Județul Constanța Șoferi beți sau drogați, depistați în trafic în minivacanța de 1 mai

Sursa foto: IPJ ConstanțaLa data de 30 aprilie spre 1 mai a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier și al formațiunilor rutiere au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea accidentelor de circulație, prin depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.  Acțiunea a fost coordonată de polițiști din cadrul Direcției Rutieră din Poliția Română.
 
Potrivit unui comunicat al IPJ Constanța, în urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002, în valoare totală de aproximativ 42.000 de lei.
 
Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 10 permise de conducere, dintre care 3 pentru conducere sub influența alcoolului, unul pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier, iar restul pentru alte abateri, și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.
 
De asemenea, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul circulației rutiere.
 
Exemple:
 
La data de 1 mai a.c., în jurul orei 01.40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 24 de ani, care a condus un autoturism, pe DC 86, în orașul Năvodari, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, fiind condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
 
La data de 1 mai a.c., în jurul orei 01.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 19 de ani, care a condus un autoturism, pe DC 6, în  stațiunea Costinești, fiind influența substanțelor psihoactive.
Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la metamfetamină.
Ulterior, a fost condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice, pentru stabilirea prezenței substanțelor psihoactive în sânge.

 
La data de 1 mai a.c., în jurul orei 02.10, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au identificat un bărbat, de 20 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, fiind influența substanțelor psihoactive.
Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la benzodiazepină.

Ulterior, a fost condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice, pentru stabilirea prezenței substanțelor psihoactive în sânge.
 
La data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 23.10, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au identificat un bărbat, de 55 de ani, care a condus un autoturism, strada Mircea cel Bătrân, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, fiind condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
 
În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiuni ale polițiștilor în zona școlilor din Constanța și Mihail Kogălniceanu. Au fost aplicate mai multe amenzi

17 Feb 2024 739

Razie a polițiștilor IPJ Constanța în stațiunea Neptun! Au fost aplicate mai multe amenzi (GALERIE FOTO)

17 Feb 2024 643

Razie de amploare în municipiul Constanța! Au fost aplicate mai multe amenzi (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Feb 2024 1111

Razie a polițiștilor în municipiul Constanța. Au fost aplicate mai multe amenzi

02 Dec 2023 987

Județul Constanța Razii de amploare în comunele Agigea și Valu lui Traian. Au fost aplicate mai multe amenzi

03 Jun 2023 1373

Razie de amploare în județul Constanța. Au fost aplicate mai multe amenzi

08 May 2023 1142

Razii de amploare în judeţul Constanţa! Au fost aplicate mai multe amenzi

08 Jan 2023 1550

Razie de amploare a polițiștilor IPJ Constanța. Mai mulți șoferi beți, fără permis sau sub influența substanțelor interzise depistați în trafic (galerie foto)

20 Apr 2019 4066

Razia politiștilor constănțeni pe bulevardul 1 Mai. Autobuzele RATC, verificate

17 Jan 2018 1989