Eveniment

Grupa de scafandri de luptă, de la Constanţa, vine astăzi acasă. Unde a fost şi de ce

O grupă de scafandri militari de la Divizionul 175 Nave Scafandri, unitate subordonată Centrului de Scafandri, a ajuns pe 5 iunie, cu o aeronavă C-130 Hercules de la Baza 90 Transport Aerian Otopeni, în Normandia, Franța, pentru a participa la festivitățile organizate cu prilejul împlinirii a 75 de ani de la desfășurarea celei mai mari operații aeropurtate, cunoscută sub denumirea de „Ziua Z”.
 
Scafandrii au executat activități de parașutare, împreună cu militari parașutiști din Belgia, Franța, Germania, Olanda, Marea Britanie și SUA, pentru a aduce un omagiu celor aproximativ trei milioane de soldați aliați, care au participat la Bătălia din Normandia din perioada iunie-august 1944, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.


Participarea scafandrilor militari români la evenimentele dedicate cinstirii memoriei milioanelor de oameni care au plătit tributul suprem pentru libertatea Europei reprezintă o premieră pentru Marina Militară Română și face parte din Planul cu activitățile internaționale ale Forțele Navale Române pentru anul 2019.

Scafandrii-parașutiști se întorc astăzi, în țară luni, cu o experiență unică, înregistrată în palmaresul divizionului din care fac parte.

Sursa foto: Pavel Sandu Facebook/Scafandri de lupta

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„100 pentru România” Proiect al Ministerului Apărării Naţionale. Adrian Onţică-comandantul Secţiei Scafandri de luptă (galerie foto)

02 Nov 2018 1213

Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul de decorare a Drapelului de Luptă al Centrului 39 Scafandri

15 Nov 2017 1567

Luptă între scafandri

15 Aug 2012 892

Scafandrii români au descoperit submarinul care a scufundat vasul Struma

15 Sep 2010 3229