IGSU Peste 1.200 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Constanța, în topul județelor cu multe intervenții

Pompieri. Foto: Facebook/IGSUZiua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii din întreaga țară! Cele mai numeroase misiuni au fost derulate în zona București-Ilfov și în județele Iași, Constanța și Timiș.

Potrivit IGSU, peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.074 de cazuri din totalul de 1.270 de situații de urgență gestionate).

Totodată, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 41 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 152 misiuni pentru protecția comunităților.

Echipajele de descarcerare au intervenit în 3 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele implicate în accidente rutiere.

De asemenea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 19 persoane aflate în dificultate.

„În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost transmise 27 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 9 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele: Brașov (6), Harghita (2) și Vrancea (1), precum și 18 mesaje privind producerea fenomenelor meteorologice periculoase, în județele: Bacău (2), Botoșani (2), Caraș-Severin (3), Iași (1), Prahova (1), Hunedoara (2), Neamț (3), Suceava (4), Timiș (1), Tulcea (3)“ - au precizat reprezentanții IGSU.


Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗O misiune complexă a avut loc ieri, în județul Botoșani, pe raza municipiului Dorohoi, în urma producerii unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Ajunse la fața locului, echipajele de intervenție au constatat că în urma impactului puternic au rezultat 10 victime (dintre care șapte copii), iar o persoană a rămas încarcerată. Salvatorii au acționat pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor șoferului aflat între fiarele contorsionate ale mașinii. Toate victimele au fost evaluate la fața locului, iar ulterior au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

❗O altă intervenție, care a necesitat atenție sporită din partea pompierilor vasluieni, a avut loc în zona localității Vetrișoaia, unde echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un imobil. În momentul sosirii la locul evenimentului, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă, la întreaga construcție, cu posibilitatea de propagare la vecinătăți. Cu eforturi susținute, salvatorii au limitat propagarea și au lichidat incendiul în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.

„Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

Astfel, în data de 01.06.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 438 de pompieri și 186 mijloace tehnice.



Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au precizat reprezentanții IGSU


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier în apropiere de localitatea Greci, județul Tulcea! (FOTO)

15 May 2024 446

ISU Argeș - Incendii

15 May 2024 224

IGSUBilanțul misiunilor

15 May 2024 223

ISU BihorDetașamentul 2 de Pompieri Oradea sărbătorește 30 de ani de la înființare

14 May 2024 218

Știri Constanța Cine este bărbatul care s-a aruncat de pe podul de la Agigea? (VIDEO)

14 May 2024 2223

ISU Dobrogea Proiect de modernizare pentru Sediul Detașamentului de Pompieri Constanța-Port și Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție, în dezbatere (GALERIE FOTO)

14 May 2024 293

Un bărbat de 37 de ani s-a aruncat de pe podul rutier Agigea. Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța (VIDEO)

14 May 2024 1414

UPDATE Pompierii, în alertă Incendiu în Constanța, pe bulevardul Tomis! (FOTO+VIDEO)

13 May 2024 1127

UPDATE Județul Constanța Desfășurare de forțe pentru stingerea unui incendiu în Corbu - O casă, în flăcări (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 May 2024 2569

O nouă generație de salvatori se alătură echipei ISU Constanța (FOTO)

09 May 2024 566

Știri Constanța Incendiu la o casă din localitatea Chirnogeni. Au intervenit pompierii

08 May 2024 618

Județul Constanța Accident între un autoturism și un biciclist la ieșire din localitatea Săcele. O victimă a decedat

08 May 2024 820

Constanța Pericol de explozie în stațiunea Mamaia. Intervin salvatorii

06 May 2024 723

Îți dorești să lucrezi la Pompieri? ISU Dobrogea caută să ocupe prin încadrare directă 12 posturi de execuție

06 May 2024 1417

Suceava Patru case de la Valea Moldovei afectate de un incendiu (GALERIE FOTO)

05 May 2024 728