Intervenție de urgență la un festival de la Costinești! Au intervenit cadrele medicale, polițiștii și jandarmii (GALERIE FOTO+VIDEO)

Cadrele medicale de la Ambulanță au intervenit seara trecută la un festival ce se desfășoară în stațiunea Costinești. Din primele informații o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale după ec a suferit un traumatism la mână. 

La același eveniment din Costinești au intervenit și polițiștii și jandarmii care au verificat unele persoane suspecte. 

Amintim că în stațiunea Costinești se desfășoară Festivalul „Beach, Please !”, un eveniment de muzică trap, rap și hip & hop.

UPDATE: 

Cea de a doua zi de desfășurare a festivalurilor „Beach, please!” și „Sunwaves 30” a fost una fără evenimente negative.

Potrivit Grupării Mobile de Jandarmi principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță.

Măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalurilor au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror fapte antisociale.

Obiectivul de prevenire a fost atins și nu au fost înregistrate incidente de ordine publică.

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, în colaborare cu reprezentanții I.P.J. Constanța, au realizat o serie de activități cu caracter preventiv în urma cărora persoanele interesate au fost informate cu privire la efectele consumului de substanțe interzise.

De asemenea, în domeniul prevenirii incendiilor, inspectorii I.S.U. Constanța au desfășurat controale la operatorii economici pentru a preveni producerea unor incidente și a verifica respectarea tuturor condițiilor de siguranță.


Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încercă să vândă substanțe interzise. Astfel, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanța și jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi „TOMIS” Constanța au aplicat 19 amenzi în valoare de 9390 lei (dintre care 17 sancțiuni fiind aplicate la regimul rutier, potrivit OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice) și un avertisment.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 37 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere.

Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar in zona de desfășurare a festivalurilor, atenția forțelor de ordine fiind concentrată și în punctele de comunicație care fac legătura cu litoralul.
Structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează proactiv, desfășurând activitati pe mai multe paliere, la nivel național, inclusiv în locuri de îmbarcare/debarcare a pasagerilor, pentru depistarea persoanelor cu preocupări ilegale care intenționează să se deplaseze la Constanța. În urma unei astfel de actiuni,  jandarmii bucureșteni, în această dimineață, în Gara de Nord, au depistat și oprit  3 persoane din Ungaria, ce se îndreptau spre Constanța, având asupra lor mai multe plicuri cu substanțe interzise. Celor trei bărbați le-au fost întocmite actele de sesizare, fiind predați reprezentanților BCCO București pentru continuarea cercetărilor. 

De asemenea, reprezentanții Poliției Locale Constanța, în cooperare cu forțele Ministerului Afacerilor Interne, au depistat doi bărbați din București în timp ce încercau să comercializeze substanțe interzise în zona Festivalului Sunwaves din Mamaia. Cele două persoane au fost interceptate, legitimate și conduse la sediul DGPL Constanța pentru luarea măsurilor legale. 

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor aflate la cele trei posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța și de cel al UPU-SMURD Constanța au acordat sprijin participanților, în următoarele situații:

- 54 traumatisme diverse (escoriații, contuzii, etc.);  

- alte 113 cazuri cu afecțiuni medicale diverse (probleme cardiace, reacții alergice, etc.)

Două persoane au avut nevoie de investigații suplimentare și au fost transportate la spital. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aproape 450 de poliţişti din Constanța, în misiune pentru asigurarea siguranței publice în acest week-end

26 Apr 2024 481

Peste 140 de persoane depistate cu substanțe interzise la festivalurile din Mamaia și Costinești

03 May 2023 765

Polițiștii și specialiștii Antidrog, prezenți la festivalurile din stațiunile Mamaia și Costinești

01 May 2023 855

Aglomerație pe plaja de la Costinești Festivalul „Beach, please“ a ajuns la ultima seară. Ce nume vor urca pe scenă duminică (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2023 1859

Jandarmii Grupării Mobile Constanța, prezenți la un festival de muzică de la Costinești

29 Apr 2023 1251

Harry Tavitian Trio, concert la Teatrul de Vară din Costineşti

09 Aug 2019 2313

Vezi ce trupe cântă la festival Out of Doors Fest a ajuns la ediţia cu numărul trei

13 Jul 2015 1875

Comunicat de presa - Festival de parasutism la mare! Black Sea Days, 3-7 septembrie 2014, la Costinești - 3 septembrie 2014

03 Sep 2014 1421

3-7 septembrie Festival de paraşutism pe plaja de la Costineşti

03 Sep 2014 2076