Libertatea lui Strutinsky, decisă de judecătoarea care l-a scos din arest pe Nicuşor Constantinescu? (rechizitoriu)

Sorin Gabriel Strutinsky, cunoscut şi ca „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, află, luni, dacă iese din arest. Omul de afaceri a contestat decizia judecătorului Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, care l-a menţinut în arest preventiv. Bourceanu i-a respins cererea lui Strutinsky de revocare a arestului preventiv şi cererea de înlocuire a arestului preventiv cu cea a controlului judiciar sau cu cea a arestului la domiciliu, ca nefondate.
 
Potrivit unor surse avocăţeşti, contestaţia lui Sorin Gabriel Strutinsky va fi analizată, luni, de judecătoarea Valentina Boboc, din Curtea de Apel Constanţa. Strutinsky a fost deferit Justiţiei de Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, actualul şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi este acuzat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)


Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, în luna februarie, Valentina Boboc a anulat mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, de judecătorul Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa, şi a luat faţă de Constantinescu măsura arestului la domiciliu.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial! Cererea lui Sorin Strutinsky, respinsă la Constanța

17 Sep 2021 2132

Veste bună pentru Sorin Strutinsky. Poate lua legătura cu Nemirschi, cu Hortolomei-Moscu, dar şi cu Valentin Gheorghe Ionescu (rechizitoriu)

23 Jun 2016 2839

Veste bună pentru Sorin Strutinsky de la judecătoarea Valentina Boboc (rechizitoriu)

13 Feb 2016 2795

Sorin Strutinsky cu cerere de revocare a controlului judiciar. Pronunţarea amânată pentru data de 12 februarie

09 Feb 2016 1749

Sorin Strutinsky rămâne sub control judiciar

24 Oct 2015 1763

Hotărârea, luată de judecătoarea Valentina Boboc „Trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu nu iese din arest (referat propunere arestare + rechizitoriu )

08 Apr 2015 2394

Sorin Gabriel Strutinsky menţinut în arest de judecătoarea Valentina Boboc (rechizitoriu + referat propunere arestare)

07 Apr 2015 2145

Sorin Gabriel Strutinsky, în faţa judecătoarei Valentina Boboc, din Curtea de Apel Constanţa (rechizitoriu)

07 Apr 2015 1919