LIVE Se deschid încă patru containere cu bușteni, în Portul Constanța Sud Agigea

  • Încă patru containere cu bușteni se deschid în Portul Constanța Sud Agigea.
  • Problema deșeurilor din județul Constanța nu este o noutate din punct de vedere informațional.
În aceste momente, are loc deschiderea a încă patru containere cu bușteni, în Portul Constanța Sud Agigea.

Reprezentanți ai Gărzii de Mediu și ai Procuraturii sunt prezenți la deschiderea containerelor.

Săptămâna trecută a fost oprit un alt transport de bușteni, care pleca din județul Prahova.

Și la evenimentul de astăzi, este vorba despre aceiași firmă exportatoare din județul Pravova, însă acum nu mai erau trimiși în China, ci trebuiau să ajungă în Pakistan. Este vorba despre 40 mc per container. Deci, 160 mc în total. Firma se numește Best Wood Import Export SRL, sat Bodești,  județul Prahova.

Potrivit Confidas.ro., firma are ca administrator și asociat unic pe Dobre Gabriela Ramona. Societatea a fost înființată în anul 2019, și nu are conexiuni cu alte firme. Această firmă a solicitat înscrierea în programul IMM Invest România!

Problema deșeurilor din județul Constanța nu este o noutate din punct de vedere informațional. Așa cum am prezentat anterior peste 3.000 de tone au fost oprite de comisarii de mediu de la intrarea în țară, încă de la începutul anului. Zeci, chiar sute de amenzi au fost aplicate inclusiv primăriilor din județ pentru nerespectarea legislației actuale și pentru alte probleme.
 
Iată că pe data de 8 iunie 2021, Garda de Mediu Constanța a întreprins o acțiune de verificare în trei localități constănțene, tema fiind verificarea vehiculelor scoase din uz. Acțiunea s-a desfășurat în două echipe, una a verificat la Agigea, iar cealaltă la Cuza Vodă și Medgidia.

În total, au fost 13 controale pe această tematică, care s-a lăsat cu 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 266.000 de lei, 1 singur avertisment și o suspendare activitate, cât și o notificare prealabilă în vederea suspendării activității. Verificările au fost la 8 societăți și 3 persoane fizice.

Mai exact, comisarii au găsit, atât la persoane fizice, cât și la societăți, faptul că dezmembrau mașini și ardeau fără autorizații, inclusiv în propriile curți resturile, rezultând un miros insuportabil și o poluare a zonei. Așa cum se vede în imagini, mizeria este de nedescrisă, iar în momentul în care comisarii au cerut documentații, mulți dintre ei nu aveau ce să arate.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au depistat un container ce conţinea peste 25 tone de deşeuri (cauciuc), care urmau sa fie importate în România fără respectarea prevederilor legale.


 În data de 14.06.2021, în urma unor activități informativ-operative desfăşurate, polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, au identificat  un container, sosit din Germania, pentru o firmă de pe raza judeţului Vâlcea care efectua activități de import în România

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat faptul că în container se aflau paleţi încărcaţi cu 25 de tone de deşeuri cauciuc, marfă care nu corespunde cu datele declarate și cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală. În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, deoarece mărfurile sunt deșeuri. Astfel, acestea nu pot fi puse în liberă circulație pe teritoriul României și nici nu pot fi comercializate, punând în pericol viața și sănătatea consumatorilor în cazul folosirii acestora.

În cauză, polițiștii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și încălcarea regimului deşeurilor transportul iar bunurile vor fi returnate firmei.

Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.   

Citește și:

De ce este România groapa de gunoi a lumii? Ce costuri implică depozitarea deșeurilor pe teritoriul nostru

Exclusiv Garda de Mediu Constanța a prins mai multe persoane care ardeau ilegal resturi de autoturisme (video)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Incendiu la o hală industrială din Galați. Ce a declanşat incendiul (video)

29 Jul 2021 742

Patru containere cu deșeuri, descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea (galerie foto+video)

28 Jul 2021 812

Port Constanța Zeci de mii de produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate

20 Jul 2021 539

O nouă tranșă de vaccin produs de Pfizer-BioNTech sosește mâine în țară

18 Jul 2021 548

Dosarul Portul. Fost șef în Vama Agigea, despăgubit pentru ancheta DNA

07 Jul 2021 1740

Editorial Schimb bușteni pentru o tonă de gunoi

19 Jun 2021 2712

Alte containere încărcate cu tone de deșeuri, depistate în Portul Constanța Sud Agigea

18 Jun 2021 515

Cum pleacă pădurile noastre, prin containere, în străinătate. Transport oprit în Portul Constanța

17 Jun 2021 1551

Tulcea Containere pentru colectare haine și încălțăminte, gata de utilizare. În ce zone au fost amplasate

16 Jun 2021 722

O nouă tranșă de vaccin produs de Pfizer - BioNTech sosește mâine în țară

13 Jun 2021 483

Incendiu în Capitală, la un centru de colectare a deșeurilor!

05 Jun 2021 851

Containere din China cu produse susceptibile a fi contrafăcute, descoperite în Portul Agigea (video)

27 May 2021 683

698.490 doze de vaccin Pfizer sosesc în România

23 May 2021 644

DIICOT Captură record de droguri, în Portul Constanța (video)

20 May 2021 1312

Din grânarul Europei, în groapa de gunoi a lumii. În timp ce se verificau 15 containere de deșeuri, altele erau oprite la frontieră

15 May 2021 1255