UPDATE. Incendiu devastator Constanța Primarul Vergil Chițac caută soluții împreună cu reprezentanții asociației de proprietari

Primarul municipiului Constanța Vergil Chițac s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții asociației de proprietari din imobilul de pe strada Nicolae Grindeanu din Constanța, afectat de incendiul devastator de noaptea trecută. 

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, edilul a mobilizat furnizorii de utilități să repare instalațiile deoarece mulți dintre locatari doresc să revină în apartamentele lor. 

Reamintim că, 35 de apartamente au fost afectate de incendiul izbucnit la un imobil de pe strada Nicolae Grindeanu din municipiul Constanța. 

Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, 35 de apartmente au fost afectate de flacără. 

Totodată, Primaria Municipiului Constanța a identificat un bloc cu 23 de apartamente disponibile in caz de nevoie.

De asemenea, amintim că, în prag de sărbători, mai multe apartamente dintr-un bloc situat pe strada Nicolae Grindeanu din Constanța au fost avariate de incendiu, fum și apa folosită de către pompieri. La mai puțin de 10 zile până la Crăciun, oamenii au ieșit, speriați, doar cu ce aveau pe ei, în pijamale și cu o geacă pusă în fugă. S-au refugiat pe terasa de la ultimul etaj sau țipau disperați de la balcoane să fie salvați de către pompieri.Peste 100 de persoane au fost coborâte cu autoscările prezente, în număr de trei, la incendiu. 


UPDATE: Oficial de la Primăria Municipiului Constanța 

Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, viceprimarul Ionuţ Rusu, împreună cu reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi ai Biroului Apărare Civilă, Sănătate şi Securitate în Muncă şi Situaţii de Urgenţă s-au întâlnit astăzi cu rezidenţii ansamblului de locuinţe afectat de incendiul izbucnit noaptea trecută în parcarea subterană a unui bloc situat pe strada Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu.


S-a discutat despre gestionarea eficientă a acestei situaţii. Se va acţiona pe două paliere prin implementarea unor măsuri care vizează refacerea construcţiei şi ajutorul acordat persoanelor care nu au un adăpost.

"Trebuie să acţionăm rapid. Am creat un grup de lucru cu care să lucrăm şi să discutăm concret cu toate părţile implicate. Astăzi, am luat legătura cu cei de la RAJA, vor face un deviz necesar pentru demararea lucrărilor de refacerea a instalaţiilor de apă şi canalizare. În momentul de faţă, se fac cercetări. După finalizarea acestora vom interveni pentru igienizarea zonei, pentru ca persoanele evacuate să se poată muta într-un timp cât mai scurt", a declarat primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac.


În prezent, echipele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială desfăşoară anchete sociale. În urma discuţiilor cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari se va face o listă cu persoanele care au nevoie de cazare.

"Ştiu că o parte din dumneavoastră nu are unde să stea în perioada următoare. Din acest motiv avem un partener care ne va ajuta cu 23 de apartamente pe care ni le va pune la dispoziţie. Împreună vreau să identificăm familiile care au nevoie de o locuinţă", a declarat viceprimarul municipiului Constanţa, Ionuţ Rusu.

Siguranţa bunurilor reprezintă o altă problemă semnalată de proprietari. Echipajele Direcţiei Generale Poliţia Locală sunt pe teren pentru a securiza zona, 24 de ore din 24.


În ceea ce priveşte siguranţa clădirii, Inspectoratul de Stat în Construcţii va demara o expertiză tehnică pentru a verifica siguranţa clădirii.

În plus, autoritatea locală va crea un cadru comun pentru a identifica soluţii pentru reabilitarea faţadei blocurilor afectate de incendiu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Pompierii, în alertă Incendiu în Constanța, pe bulevardul Tomis! (FOTO+VIDEO)

13 May 2024 1114

UPDATE Județul Constanța Desfășurare de forțe pentru stingerea unui incendiu în Corbu - O casă, în flăcări (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 May 2024 2508

UPDATE Incendiu puternic la o hală în județul Suceava. A fost transmis mesaj RoAlert (VIDEO)

12 May 2024 540

Din cauza unei defecțiuni la o sobă a ars hornul unei case, în municipiul Constanța

12 May 2024 481

Intervenția în situația producerii unui incendiu la Judecătoria Tulcea-Tema unui exercițiu de antrenament organizat de Jandarmeria Tulcea (FOTO)

11 May 2024 397

Județul Constanța Explozie de butelie în localitatea General Scărișoreanu! Intervin pompierii

09 May 2024 659

UPDATE Pompierii, în alertă Incendiu în centrul Constanței! (FOTO+VIDEO)

08 May 2024 1624

Știri Constanța Incendiu la o casă din localitatea Chirnogeni. Au intervenit pompierii

08 May 2024 610

Județul Tulcea Pompierii, în alertă - O casă a fost mistuită de flăcări!

06 May 2024 476

Constanța Pericol de explozie în stațiunea Mamaia. Intervin salvatorii

06 May 2024 717

Medgidia. Minor decedat după un incendiu provocat. Tribunalul Constanța a fixat un nou termen în dosar

06 May 2024 467

Accident la intersecția străzilor Mangaliei cu Caraiman, în municipiul Constanța. Două autoturisme implicate (FOTO)

06 May 2024 1320

UPDATE Incendiu într-un apartament în municipiul Constanța. Pompierii intervin

06 May 2024 944

Suceava Patru case de la Valea Moldovei afectate de un incendiu (GALERIE FOTO)

05 May 2024 723

UPDATE. Constanța Incendiu la un apartament din Mangalia. Intervin pompierii

05 May 2024 775