Incendii de pădure pe coasta Mării Negre în Rusia. Ce a dus la producerea incidentului

Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: ISU Tulcea
  • Sute de pompieri încearcă să stingă mai multe incendii de vegetaţie izbucnite în apropierea oraşului Gelendjik de la Marea Neagră, una dintre cele mai populare staţiuni din Rusia, a anunţat miercuri primarul local, transmite agerpres.ro.
 
Într-o postare pe Telegram, primarul Alexei Bogodistov a declarat că 441 de persoane, peste 80 de autovehicule, avioane şi elicoptere de stingere a incendiilor au fost desfăşurate în lupta cu flăcările, care au cuprins o suprafaţă de 118 hectare.

Marţi, administraţia locală le-a cerut locuitorilor să se ofere voluntari pentru a ajuta serviciile pentru intervenţii de urgenţă.

„Imagini video distribuite online prezintă dealurile împădurite ce se înalţă în apropierea oraşului cuprinse de flăcări.

Incendiile forestiere sunt rare pe coasta umedă a Mării Negre din Rusia, însă o mare parte din Europa a fost afectată în această vară de o serie de valuri de căldură, situaţie care a condus la izbucnirea incendiilor de vegetaţie pe întregul continent“, mai informează sursa.


Citește și:

Ministerul Apărării britanicNu există încă o dovadă definitivă că Evgheni Prigojin a murit

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Volodimir Zelenski - „Rusia a pus Ucraina şi pe toţi europenii la un pas de un dezastru atomic“

26 Aug 2022 1322

Rusia, acuzaţii la adresa SUA. Două avioane americane ar fi lansat bombe cu fosfor în Siria

09 Sep 2018 1155