Guru Bivolaru, cercetat si pentru trafic de persoane

Ministerul Justitiei din Romania a trimis Suediei o noua cerere de extradare pe numele lui Gregorian Bivolaru * La acuzatiile initiale se adauga acum trafic de persoane * Este vorba de doua firme controlate de MISA care trimiteau yoghine in Japonia, pentru a se prostitua * Presedintele si vicepresedintele MISA sunt si ei cercetati in acelasi dosar

Ministerul Justitiei din Romania a trimis partii suedeze, in urma cu doua zile, o noua cerere de extradare a yoghinului Gregorian Bivolaru. Solicitarea a fost semnata de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a II-a penala si are ca temei exercitarea urmaririi pentru savarsirea infractiunii de trafic de persoane, prevazuta si pedepsita de Legea nr. 678/2001. Aceasta este a doua cerere de acest fel formulata de Ministerul de Justitie, prima fiind trimisa Suediei pe 11 aprilie, iar Bivolaru era acuzat de intretinere de raporturi sexuale cu o minora.

Dupa numai doua zile de la prima cerere, yoghinii s-au mobilizat si au sarit in apararea celui pe care il considera semizeu. Filialele Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut din Suedia si Danemarca au organizat, la Malmo, o conferinta de presa in care au sustinut ca solicitarea de extradare emisa de autoritatile romane este nefondata, fapt ce reiese chiar din titlul conferintei de presa: "Cetatean roman care a depus cerere de azil politic in Suedia risca extradarea pentru o infractiune fara victima". In acest fel, oficialii MISA au incercat sa sustina nevinovatia lui Bivolaru, bazandu-se pe cooperarea fostei amante minore a lui Bivolaru, Madalina Dumitru care, dupa cum se stie, a retractat toate declaratiile pe care le facuse in fata procurorilor. De aceasta data s-a ingrosat gluma caci acuzatia de trafic de persoane este mult mai grava decat cea de intretinere de raporturi sexuale cu un minor. Este vorba despre o banuiala mai veche a anchetatorilor ca MISA ar fi trimis "iubite tantrice" in Japonia la prostitutie, sub pretextul ca ar dansa in cluburi. La descinderile din primavara anului trecut la diverse ashramuri ale MISA au fost vizitate si sediile a doua societati comerciale banuite ca s-ar fi ocupat de aceasta activitate. Administratorii celor doua societati, adepti MISA, sunt cercetati pentru aceasta infractiune. In acelasi timp, presedintele Nicolae Catrina si vicepresedintele MISA, Nicolae Trandafir sunt cercetati pentru complicitate la trafic de persoane. Desi filialele MISA fac o presiune puternica in Europa si vor sa il transforme pe guru intr-o victima a sistemului politic din Romania, autoritatile par, in sfarsit, decise sa mearga pana la capat cu ancheta in cazul intemeietorului celei mai controversate miscari "spirituale" din Romania.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitație importantă la Poliția din Constanța! Sunt vizate autospecialele IPJ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 814

RAJA Constanța Consumatorii din Năvodari, Sibioara și Corbu de Sus rămân fără apă la robinete

28 Apr 2024 2426

RAJA Constanța Se execută lucrări de întreținere a rezervoarelor din Năvodari, Sibioara și Corbu de Sus!

26 Apr 2024 411

DRDP Constanța Atenție! Se fac lucrări de întreținere pe Autostrada Soarelui

25 Apr 2024 406

RAJA Se oprește apa în Năvodari, Sibioara și Corbu de Sus! Vezi când

25 Apr 2024 442

RAJA Constanța Se oprește apa în localitățile Poiana, Săcele și Traian!

24 Apr 2024 394

CNSC a anulat procedura de atribuire a contractului de servicii de reparații și întreținere a autovehiculelor de la Canalel Navigabile SA

23 Apr 2024 357

RAJA ConstanțaSe oprește apa în localitățile Mihai Kogălniceanu, Culmea și Oituz!

18 Apr 2024 440

Primăria Hârșova a bătut palma cu Electro Bulgaru BMS SRL! Ce prevede contractul și care este valoarea

11 Apr 2024 468

Cumpărări directe Constanța Contract de servicii de amenajare și întreținere spații verzi încheiat de Primăria Cuza Vodă (DOCUMENT)

09 Apr 2024 609

Licitații publicePrimăria Constanța bagă milioane de lei în reparația locurilor de joacă (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 488

Licitații Constanța Primăria Techirghiol investește în lucrări de reparație și întreținere curentă a unor străzi asfaltate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 1140

Primăria Năvodari, județul Constanța a cumpărat servicii de mentenanță pentru iluminatul public

05 Mar 2024 684

Soluția oferită de magistrații Curții de Apel Constanța în procesul dintre Team Force Security SRL și mai multe societăți

02 Mar 2024 650

Ședință CLM Constanța Consilierii stabilesc costul mediu lunar de întreținere pentru beneficiarii de la Căminul pentru persoane vârstnice (DOCUMENT)

26 Feb 2024 690