Haine și parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, vândute pe rețele de socializare! Polițiștii au descins la locuințele suspecților

La data de 13 decembrie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5 au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în Municipiul București, într-un dosar penal de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.
 
Potrivit Poliției Capitalei, în fapt, în cursul anului 2023, trei persoane, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 22 și 46 de ani, ar fi comercializat, prin intermediul unor conturi create pe rețelele de socializare, produse de îmbrăcăminte și parfumuri, purtând însemnele unor mărci consacrate,  susceptibile a fi contrafăcute.
 

„Din cercetări, s-a stabilit că toate comenzile ar fi fost plasate, atât prin intermediul rețelelor de socializare,  prin transmiterea unui mesaj, cât și prin intermediul unei aplicații de mesagerie, iar produsele postate, ce purtau însemnele unor mărci consacrate, nu aveau o descriere sau un preț de vânzare, potențialul client fiind îndrumat să contacteze vânzătorul în privat, prin cele două modalități.
 
De asemenea, persoanele care administrau pagina ar fi pus la dispoziție o adresă din Sectorul 5, unde bunurile puteau fi vizualizate și probate de către potențialii clienți.
 
În vederea probării activității infracționale a bănuiților, la data de 13 decembrie 2023, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, fiind identificate  690 de produse de îmbrăcăminte și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, AWB–uri aferente livrărilor efectuate printr-o firmă de curierat, laptopuri, precum și 600 de  euro și 40.920 de lei“ - au mai precizta reprezentanții Poliției Capitalei.

 
Persoanele bănuite au fost depistate și conduse la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, față de cei doi bărbați a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.
 

„Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.
 
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“ - mai transmite sursa citată.

Citește și: 

UPDATE. Miercuri, 13 decembrieDNA face aproape 100 de perchezitii! Ar fi vizat sediul CJ Botoșani și sediul PSD (surse)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.