Judecata dintre CJC şi Fundaţia Fantasio, suspendată

Judecata dintre Consiliul Judeţean Constanţa, în calitate de „reclamant”, şi Fundaţia Fantasio, în calitate de „pârât”, a fost suspendată la data de 27 ianuarie, conform portalului instanţelor de judecată.
 

Dosarul cu numărul 5260/118/2014 a fost înregistrat la data de 8 decembrie 2014 pe Secţia civilă a Tribunalului Constanţa, având obiectul „pretenţii”.
 
În şedinţa din data de 27.01.2015, soluţia magistraţilor a fost următoarea: „În temeiul art. 411 alin. 1 pct.2 C. proc. civ., suspendă judecata pentru lipsa părţilor. Cu recurs pe durata suspendării. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 27.01.2015.”
 
Acesta nu este primul proces suspendat al CJC-ului în anumite dosare. Unul dintre procesele în care CJC este implicat şi pe care instanţa le-a suspendat este cel cu Soti Cable Neptun. Este vorba tocmai despre societatea care, cu câteva zile în urmă, apărea într-o analiză a publicaţiei Gândul, ca fiind firma câştigătoare a celor mai mari contracte de publicitate la nivel local.
 
Citeşte şi
Reîntors la muncă, Nicuşor Constantinescu face ravagii în dosarele din instanţă ale CJC? Procesul cu Soti Cable Neptun, suspendat. Răspunsul şefului CJC - „Nu ştiu, nu pot lua legătura cu juriştii“
 
Cât despre Fundaţia Fantasio, aceasta a fost înfiinţată pe 25 martie 2005, printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Constanţa. Fundaţia Fantasio Constanţa a avut drept de administrare asupra imobilului „Pavilion Expoziţional Constanţa“, proprietate publică a Judeţului Constanţa încă din 2009, ca urmare a unei hotărâri a CJC.
 
Într-o şedinţă a CJ Constanţa, la începutul lunii decembrie a anului trecut, pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de hotărâre pentru modificarea HCJ nr. 199/03.10.2014 privind încetarea dreptului de administrare a Fundaţiei Fantasio Constanţa asupra Pavilionului Expoziţional Constanţa, proprietate publică a Judeţului Constanţa. Proiectul a fost votat de toţi consilierii prezenţi, astfel că obiectivul a revenit Consiliului Judeţean după data de 15 ianuarie.

Potrivit actului constitutiv, Fundaţia Fantasio are ca obiectiv „dezvoltarea unei vieţi culturale - diversificate şi competitive - ca element definitoriu pentru afirmarea identităţii şi coeziunii sociale în spaţiul cultural dobrogean“.

 
Precizăm că, în luna iunie 2014, CJC şi Fundaţia Fantasio au ajuns în instanţă, prima solicitând pretenţii de la cealaltă.
 

„S-a făcut o plată nelegală pentru Zilele Recoltei (n.r. Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean). Este celebrul dosar în care este anchetat şi preşedintele (n.r. Nicuşor Constantinescu), unde noi am contestat decizia Curţii de Conturi în instanţă, dar s-a suspendat procesul, întrucât este dosar penal. DNA a cerut suspendare. Ca atare, consider că acea decizie este făcută în mod abuziv, pentru că şi în alţi ani s-a făcut şi n-a fost considerată plată nelegală. Anul trecut, aşa a fost decizia. Noi am contestat-o în instanţă, că altă cale de atac nu avem, dar pentru că s-a suspendat acum, noi avem obligaţia de a duce la îndeplinire decizia“, declara, în luna iunie 2014, Cristinel Dragomir, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Citeşte şi
Adio, dar rămâi cu mine! Fundaţia Fantasio lasă din mână Pavilionul Expoziţional Constanţa abia după 15 ianuarie

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.