Judecătoria Mangalia Victimele accidentului din 2 Mai fac declarații cutremurătoare - „Am coșmaruri noaptea. I-am văzut pe cei doi decedați”



La ultimul termen de judecată în dosarul 2 Mai, la Judecătoria Mangalia, victimele și familiile acestora au fost chemate la audieri. Declarațiile sunt sfâșietoare:

Am avut patru intervenții chirurgicale până în prezent. Trei la mână și una la picior.  Am avut transplant de nerv. Este o operație foarte grea. A durat aproape 10 ore. (…) Viața mea s.a schimbat radical după acest accident. Nimic nu mai este la fel. Am fost la psiholog o perioadă.  Am avut nevoie de tratament de specialitate. Nu am putut sa ies din casă. Am coșmaruri noaptea.  Și îmi este frică să merg cu mașina. I-am văzut pe cei doi decedați. Eram colegi de facultate si foarte buni prieteni.  Sunt imagini pe care nu le pot descrie.​ Am o mână imobilizata acum. Nu mai face multe activități din cauza rănilor. Voiam să aplic pentru un post de stuardeză dar nu mai pot face asta. Din cauza accidentului”, a declarat în instanță Ionescu Cristina Iuliana, victimă.

În timpul ședinței de judecată, unul dintre avocații lui Vlad Matei Pascu a solicitat indicarea unui cont bancare, iar din sală i s-a replicat:
"Credeți că puteți cumpărat totul cu bani"  și "Ne puteți da copiii înapoi?"

A fost audiată și bunica Robertei Dragomir, tânăra care a murit în accidentul din 2 Mai:

Sunt foarte afectată de pierderea nepoatei. Toată familia este afectată. Mergem des la biserica și la cimitir. A locuit cu mine de la 2 ani. Am avut o relație foarte apropiată cu nepoata mea. Eram o familie frumoasă.  Părinții sunt foarte afectați. Plângem când vedem poza ei. Mergem des atât la locul accidentului dar și la mormânt”, a declarat Voinea Ruxandra.

Cea de-a doua victimă rănită în 2 Mai, Coniac Alexandru, a făcut dezvăluiri cu privire la urmările accidentului.

În urma accidentului, viața mea s-a schimbat la 180 de grade. Mi-am pierdut locul de muncă. Recuperarea mea va dura 2 ani, potrivit medicilor. Nu voi putea folosi mâna la munci fizice. Recuperarea va fi de aproximativ 80 %. Nu va fi o recuperare completă.  Este necesar să fac în continuare  ședințe de fizioterapie și chinetoterapie. În urma accidentului, am dobândit temeri mari. Am o mare frică de tot ce tine de mașini.  Am coșmaruri și voi avea coșmaruri în continuare.  Îi visez mereu pe cei doi decedați. Erau foarte buni prieteni. Ce am văzut la locul accidentului... Nu pot descrie în cuvinte ce am văzut. Viata mea s-a schimbat total. Îmi este mai greu la facultate. Sunt în ultimul an la facultate. Urmează să susțin licența”, a spus tânărul.


Mama Robertei a fost audiată la ultimul termen de judecată.  Citește declarația integral aici.

Doar a venit în sicriu. Sicriul era sigilat. Era atât de zdrobită încât nu a putut fi îmbrăcată. Ultima oară am văzut-o în viață când a plecat de acasă. Roberta era o persoană sociabilă, voia să devină profesor. Era iubită de colegi



Citește și:
Audieri în Dosarul 2 Mai Imaginile tragediei, în cuvinte - Mama lui Sebi - „Viața noastră ca familie s-a terminat. Cimitirul a devenit o a doua noastră casă”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Audieri în Dosarul 2 Mai Imaginile tragediei, în cuvinte - Mama lui Sebi - „Viața noastră ca familie s-a terminat. Cimitirul a devenit o a doua noastră casă”

09 May 2024 583

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Lilianei Trandafir, secretar la Comuna Oltina, județul Constanța (DOCUMENTE)

07 May 2024 619

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Dorinei Ciuraru, inspector la Comuna Mihail Kogălniceanu (DOCUMENTE)

07 May 2024 997

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Petrică Răducan, secretar general la Comuna Istria (DOCUMENTE)

05 May 2024 563

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Anișoarei Brașovanu secretar general UAT la Comuna Gârliciu (DOCUMENTE)

04 May 2024 517

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Vasilicăi Olteanu secretar general UAT la Comuna Siliștea (DOCUMENTE)

02 May 2024 628

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Simonei Elena Radu, consilier achizițiii publice la Comuna Cerchezu (DOCUMENTE)

02 May 2024 563

Declarații de avere Constanța Elena Poteleanu, secretarul general al comunei Mihai Viteazu, avere și interese. Soțul său este preot (DOCUMENTE)

30 Apr 2024 647

Minivacanța prilejuită de ziua de 1 Mai și Sărbătorile Pascale. Structurile MAI fac declarații (VIDEO)

30 Apr 2024 522

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Niculinei Parosanu, secretar general la Oraș Techirghiol (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 927

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei Cojocaru, secretar general al comunei Topalu (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 396

Ministerul Justiției despre dosarul 2 Mai „Nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare cu privire la procedura care s-a desfăşurat în acest dosar“

25 Apr 2024 469

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Georgianei Ivan, secretarul general al comunei Limanu (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 477

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 956

Declarații avere Constanța Averea și interesele Ionelei Adriana Sava, secretar general, UAT Horia (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 518