emis un mesaj RO-Alert pe raza localității Năvodari ca urmare a degajărilor mari de fum.
 
Totodată, echipajul CBRN a efectuat măsurători la fața locului și nu au fost identificate măsuri peste limita normală ce ar putea pune în pericol populația. Incendiul a izbucnit la instalația de hidrocracat. Intervenția este foarte dificilă. Colegii se focalizează pe localizarea și lichidarea incendiului după ce au fost făcute căutări de victime. Vom reveni cu cauza producerii incendiului“ - a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISu Dobrogea, Ana Maria Stoica. 



Citește și: 

LIVE VIDEOExplozie urmată de incendiu violent la Petromidia Năvodari. Planul Roșu de intervenție, activat (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Garda de Mediu Constanța a amendat firma care operează Rafinăria Petromidia, după explozia de vineri

03 Apr 2024 560

Oficial de la ISU Dobrogea despre explozia de la Rafinăria Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1104

LIVE VIDEO+TEXT Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari! Planul Roșu de Intervenție, activat (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 20116

Eroii zilei! Ei sunt pompierii care au intervenit la stingerea incendiului de la rafinăria Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO)

21 Jun 2023 4493

Doi pompieri răniți în timpul incendiului de la Rafinăria Petromidia Năvodari. Unul dintre aceștia, transportat la spital (GALERIE FOTO)

21 Jun 2023 2933

IGSU Prima misiune a autospecialei transport roboți, la incendiul de la rafinăria Petromidia Năvodari

21 Jun 2023 1371

RO ALERT Alertă emisă de autorități, în urma incendiului de la Rafinăria Midia Năvodari

21 Jun 2023 3148

LIVE VIDEO Explozie urmată de incendiu violent la Petromidia Năvodari. Planul Roșu de intervenție, activat (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Jun 2023 20223

A fost activat Planul Roșu de Intervenție Un an de la explozia de la Rafinăria Petromidia! Cum a avut loc tragedia

02 Jul 2022 1716

„Plecăm toți, ne întoarcem toți!“ Cine este pompierul erou care s-a aflat în mijlocul incendiului izbucnit la Rafinăria Petromidia

21 Feb 2022 2048

Raed Arafat a făcut anunțul Răniţii de la Petromidia transferaţi în Germania au fost operaţi. Care este starea acestora (video)

08 Jul 2021 2692

Explozia de la Petromidia Năvodari surprinsă de o cameră de supraveghere din zonă (video)

02 Jul 2021 21632

Zi de doliu la KMG International după decesul muncitorului de la Petromidia

25 Aug 2016 7218