Iahtul "Princess Esra", banuit de o incursiune disimulata a Al-Qaida

Serviciile secrete au interzis accesul in Romania a doi turci cu vize de Irak pe pasaport

Doi cetateni turci, aflati la bordul unei ambarcatiuni de lux, au incercat ieri sa faca o escala in Portul Constanta * Autoritatile romane au interzis accesul pe teritoriul tarii al celor doi cetateni turci * Motivul a fost ca pasapoartele acestora aveau vize recente de Irak * Iahtul a fost avizat pentru ziua de 25 noiembrie * Ieri dimineata, la scara iahtului fusesera postati doi politisti de frontiera, care nu permiteau nimanui sa coboare de pe vas * Nici trecatorii nu au avut voie sa discute cu membrii echipajului aflati la bord * La ora 13.45, iahtul a parasit Portul Constanta * Surse din cadrul Politiei de Frontiera Constanta au confirmat faptul ca interdictia aplicata celor doi turci a avut legatura cu o potentiala amenintare terorista * Surse confidentiale ne-au declarat ca aceasta interdictie are legatura cu sosirea la Constanta a ministrului Transporturilor din Israel

Ieri dimineata, in dana 10 din Portul Constanta se afla acostat iahtul de lux "Princess Esra", sub pavilion Turcia. Primul semnal ca ceva este suspect in legatura cu aceasta ambarcatiune a fost faptul ca, de obicei, navele de agrement nu prea acosteaza in aceasta dana, rezervata de regula remorcherelor sau ambarcatiunilor utilitare. Nu am rezistat tentatiei si am incercat sa aflam adevarata poveste a acelei ambarcatiuni. Iahtul, de culoare rosie, cu o lungime de 36 de metri si dotat cu aparatura de navigatie de ultima generatie, se afla acostat cu pupa in cheiul danei 10. Apropiindu-ne de ambarcatiune, am putut observa asezata la vedere o emblema de mari dimensiuni, de genul blazoanelor familiale turcesti. Nu am reusit sa zabovim nici zece secunde, ca am fost imediat abordati de doi politisti de frontiera care ne-au explicat civilizat ca nu prea avem voie sa stationam in fata ambarcatiunii. Ne-am dat imediat seama ca cei doi politisti se aflau in misiune si supravegheau zona. Din vorba in vorba, am aflat ca la bordul iahtului se aflau doi cetateni turci si patru membri de echipaj ("slugi", in opinia politistilor). Politistii aveau misiunea de a nu permite nici unui membru de echipaj sau celor doi turci sa coboare pe cheu, pe teritoriul romanesc. Acest aspect, uimitor pentru noi, ne-a determinat sa investigam mai in amanunt situatia. In timp ce stateam de vorba cu politistii, un individ de cetatenie rroma a incercat sa intre in vorba, de pe mal, cu unul dintre membrii echipajului de pe iaht, intrebandu-l ceva in limba turca. Imediat, politistii au intervenit, sugerandu-i intrusului sa paraseasca de urgenta zona si sa inceteze la fel de rapid sa mai comunice cu echipajul. Observand ca gluma se ingrosa, am parasit si noi zona.

Turcii fusesera recent in Irak

Contactandu-ne sursele din cadrul Politiei de Frontiera, am aflat ca turcilor nu li s-a permis accesul in Romania deoarece pe pasapoartele lor au fost identificate vize recente de Irak, fapt care dovedea ca acestia fusesera in zona unde gruparea terorista "Al-Qaida" inca mai are multiple legaturi si influente. Avand in vedere recentele atentate produse in Turcia, ce au avut ca rezultat zeci de victime, prezenta acestor cetateni turci, indiferent de calitatea lor de turisti, a fost neagreata de autoritatile romane. Prezenta iahtului turcesc "Princess Esra" zilele acestea in Constanta a fost luata drept o coincidenta cel putin dubioasa de catre serviciile secrete romanesti, mai ales ca, astazi, in orasul nostru este asteptat sa soseasca ministrul Transporturilor al statului Israel. Cunoscand faptul ca "Al-Qaida" are ca tinta tot ce reprezinta statul Israel, gestul autoritatilor romane a fost foarte bine gandit. Reporterii nostri au urmarit in permanenta activitatea de la bordul iahtului, pana in jurul orei 13.45, cand ambarcatiunea a parasit cheiul danei 10 si a dublat cele doua faruri de iesire din Portul Constanta. Din punctul de vedere al Politiei de Frontiera, interdictia aplicata celor de la bordul vasului a fost incadrata in categoria actiunilor care vizeaza siguranta nationala.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 538

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 459

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 537

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele

11 Mar 2024 1329

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1307

Cumpărări directe Constanța CS Axiopolis Cernavodă, achiziție de echipament sportiv în valoare de peste 125.000 lei (DOCUMENT)

09 Mar 2024 575

Deputata Cristina Rizea a participat dezbaterea despre femei și abuzurile sexuale din lumea sporturilor, la Bruxelles

08 Mar 2024 471

Cea de-a treia ediție a evenimentului Ovidio Running, prezentată la Universitatea Ovidius din Constanța (FOTO)

07 Mar 2024 414

Natație Constanța Cristian Zburlea, cea mai bună performanță a băieților născuți în 2012 la Cupa Rotary Contratimp 2024 (GALERIE FOTO)

06 Mar 2024 781

Achiziții Constanța Primăria Crucea solicită ofertă de preț pentru construirea unui teren de sport cu balon la Băltăgești (DOCUMENT)

04 Mar 2024 434

Universitatea „Ovidius” Constanța Facultatea de Educație Fizică și Sport organizează o conferință de presă prilejuită de lansarea unui nou eveniment din cadrul proiectului SCORE

04 Mar 2024 341

Condamnări după furtul mai multor scule dintr-o anexă a hotelului Iaki, aparținând „Regelui“ Gheorghe Hagi

01 Mar 2024 817

Academia Hagi 2015, câștigătoare la „Brașov Indoor Cup 2024“. Grupa 2012, argint la „Enjoy Sport's Winter Cup 2024“ (GALERIE FOTO)

29 Feb 2024 1063

Ședință CLM Constanța Se revocă dreptul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța de a folosi gratuit un imobil din municipiu (DOCUMENT)

29 Feb 2024 634

Sala de Sport a Şcolii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanța ar putea fi închiriată. Deciza aparține consilierilor locali (DOCUMENT)

29 Feb 2024 620